Sertaç tebrik ediyorum seni ilk denemen için. gelelim sorularına:
öncelikle elindeki malzemeyle ilgili"demir" ifadesini kullanmışsın, eğer o gerçekten demir ise onu kenara koy ve bir çelik lama ile çalışmaya başla. eğer çelik ile çalışmazsan zaten ısıl işlem diye bir derdin olmayacağı gibi ortaya çıkan ürün de dirençli ve sağlam olmaz.
yapacağın ilk bıçak için bence kendine model seç. elindeki hazır bir bıçak da olabilir, internet üzerinden seçeceğin bir bıçak da. onun aynısını yapmak hem ne yapacağın konusundaki kararsızlıklarını giderir, hem işçiliğini kontrol imkanı sunar hem de olası hatalarının önüne geçer. ben ilk bıçağımı bu şekilde yapmıştım, o yüzden sana da tavsiyem bu yönde olacak.
elindeki çalıştığın profilin taşlama açısı biraz dar kalmış. o açı ile iyi bir keskinlik elde etmen zor. pim deliklerin de sana sıkıntı çıkartabilir.
ısıl işlem ve dövme çelik arasında direk bir bağ yok, ikisi farklı süreçler. yani dövülerek formu verilmiş çelik illa ki ısıl işlem görmüş olmayabilir. su verirken su ve yağ tercihi ise paslanmayı etkilemeyen bir durum.
işte böyle