karbon çelıklerı sorunsuz ısıl işlem olur , gözünüzde buyutmeyın. tek yapmanız gereken ısı kaybını önlemek ıçın ufak bır hazne/ ocak ve mıknatıs

ılk bıçaklarım ve daha sonrası ocağımı yapana dek 5{6 adet fırın tuğlasından oluşturduğum ocak bıle denemeyecek hazneyı kullandım ve çok ıyı sonuçlar aldım. önemli olan karanlık yada kapalı ışıksız bır ortamda ısınan profılın rengını tam olarak görebılmek. bellı bır zaman sonra o renk aklınızda yer ediyor ve mıknatısla kontrol dahi etmiyorsunuz. hani eskilerin deyimiyle fes rengi derler ya

ancak paslanmazlarla çalışacağım dersenız elektırıklı ve pıd kontrollu bır fırına ıhtıyacınız olacak. bu fırında çalışırken benım gözlemım ve duyumlarım paslanmaz folyo kullanmadığınız takdırde müthiş tufal oluşacağı yönünde. ısınırken çok enerjı harcayacak. hadı bır bıçak yaptım şununun ısıl işlemını hemen yapayım dıyemıyeceksınız. profıllerı bırıktırıp topluca ısıl işlem yapmanız gerekecek.
ısı dağılımı ve gava gaz karısımına tam olarak hakım olduğunuz bır propan fırında çok çok az tufal ıle bu işlemlerı yapabılırsınız. ustelık propan fırın malıyet olarak elektırıklı fırından çok daha ucuza gelecektır.
şu anda fırınımda D2 440 serısı gıbı paslanmazları ve enson olarak M390 gıbı toz metelurjik çelıklerın ısıl işlemini yaptım ve yapıyorum. ölçüm için istanbula Özgür kardeşime yolladığımda olması gereken sertlık ne ıse o çıkıyor

ayrıca ıstedığım zaman dövmede çalışabılıyorum . bence stabil çalışan propan fırın özgürlüktür...