Bıçak Sanatı - Forum

Çakı Projesi için

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
Ynt: Çakı Projesi için
« Yanıtla #40 : 06 Ekim 2012, 01:18:04 »
Pirinç malzeme şimdiye yaptığım hiçbir işte kullanmam mümkün olmayan ancak çok sevdiğim bir özelliği var. Eğer bu bir çakıysa çok da iyi oturuyor yerine. Cebinizde taşıyıp elinizde tuttuğunuz sürece parlar, yaşam enerjisini sizden alırcasına. Bir kenara kaldırınca önce donuklaşır sonra rengi bozulur, ölmez ama komaya girer taaki siz onu tekrar yanınıza yaşamın içine alıncaya kadar. Eğer beceriyor olsam bu akşam şiir yazardım heralde :p
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
« Yanıtla #41 : 06 Ekim 2012, 08:46:21 »
Sefa ustam değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kilit mekanizmasının eksenini çakı mafsal milinin ön tarafında alırsam, çakı kapandığı zaman namlunun kabze tarafındaki köşesi dışarıda görünüyor. Estetik açıdan bunun olmasını istemiyorum. Fakat mekanizmanın sağlıklı çalışması için bahsettiğiniz konu gerekli. her iki çözümü birlikte gerçekleştirmek için kertiğin genişliğini ekli resimdeki gibi azaltsam nasıl olur.

« Yanıtla #42 : 06 Ekim 2012, 10:57:12 »
Azaltabilirsin hiç bir sorun yaratmaz.

mrtsnm

• *
  • 31
  • Mert UZUN
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #43 : 09 Ekim 2012, 23:34:10 »
Artık benim de kendime ait bir çakım var  :) tüm arkadaşlara teşekkürler..

bu gece, pedal basarken kaybettim  çakıyı  :-X pantalonumun çakmak cebindeydi düşürmüşüm farkına varmadan... gezindiğim tüm yollara bakındım, ama nafile... offf... of...  >:(  >:( >:( yeniden yapacağım artık... 

« Yanıtla #44 : 09 Ekim 2012, 23:41:50 »
Neyse ki çakıyı yaparken öğrendiklerin kaybolmuyor  ;) boşver, nasıl olsa deneyimini kazandın, yenisi daha da güzel olacaktır.

mrtsnm

• *
  • 31
  • Mert UZUN
« Yanıtla #45 : 09 Ekim 2012, 23:47:44 »
Valla hocam dediğiniz gibi  öğrendiklerim bana kaldı  :) başladığım yerden bir adım öndeyim artık...  Yenisini yapıcam taktım kafaya... bu sefer öncekine göre biraz daha nitelik katmak amacım.. ama yine off.. of.  :)

« Yanıtla #46 : 09 Ekim 2012, 23:57:21 »
Bulan da amma sevinmiştir yani, hele de bilse Çin malı filan değil, daha çok sevinirdi  :) canın sağolsun. Çelik var mı elinde?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #47 : 10 Ekim 2012, 00:01:22 »
Geçmiş olsun. Daha yeni farkına vardım. Ben bulsam sevinirdim ama şimdi sizi ve emeğinizi düşününce üzüldüm. Bundan sonrakinde ip deliği de olsun bence.

mrtsnm

• *
  • 31
  • Mert UZUN
« Yanıtla #48 : 10 Ekim 2012, 00:47:43 »
Bulan da amma sevinmiştir yani, hele de bilse Çin malı filan değil, daha çok sevinirdi  :) canın sağolsun. Çelik var mı elinde?

off hocam yaa..  :) neyse.... Çanakkale Barbaros mahallesi civarında bulan olursa kıymetini bilsin, bi tarafını kesmesin.. daha bugün bilemiştim... Çelik var hocam elimde çok sağolun düşünmeniz yeter... 
Geçmiş olsun. Daha yeni farkına vardım. Ben bulsam sevinirdim ama şimdi sizi ve emeğinizi düşününce üzüldüm. Bundan sonrakinde ip deliği de olsun bence.
ip deliği + kemere takılabilir kılıf yapmak şart oldu artık... off... of..  :)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #49 : 12 Ekim 2012, 17:47:35 »
Ben de bugün pek sevdiğim gözlüğümü yedim birşekilde, kaybettiğim kaçıncı şey bilemiyorum. Ben yalama oldum bıkıp üzülmekten vazgeçtim artık. Ama size geçmiş olsun...
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #50 : 12 Ekim 2012, 19:31:50 »
Mert çok üzüldüm inşallah bulursun. :(
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)