Bıçak Sanatı - Forum

Çakı Projesi için

Ynt: Çakı Projesi için
« Yanıtla #20 : 20 Eylül 2012, 22:06:00 »
Bence balçak yapmak şu sırada işi zora sokabilir. En azından bu çakıda hiç balçağa girme derim. Vida bulabilirsen ne ala, ama bulamaz isen doğrudan perçinle gitsin, sanıyorum sende perçin malzemesi vardı. Perçine karar verirsen keseceğin boya çap kadar bir uzunluk eklersen perçin başlarını kolayca ezersin öyle zor bir işlem değil, tüm bunları yapan birinin hiç zorlanmadan yapabileceği bir işlem  ;)  Kolay gelsin.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #21 : 21 Eylül 2012, 01:27:56 »
çok ıyı  gıdıyor bence  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mrtsnm

• *
  • 31
  • Mert UZUN
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #22 : 30 Eylül 2012, 22:49:12 »
Atölyem  :D kilit parçasını üçüncü kez yaptım bu sefer daha iyi oldu, kapalı halinde de ufak bi kilitleme yapıyor
pimlerin başlarını şişirdikten sonra tekrar güzel bir zımpara ve tik yağı ile tamamlamak istiyorum.. Kozmetik olarak pek çok kusuru olabilir ama benim için çok değerli, çok keyifli ve çok öğretici bir çalışma oldu...   

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #23 : 30 Eylül 2012, 22:55:15 »
Güzel olmuş :) İlk çalışma için bence çok iyi. İlk bıçağa çakı ile başlamak ayrı bir cesaret, tebrikler.  Ahşapta çok güzel işlenmiş. Balçaksız da çok güzel bir çakı olmuş. Elleriniz dert görmesin.

« Yanıtla #24 : 30 Eylül 2012, 23:20:35 »
Mert çok iyi olmuş ama daha bitmemiş sanıyorum. Yine burnumu sokacağım artık kusura bakma  ^-^ ince bir eğeyle perçin başlarını birazcık daha düşürüp ardından eğelediğin yerlere zımpara çeksen ( en az 220-320) ve ahşap üzerine açtığın kanalların içerisine de yine aynı kum bir zımparayla ince rulo yaparak, kanallara girip temizlesen ve hatta kenarlara doğruda biraz eğim versen iş çok daha güzel görünecektir. Valla tebrikler, ilk iş ve çakı... İyi kotardın doğrusu  :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #25 : 01 Ekim 2012, 00:15:51 »
güzel çalışma tebrık ederim  :)  pimler o şekılde dışarıda kalacaksa dramel veya benzerı bır makıne ıle  başları mantar bıçımıne getırılebılınır  oldukça hoş gözukur.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mrtsnm

• *
  • 31
  • Mert UZUN
« Yanıtla #26 : 01 Ekim 2012, 00:50:17 »
Güzel olmuş :) İlk çalışma için bence çok iyi. İlk bıçağa çakı ile başlamak ayrı bir cesaret, tebrikler.  Ahşapta çok güzel işlenmiş. Balçaksız da çok güzel bir çakı olmuş. Elleriniz dert görmesin.
Çok sağolun, teşekkürler.

Mert çok iyi olmuş ama daha bitmemiş sanıyorum. Yine burnumu sokacağım artık kusura bakma  ^-^ ince bir eğeyle perçin başlarını birazcık daha düşürüp ardından eğelediğin yerlere zımpara çeksen ( en az 220-320) ve ahşap üzerine açtığın kanalların içerisine de yine aynı kum bir zımparayla ince rulo yaparak, kanallara girip temizlesen ve hatta kenarlara doğruda biraz eğim versen iş çok daha güzel görünecektir. Valla tebrikler, ilk iş ve çakı... İyi kotardın doğrusu  :2up
Hocam dediğiniz gibi henüz tamamlanmadı... Burnumu sokmak ne demek hocam, tavsiyeleriniz önemli benim için.. pimlerin başlarını şişirdikten sonra bahsettiğiniz tesviye işlerini yapmayı planlıyorum. Beğeninize de ayrıca teşekkürler...
güzel çalışma tebrık ederim  :)  pimler o şekılde dışarıda kalacaksa dramel veya benzerı bır makıne ıle  başları mantar bıçımıne getırılebılınır  oldukça hoş gözukur.
değerli yorumunuz için teşekkürler, henüz tamamlayamadım... pimlerin başlarını şişirdikten sonra son haline getiricem inşallah.. 

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #27 : 01 Ekim 2012, 09:23:01 »
Kilit mekanizması çok iyi görünüyor. Umarım sistem çok iyi işleyecek. Kozmetik olarak Sefa'nın tavsiyeleri çok güzel bir görünüm için yeterli olacaktır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #28 : 01 Ekim 2012, 09:56:44 »
çok güzel bir çalışma, son işleri bittiği zaman daha yakışıklı olacağı kesin. ;)

mrtsnm

• *
  • 31
  • Mert UZUN
« Yanıtla #29 : 02 Ekim 2012, 17:00:56 »
Artık benim de kendime ait bir çakım var  :) tüm arkadaşlara teşekkürler..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #30 : 02 Ekim 2012, 17:07:16 »
Güzel günlerde kullanın. Elleriniz dert görmesin.

« Yanıtla #31 : 02 Ekim 2012, 18:28:00 »
Mert, çok güzel görünüyor, ilk iş olarak hele de çakı olduğu düşünüldüğünde mükemmel oldu. Ellerin kolların dert görmesin, tebrikler  :2up

mrtsnm

• *
  • 31
  • Mert UZUN
« Yanıtla #32 : 02 Ekim 2012, 19:25:47 »
Güzel günlerde kullanın. Elleriniz dert görmesin.

Çok sağolun, teşekkürler.
Mert, çok güzel görünüyor, ilk iş olarak hele de çakı olduğu düşünüldüğünde mükemmel oldu. Ellerin kolların dert görmesin, tebrikler  :2up
Hocam çok teşekkürler... Sizin yardımınız ayrı bir yerde benim için, malzemeleriniz ve tavsiyelerinizle elimden geleni yapmaya çalıştım, teknik imkanlarım biraz kısıtlı da olsa, istediğimi yapabilmek mutlu etti beni... O yüzden üzerindeki eğe iziyle, çiziğiyle, lekesiyle sevdim bu çakıyı :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #33 : 02 Ekim 2012, 20:44:10 »
Yakıyor maşallah.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #34 : 02 Ekim 2012, 20:50:17 »
gerçekten ilk iş için çok güzel ben 2 bıçak yaptım ama bunun 10 da biri değil
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #35 : 02 Ekim 2012, 21:18:36 »
güzel iş çıkartmışsınız,    tebrikler

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #36 : 03 Ekim 2012, 09:28:03 »
tebrikler çok güzel olmuş, güle güle kullanın...

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
« Yanıtla #37 : 05 Ekim 2012, 19:33:39 »
Arkadaşlar merhaba,
Benzer bir konu olduğu için yeni başlık açmadım. Bilindik bir markanın bilindik bir modelinden esinlenerek yaptığım kontraplak çakı maketinde sizlere sormak istediğim birkaç nokta var.

- çakının yanal yüzleri için prinç mi yoksa paslanmaz mı kullanmalıyım kalınlık ne olmalı ? Aslına bakarsanız prinç bulamadım 48/50 hrc sertlikte 301 kalite paslanmaz saç buldum fakat işlemesi zor olurmu sizce ?
-mekanizmada gözünüze takılan sıkıntı var mı ? Mekanizmayı iyileştirmek için önerileriniz varsa çok iyi olur.
-kilit açma düğmesi ortada fakat çakı kapanınca o kısma yay koyacak yer bulamadım o yüzden arkaya kadar uzattım. orta kısma yay koymak istersem nasıl yapılabilir sizce ?

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #38 : 05 Ekim 2012, 23:31:20 »
Bence en once namlunun iceride birseyler carpma olasiligi olmadigindan emin ol  ;)
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

« Yanıtla #39 : 06 Ekim 2012, 01:01:36 »
Maket güzel görünüyor, kenar sacı olarak pirinçte kullanılabilir paslanmaz da artık elde ne varsa. 48-50 HRC sertlikteki paslanmaz çelik eğeyle işlenebilir ancak delik delmek icin iyi bir matkap ucu, örneğin kobalt bir uç kullanılırsa daha iyi olur, diğerleri havlu atabilir. Tüm bunların dışında bir başka sorun var; fotoğrafta çizdim ona göre anlatacak olursak, çakıdaki kilit ekseni ve orta mafsal ekseni aynı eksende olursa ( kırmızı çizgi) ki buradaki makette öyle, çakı hep açılışta hepde kapanışta sorun yaşatır. Dah doğru bir deyişle yayın kilit manivalasına uyguladığı baskı diğer tarafta mafsal miline denk geldiği için uygulanan kuvvet açma - kapama işini yapamayacaktır. Bunun önüne geçmek için, kilit mekanizmasının ekseni "mutlaka" çakı mafsal milinin ön tarafında olmalıdır ( yeşil çizgi ) .
Bir başka ince detayda; ikinci fotoğraftaki kırmızı çizgiyle gösterdiğim eğimdir, o kısmı maketteki gibi düz yaparsanız, çakı kapanışta kendini kapanma yönünde çekemez. Ancak kırmızı çizgiyle gösterildiği gibi bir eğim verilirse, kapanma yayın da etkisiyle tatlı sert olacaktır.
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2012, 01:07:31 Gönderen: sefaçabuk »