Bıçak Sanatı - Forum

yeni propan fırınım.. :)

tarpoon

• 4739
yeni propan fırınım.. :)
« : 03 Ağustos 2012, 23:04:04 »
bır ara youtube,de vıdeolarını ızledım. o an böyle bır fırınım olmalı dıye kafaya taktım tabıkı   iş  yoğunluğu  bazen canımın istemeyısı bu fırının bıtımını bu zamana kadar sarkıttı.
malzeme olarak 3mm sac kullandım cakacıda bukturup kaynak ıslerını kendım yaptım.  brülörler T-REX klonu ve muazzam oldular      bırlık veya 1,2 lık memeler ıle  mükemmel yanma performansı elde ettım çok ıyı bır şekılde ınce ayar yapılabılınıyor..  dış boya 600c dayanıklı tam 3 tüp bıttı..

iç kaplama 5cm seramık elyaf + 25 kg reflakter çımento + çımentoyu stabıl tutması ıçın  kare telden oluşuyor..  izalasyonun ıyı olması iç ısı gereklı sevıyeye geldığınde gazı kısarak tasarruf yapmama olanak verıyor. resımlerde görülen  rulmanın çapı 12cm enı 3cm ve 4 dk cıvarında 7 barda  sanırım 900/1000c arası bır sıcaklığa çıktım. ve 2 barda stabıl olarak ısı korumaya çalıştım..   tam olarak performansını çalışmaya başlayınca anlatacağım  ancak benım içime sinen çokta keyıf aldığım bır çalışma oldu..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: yeni propan fırınım.. :)
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2012, 23:12:20 »
10 numara olmuş daha ne olsun gayet güzel kıskandım şimdi şu işleri bir yoluna koyayım yanındayım
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 03 Ağustos 2012, 23:17:27 »
 :) buyur gel..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2012, 23:23:06 »
1200 dereceye cıkarmı o bir toz metal ısıl işlemi yapalım cıkarsa

« Yanıtla #4 : 04 Ağustos 2012, 00:35:48 »
Dediğini yaptın sonunda. Mükemmeliyetçi kişiliğin her işte olduğu gibi burada da işin üzerine sinmiş. İçtenlikle söylüyorum, benim bu güne kadar gördüğüm en güzel brülör ocak bu. Harbiden örnek bir iş oldu, birde video görürmüyüz acep  ;). ellerine kollarına sağlık. :2up :2up :2up

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2012, 02:42:22 »
 Adam yapmış beyler. Haydin bakiim dağılalım... C:-)

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #6 : 04 Ağustos 2012, 10:39:27 »
abi brolür ocak olduğunu bilmesek ışınlanma kabini diye yutturursun yani o derece şahane olmuş ellerine sağlık bi ara yakalım şu canavarı artık
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 04 Ağustos 2012, 10:58:21 »
Dediğini yaptın sonunda. Mükemmeliyetçi kişiliğin her işte olduğu gibi burada da işin üzerine sinmiş. İçtenlikle söylüyorum, benim bu güne kadar gördüğüm en güzel brülör ocak bu. Harbiden örnek bir iş oldu, birde video görürmüyüz acep  ;). ellerine kollarına sağlık. :2up :2up :2up

teşekkür ederim Sefa usta  beğenmene çok sevindim  :)       ocak,ta   bıraz çalışayım, performansı nedır gördükten sonra     video,da  gelecek.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 04 Ağustos 2012, 10:59:10 »
Adam yapmış beyler. Haydin bakiim dağılalım... C:-)

teşekkür ederim Teoman usta  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 04 Ağustos 2012, 11:03:21 »
abi brolür ocak olduğunu bilmesek ışınlanma kabini diye yutturursun yani o derece şahane olmuş ellerine sağlık bi ara yakalım şu canavarı artık

yok yok.....! uzay mekığı   O   O:-)    teşekkür ederim Ali   ocakta gözükmeyen bır ayrıntı var  hanı senın kukrılerınle uğraşırsak dıye arka tarafa ufak bır kapak yaptım .  uzun  malzemelerıde rahatlıkla tavlıyabılıyorum.    yanı artık  Wakizashi /kukri/  yada bır yatağan denemesi rahatlıkla yapabılırım.. ^-^

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 04 Ağustos 2012, 11:06:19 »
1200 dereceye cıkarmı o bir toz metal ısıl işlemi yapalım cıkarsa

1200c mi ...!    :)  şu anda  brülör memelerinin biri  bırlık  bırıde 0,08    bu şekılde 4,5 dk da 1000c görüyor...  benım derdım damast sıcaklıklarına çıktığımda ocağın performansı ne olacak  ;)

« Yanıtla #11 : 04 Ağustos 2012, 11:56:53 »
Bence çok rahat o sıcaklıklara çıkacaktır.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #12 : 04 Ağustos 2012, 16:57:20 »
ben anlamam pek bu işlerden ama görsel alarak güzel gözüküyor  :D bir de sen kafayı taktım ve öyle yaptım diyorsan, zaten güzel olmak zorunda  ;)

ellerine sağlık...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 04 Ağustos 2012, 18:33:02 »
Bence çok rahat o sıcaklıklara çıkacaktır.

bencede Sefa usta  ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 04 Ağustos 2012, 18:33:30 »
ben anlamam pek bu işlerden ama görsel alarak güzel gözüküyor  :D bir de sen kafayı taktım ve öyle yaptım diyorsan, zaten güzel olmak zorunda  ;)

ellerine sağlık...

teşekkür ederim Emin  :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #15 : 04 Ağustos 2012, 19:26:02 »
Salı gunü donüyorum 20 gün tatilde var bakalım kaç dereceye çıkacak  >:D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #16 : 04 Ağustos 2012, 20:11:17 »
Hayırlı olsun.

Bu sıcaklarda buna bakınca direkman ter basıyor. Görüntüsü bile ısıtıyor insanı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 04 Ağustos 2012, 21:09:00 »
Salı gunü donüyorum 20 gün tatilde var bakalım kaç dereceye çıkacak  >:D

bakarız  ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 04 Ağustos 2012, 21:09:46 »
Hayırlı olsun.

Bu sıcaklarda buna bakınca direkman ter basıyor. Görüntüsü bile ısıtıyor insanı.

teşekkür ederim Eylem usta  :)   

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #19 : 27 Mayıs 2013, 08:33:58 »
Taner usta tebrik ederim harika bir eser olmuş  :2up :2up Damas için bir dene bakalım