Bıçak Sanatı - Forum

logo üzerine yardım..

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
logo üzerine yardım..
« : 16 Haziran 2010, 11:04:56 »
dostlarım,üstadlarım sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var yaptığım bıçaklar üzerine bir logo yapmak istiyorum örnekler bulabilirmiyiz..

SİNAN  veya  ERŞEN  mi yapayım yada sadece  S.E   
birde yanına yay çizmek istiyorum...
nasıl yapabilirim hazır çelik logo bastırp onu vurayım yoksa asitle mi uyuglayayım hangisi uzun ömürlü ve logo olayını kafamda bitirir .. ;)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: logo üzerine yardım..
« Yanıtla #1 : 16 Haziran 2010, 11:56:37 »
"SİNAN ERŞEN" yaparsan internette seni arayıp bulabilirler. SE, sinan, erşen bıçağa damgalamak için güzel ama kısa.

Yöntem sana kalmış.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 16 Haziran 2010, 11:59:14 »
Bir de zaten Ahmet Erişen'in "Erişen"i ve Erşen benzeşiyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #3 : 16 Haziran 2010, 12:01:50 »
evet tanırım ustayı :) karışıcak bıçaklar... :D

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 16 Haziran 2010, 22:06:28 »
Ben bu konuda uzun zamandır el yazısı imzamı kullandım. Hoş olsa da pratik bir yöntem değildi. Sonra çıkartma şeklinde kalıplarda elektro aşındırma yaptım bugüne kadar. Yeni logom çıkmak üzere sanırım, onu nasıl isleyeceğim konusunda daha bir fikrim yok. Hem damga ile istenirse kalıp ile, hatta istenirse gravür ile işlenebilecek basit ama özgün bişey olma yolunda...
Ne yaparsan yap Sinan öncelikle bıçakların imzanı kaldırmalı. Hedefin ne olduğuna önce kesin bir karar ver. O hedefe varamasan da yine de o hedefe yürüyüşünü lekeleyecek bir bıçağa imzanı atmaktan kaçın...

Açıkçası sana özgü olduğu sürece ne olduğu pek önemli değil, ancak yıllar sonra bu işlere biraz meraklı birisinin eline bıçağın geçtiğinde "bu ustayı tanıyorum, çalışmaları çok başarılıdır" diyebilsin, imzan sayesinde de seni hemen tanısın...

Birkaç örnek:
1- bruce Bump ustanın logosu : kendi ismi, "özel yapım" (custom) ifadesi ve en alt satırda eyaleti ve ili... Yöntem: elektro-aşındırma kalıbı

2- Don Hanson III'ün "Sunfish Forge" logosu. Herhangi bir açıklama yok, sadece herkes tarafından bilinen ünlü balık logosu. Yöntem: elektro-aşındırma kalıbı

3: Ron Best: Sadece Ustanın baş harfleri, R.E.B şeklinde. Yöntem soğuk damga...

4: Jay Fisher: Ustanın imzası. Yöntem: Lazer Gravür - Foto rezist aşındırma (her neyse o)...

Daha bir sürü yöntemler var. Japonların kullandığı keskilerle oyma yöntemi, gravür, asit indirme, hatta bazıları isimlerini eğe işlemesi ile sırta atarlar... Yöntem çok önemli değil. Ancak hepsinin bazı avantajları, dezavantajları var.

Onu da sonra tartışırız... Çok sıcak, oturamıyorum fazla bilgisayar başında...  :(
« Son Düzenleme: 16 Haziran 2010, 22:09:57 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #5 : 17 Haziran 2010, 08:53:08 »
teşekkürler gerçekten hava çok sıcak :) bulacağız artık bir logo ;)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #6 : 17 Haziran 2010, 09:29:27 »
bu iki firma çelik damga yapıyor el yazısı veya gravür farketmiyormuş 150-170 tl arası...

http://www.yucelpantograf.com/index.htm

http://www.celikpantograf.com/

tevhiddavasi

• *
  • 22
  • '' En iyilerden olmayacağım hiç bir işe el atmam''
    • islami konular
  • Meslek: ticaret
  • Yer: antalya
« Yanıtla #7 : 13 Şubat 2011, 01:08:13 »
bn daha yeni basladm ama kendme amblem olarak sectiğim bir karakter var. arap alfabesindeki ''he'' harfi ni düşünüyorum.hubeyb hamza ismim kargıcı da lakap olarak kullanıyorum.hem arapcadaki h harfi hem turkcedeki h harfi brbrne benzyor.bn 2sini tek karakterde yazmayı planlıyorum.bgn  bu konuda usta olursam eger bıcagmı eline alan biri bu bıcak H nin dyeblr inş.xd xd.szn içinde söle derim yabanca karakterler cin kore japon alfabelri bıcagın üstünde güzel durablir.bu konuda yfak br arastrma yapablrsnz mesela
''Savaşları kazananlar çelik kılıçlar değil çelik iradelerdir.''
                          HAMZA KARGICI

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 13 Şubat 2011, 04:40:48 »
Ben bu konuda uzun zamandır el yazısı imzamı kullandım. Hoş olsa da pratik bir yöntem değildi. Sonra çıkartma şeklinde kalıplarda elektro aşındırma yaptım bugüne kadar. Yeni logom çıkmak üzere sanırım, onu nasıl isleyeceğim konusunda daha bir fikrim yok. Hem damga ile istenirse kalıp ile, hatta istenirse gravür ile işlenebilecek basit ama özgün bişey olma yolunda...
Ne yaparsan yap Sinan öncelikle bıçakların imzanı kaldırmalı. Hedefin ne olduğuna önce kesin bir karar ver. O hedefe varamasan da yine de o hedefe yürüyüşünü lekeleyecek bir bıçağa imzanı atmaktan kaçın...

Açıkçası sana özgü olduğu sürece ne olduğu pek önemli değil, ancak yıllar sonra bu işlere biraz meraklı birisinin eline bıçağın geçtiğinde "bu ustayı tanıyorum, çalışmaları çok başarılıdır" diyebilsin, imzan sayesinde de seni hemen tanısın...

Ustam elektro-aşındırma kalıbı bir çeşit elektroliz kabı mı?

Düzeltme: Buldum cevabı
http://www.bicaksanati.com/forum/nasil-yapilir-%28adim-adim%29/markalama-metodum/msg8285/#msg8285
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2011, 18:23:47 Gönderen: ferroburak »