öncelikle hoşgeldin
ben emanet vermeyi sevmem ablama bile ellettirmem,çünkü her insanın eşya kullanma biçimi farklıdır,kimi temiz bakar kimi bakmaz,kimi çizer vs..
kısacası bir eşyayı birine verirken,gittiği gibi gelmez,şeklinde düşünmek lazım,ben öyle düşündüğümden kimseye pek eşyamı elletirmem
sorunun cevabı ise,çeliği zımparalaman lazım çeşitli kumlarda yani derecelerde kağıt zımpara satılır,sen 800 kumla başla sonra 1200 kum ve varsa 2000 kum yap,ama 1200 de yeterli olur
ardından meytlan parlatıcı krem var bununla çeliği ovala parlat,daha sonra keskinliği yenilemen lazım,eğer zımpara taşın yoksa bıçakçıya yaptır,yani bunlarla uğraşmayıp sadece 1 bıçakla alakalı sorduğun için söylüyorum,zımpara taşına masraf etmezsin,bıçak yapımı temizleme işiyle alakan olmaz ise bıçakçıda yaptır
mekanizmada boyalı demiştin,oranın etrafınıda zımparalarsın,ama sprey boya sıvı olduğundan bazen en olmadık icra köşelerin içine girebilir oraya zımpara ulaşmayabilir,o ince detayı bilmiyorum,öyle kalsa dışarıdan belki görünmez ama fonksiyonel olarak o kısım boya çözücü olabilir,yada komple boya çözücü denenip zımpara yapılmasınada gerek kalmaz,aslında boya işine hiç denk gelmedim tecrübem yok,sadece fikir amaçlı deneme yanılma olsun diye söyledim
ben sadece yorumsal açıdan yazdım kendi fikrimdir,elbette yanlışım olabilir,her zaman ustalarıma son sözü bırakıyorum,düzeltmeleride yaparlar...

zımpara ve parlatma için forum arama çubuğunu kullanabilirsin,zımpara almak için boya satan yerler,hırdavatçılar,nalburlar olabilir