Bıçak Sanatı - Forum

elektrikli firin hk. yardim

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: elektrikli firin hk. yardim
« Yanıtla #20 : 15 Haziran 2010, 11:16:40 »
Sinan , satici firma 10( ya da 12, 13 neyse , degismiyor) x10x40 cm bir elektrikli firina 4 taksit olursa 1100 dolar - pazarlikli - fiyat verdi. ayrica yukarida linkini verdigim kontrolor (PID ozellikli )ve k tipi termokupl ( porselen korumali) icin de 200 dolar fiyat aldim.

Eylem, sen kontrolor ve termokupla toplam ne vermistin ?

dipnot: PID denilen sey su: ornegin firini nisbeten daha dusuk sicakliklarda kullanmak istiyorsun , diyelim 200 c , bu durumda pid yoksa kontrolor isiyi resistanslar tam 200 c yi gordugunde kesiyor , bu durumda firin ic sicakligi, aynen cok hizli bir arabanin kirmizi isiga bir metre kala frene basmasi gibi , 200 de sabit kalmiyor  230 lara filan cikiyor sonra konrtolor akimi  kestigi icin 180 lere dusuyor , kontrolor roleyi 180lerde tekrar aciyor ve bu boyle bir salinim halinde devam ediyor , sabit 200 ancak 20 dak gibi bir zamanda yakalaniyor. bu 800 lerde boyle degil ama menevisi de ayni firinda yapabilmek  icin onemli
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #21 : 15 Haziran 2010, 11:47:21 »
Ben kontrolör olarak son sıralarda Gittigidiyor'dan ENDA ETC 4422 aldım, PID özellikli, buna 65 lira verdim. 3 Aydır tık demedi, çalışıyor güzel...

Termokupl'u 99 liraya Refsan'dan aldım. Kaliteli bir ürün satıyorlar. Toplamda 164 lira ve kargo ödemişim. Eğer biraz daha araştırma yaparsan eminim daha ucuz ve iş görür bir PID bulabilirsin... Termokupl konusunda daha hesaplı bir yer bulamadım Refsan'dan...

Bu arada PID bizim ısıl işlemlerimizde senin anlattığın gibi çalışsaydı ayvayı yemiştik :)
Mesela 800 dereceye kurdun, PID 801 dereceyi görür gömez akımı keser, 799'da yine açar akımı. Fırın içi izolasyon düzgünse fırının gördüğü ısılar 805-790 arasında gidip gelir. Hatta yarım saat filan bu ısıda tutup ondan sonra bıçağı ısıl işleme sokarsan refrakterler iyice ısındığı için ısı daha dar bir aralıkta salınım yapar, örneğin 796-805 arası gibi...

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #22 : 15 Haziran 2010, 12:36:20 »
ben pid olmayan durumu anlatmak istemistim , anlatamamisim , isler karisik su ara , Sinan'in isi biraz aceleye geldi. duzeltiyorum : pid yoksa salinim oluyor

p.s pid yoksa demisim iste yukarida canim..
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2010, 12:37:56 Gönderen: circassian »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #23 : 15 Haziran 2010, 12:54:52 »
Pardon yahu, o ifadeyi atlamışım  :-[ özürler... Doğrudur...

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #24 : 15 Haziran 2010, 14:38:39 »
kontroloru gittigidiyorda nasil ariyoruz ya? yani ne yaziyoruz?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 15 Haziran 2010, 15:14:22 »
eylem bey içi ytong galiba ytongun dışına seramik yünü kaplayıp saç tan bir kasamı yapacaksınız..

Elektrikli fırında ytong kullanmadım; tip23 tuğla kullandım. Doğru, dışına bir kat seramik battaniye sarıp sac bir kasaya koyacağım.

Fırının önden görünüşü (Hâlâ yarım...)

Eylem, sen kontrolor ve termokupla toplam ne vermistin ?

134 liraya profil kontrolörü (ENDA EPC4420) ve 50 A'lik SSR (Solid state relay) almıştım. Bana o kadar amper gerekmiyordu ama elde olan oydu, onu aldım. Karaköy'de Mühendisler Elektrik vs.vs. 'den aldım.

K tipi termokupl'u 30 küsur liraya mı aldım yokda o başka bir şey miydi hatırlamıyorum ama azami 30 küsur liraya olacaktı. Termokupl'u aldığım yerden kanthal rezistans, izolasyon boncuğu, 4 kanallı ocak taşı vs. de almıştım. Mekânın adını hatırlamıyorum ama belki Baykal olabilir. Alışverişi yaptığım mekan Karaköy'de Okçumusa Caddesinde. Rezistansı istediğiniz değer için sarıyorlar.

K termokupl

K termokupl
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emr80

• *
  • 1
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #26 : 18 Aralık 2012, 19:37:30 »
merhabalar biraz eski konu ama bir kaç sorum vardı. Tuğla olak tip 23 tuğla yerine ytong kullanmak sıkıntı yarattı mı, ısıdan etkileniyor mu ?

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #27 : 21 Aralık 2012, 01:07:31 »
Yanlış hatırlamıyorsam, bir yerlerde 1200C 'ye kadar dayanıyor yazıyordu forumda. Eylem Ustanın fırın yapımı olabilir.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 21 Aralık 2012, 18:22:22 »
merhabalar biraz eski konu ama bir kaç sorum vardı. Tuğla olak tip 23 tuğla yerine ytong kullanmak sıkıntı yarattı mı, ısıdan etkileniyor mu ?

Ytong kullanan kim? Soruyu kime sordunuz?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben