Bıçak Sanatı - Forum

kılıf yapıcam

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
kılıf yapıcam
« : 06 Temmuz 2012, 03:41:21 »
buna kılıf yapıcam ama işçilikten pek anlamam eğer yaparsam çok sıradan bir şey yapabilirim,ama tavsiye varsa alabilirim
bıçağın şekliyle aynı kılıf yaparsam tak çıkar pek olmaz sanırım,dar ve geniş yerlerinden dolayı zor olur

elimde ince panzot var

malzemelerim
makas iğne iplik cetvel kalem vs..yani teferruatlı malzemem yok  :2up

« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2012, 03:46:22 Gönderen: merttt9 »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: kılıf yapıcam
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2012, 13:56:48 »
Ne güzel çakıymış. Bunun boyutları nedir? İp halkası çakının açılmasını engellemiyor mu? Boyutları ufaksa bence hiç kılıf yapmayın derim.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2012, 15:52:36 »
Ne güzel çakıymış. Bunun boyutları nedir? İp halkası çakının açılmasını engellemiyor mu? Boyutları ufaksa bence hiç kılıf yapmayın derim.

boyutu avuç içi kadardır..
normal açılıyor orta kısımdan sağa ve sola açılıyor,yani engelleyen bir şey yok
kılıf yapmamdaki amaç,bunun çeliği çin işi ve ter deydiği an,kıyafeti heryeri pas içinde sarı lekeler içinde bırakıyor,dün bir anda aklıma geldi,paslanmaz çelikle uğraşana kadar kılıf yapayım dedim
aslında aklımda bir model var ama deneme yanılma ile yapıcam amatör işi olur ama bakalım  :(

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2012, 18:23:06 »
Ustalık döneminine gelinceye kadar zaten çıraklık ve kalfalık dönemi vardır. Ustalığa da çalışmadan bir şeyler üretmeden deneyim kazanmadan ulaşılamıyor. Bence aklınızdakini yapmaya başlayın.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2012, 19:36:58 »
önce kağıda aynı kalıpta çizdim sonra üstünde düşünmeye başladım,yandan geçmeli veya ince fermuarlı bir tarz yapsam dedim,ama düşündükçe işin zor olduğunu anladım,ayrıca bu panzot yumuşak ve şekil almıyor,ayrıca bıçağın şeklide kıvrımlı bu yüzden kılıfıda tutturmak zor, bu yüzden fazla uğraşmadım sıradan bir şey yaptım,gösterişli değil ama iş görür en azından terden dolayı pas yapmaz,idare eder bir şey oldu,iyi bir hayalle başladım çok basit bir şey çıktı,ilk denemedir  :2up
kılıf yapmak bıçak kadar zormuş,dışardan kolay sanılıyor  O:-)

bunu yaparken gülüp durdum  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #5 : 06 Temmuz 2012, 19:44:00 »
Bu kullandığınız malzeme bu çakıya uygun değil bence. Bence diyorum çünkü şu anda kılıf konusunda benden daha iyi durumdasınız:) Çünkü ben kılıf hiç yapmadım. Sitede değerli kılıf ustalarımız var mutlaka bu konuda size yardım edeceklerdir.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #6 : 06 Temmuz 2012, 19:52:16 »
haklısın bu panzot iyi olmadı,iyi bir malzeme tavsiyesi gelirse daha iyi bir şey çıkarabilirim :2up

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #7 : 07 Temmuz 2012, 08:59:15 »
Sevgili mert, aslında hiç de fena olmamış, sen benim ilk yaptığım kılıfı görseydin.... :))
bir başlangıç yapmışsın ama en önemli problem amaca uygun deri kullanabilmek, olduğun şehirdeki deri satan yerleri dolaşmak lazım, ilk etapta parça deriler arayarak başla, belki daha kolay ulaşabilirsin... sonrası daha kolay hazır olduğunda, kılıf yapımı bölümündeki yazılanları bir daha gözden geçir, kafana takılanları da 506 402 55 67 den benimle paylaşabilirsin.... şimdilik bu kadar, ama dediğim gibi takıldığın her konuda mutlaka ara yardımcı olmaya çalışırım...  ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

merttt9

• 1419
« Yanıtla #8 : 07 Temmuz 2012, 11:58:20 »
destek için teşekkürler  :2up

umutulken

• 246
  • Umut Ulken
« Yanıtla #9 : 08 Temmuz 2012, 23:52:58 »
Aslında bıçağın şekliyle aynı biçimde bir kılıf yapsanız güzel olabilirdi bence. Kılıfın açma şeklide çıt çıtlı olabilirdi, misal kitap kapağını açar gibi. Asma yeri de dışarıda kalırdı. Ne biliyim işte bir fikir olsun  ;D