Bıçak Sanatı - Forum

Bora Serdar Kılıç modeli

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: Bora Serdar Kılıç modeli
« Yanıtla #60 : 02 Aralık 2015, 00:17:26 »
 :2up
Bıçak çok güzel görünüyor, tebrikler.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #61 : 02 Aralık 2015, 00:25:14 »
Teşekkürler :) insan bıçağının kullanıldığını görünce mutlu oluyor  :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

« Yanıtla #62 : 02 Aralık 2015, 01:28:42 »
Ne güzel  ^-^

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #63 : 02 Aralık 2015, 14:07:55 »
Ne güzel  ^-^
İnşallah kıymetli ustalarımızın kıymetli çalışmalarını daha çook yerlerde görücez :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #64 : 03 Aralık 2015, 10:24:09 »
Bu güzel bir haber, elinize sağlık.

Hafta sonu bu bölümü kardeşimle tesadüfen izlemiştik ve kardeşim kimin bıçağı olduğunu sorduğunda bilememiştim :(. Nedense aklıma hep boranın bıçakları gelmiş ve hiç birine benzetememiştim, ama nedense aklıma hiç bizlerden birinin bıçağı olacağı da gelmemişti. 

Hata etmişim, çok güzel işler çıkartan pek ustamız olduğu ve Türkiye'de artık bizlerin ürettiği bıçaklarında kullanıcılar tarafından talep görüp kullanılıyor olduğunu unutmamalıymışım...  ;)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #65 : 03 Aralık 2015, 10:57:39 »
Abi aslında özellikle bu çatı altındaki ustalarımızın yaptığı bıçaklar muhteşem eserler ama malesef kullanıcıların çok büyük çoğunluğu ustalarımızdan habersizler haberdar olduklarında her tarafta ustalarımızın eserleriyle karşılaşıcaz. Serdar abi bıçağı çok beğendiğini söylemişti ( eğer kibarlıktan söylemiyorsa :) ) sizlerin eserlerini görse diyecek söz bulamaz demekki :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #66 : 03 Aralık 2015, 10:59:01 »
Elinize sağlık. Bence de beğenmiştir.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #67 : 03 Aralık 2015, 12:30:21 »
Bence de beğenmiştir. Hep aklımdaydı bir arkadaşımızın bıçağını kullansa diye. Ne güzel haber.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #68 : 03 Aralık 2015, 23:59:29 »
Teşekkürler abilerim :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #69 : 04 Aralık 2015, 00:20:19 »
çok güzel haber bence bıçağının kıymetini bilmeli

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #70 : 04 Aralık 2015, 13:12:55 »
çok güzel haber bence bıçağının kıymetini bilmeli
Sağolasın mehmet ustam.

Bıçakali

• *
  • 20
  • Meslek: Çırak
  • Yer: Düzce
« Yanıtla #71 : 07 Şubat 2016, 23:39:24 »
Vee serdar kılıç benim bıçağı kullanır :)
https://m.youtube.com/watch?v=ZnT__lXhL48
Hasan Bey Serdar Abi Alper Tüfekçi ustamın yaptığı bıçağı kullanıyor sizin bıçağı o bölümde kullandı sadece
Bıçakçı çırak Ali

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #72 : 08 Şubat 2016, 00:09:52 »
Vee serdar kılıç benim bıçağı kullanır :)
https://m.youtube.com/watch?v=ZnT__lXhL48
Hasan Bey Serdar Abi Alper Tüfekçi ustamın yaptığı bıçağı kullanıyor sizin bıçağı o bölümde kullandı sadece
Her yeni gelen forumumuza bir zenginlik katacaktır inancı içerisindeyiz, dolayısıyla hoş geldiniz.
Lakin forum kuralları gereği kendinizi "Merhaba" bölümünde tanıtırsanız seviniriz.

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?board=21.0

Alper Usta 'nın Serdar KILIÇ Hoca ile yaptığı program daha önce konuşulmuş, aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5429.20

Cevabınızda hissettiğim tabiri caizse "serzeniş" tonunun, sadece benim yanlış anlamam olabileceğini ümit ediyorum.
Çünkü bu forumun üyeleri, doğadaki yaşam hakkında Türkiye'ye çok şey öğreten kıymetli bir insanın usulüne göre el emeği göz nuru ile yapılmış bir bıçak kullanmasından mutluluk duyarlar, bunun hangi usta tarafından yapıldığı çok önemli değil kanaatimce.
Ben bir acemiyim ve Türkiye'nin en büyük bıçak ustalarının, her ne kadar bunu kendileri kabul etmeseler de, bu forumda toplandığını düşünüyorum.
Alper Tüfekçi'nin de forumumuza üye olmasını ben şahsen isterim.

https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #73 : 08 Şubat 2016, 00:16:35 »
Alper beyle bir yakınlığınız var sanıyorum ilk mesajınızın bu olması aynı illerde bulunmanız vs.  ::)

Bıçağa gelirsek m390dan sonra başka bıçak kullanmaz diyordum ama tv=sponsor ve reklam verenler olduğunu unutmuşuz.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #74 : 08 Şubat 2016, 13:39:22 »
Evet sadece bir bölümde gördüm ama benim için kullanıp kullanmaması çok ta önemli değil ben içimden gelerek seve seve serdar abi için elimden geldiğince bir bıçak yaptım kaldırıp çöpe de atsa serdar abiye kırılmazdım. Kullanmamasının bir çok nedeni de olabilir elbette üzerinde basılı olan logo bile buna etken olabilir neticede tv programı ve ürün yerleştirme gibi fazladan külfete de neden oluyor olabilir ya da diğer bıçağı daha çok seviyor olabilir. Alper ustanın bir konuda yaptığı yorumda benim bıçağın kendisinde olduğunu ağızda kırıklar oluştuğunu yazmış o bıçağın açısı biraz daha düşüktü belki de ağızın bozulmasından ötürü kullanmamıştır ( gerçi alper ustanın bıçakta scandi ye yakın bir taşlama ve ağızda ayrı bir bileme açısı var benim bıçakta da sorun bu şekilde kolaylıkla çözülebilir hemde performansı o zaman çok daha iyi hissedilecektir)
Serdar abi bıçağı aldıktan sonra çekim ekibi abilerimiz de bıçak istediler onlar içinde bıçak yaptım hatta serdar abi için bir bıçak daha yaptım 2 güne kargolarım kısmetse ve bunu da kullanmayabilir neticede derdimiz kama yarıştırmak, bunu reklam olarak kullanmak ya da hava atmak değil.
Burada benim bıçağımı kullandığını belirtmemin nedeni de bu saydıklarım değil bu deurumdan duyduğum mutluluğu paylaşmaktı.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #75 : 08 Şubat 2016, 14:18:49 »
alper bey 200 220 c arasında kor kızıla getirdiği metali dövebilicek kadar yetenekli
türkiyede yıllardır emek verip damaskus döven ustalarımızın emeklerini hiçe sayıp bunu türkiyede bilen yok bizde yurt dışından getirtiyoruz diyicek kadarda duyarlı bir arkadaşımız  bukadar duyarlı bir arkadaşın kalkıp serdar beye gönülden hediye edilmiş bir bıçak için ağzında kırıklar falan var demesine gerçekten çok şaşırdım

Bıçakali

• *
  • 20
« Yanıtla #76 : 08 Şubat 2016, 18:10:21 »
Evet sadece bir bölümde gördüm ama benim için kullanıp kullanmaması çok ta önemli değil ben içimden gelerek seve seve serdar abi için elimden geldiğince bir bıçak yaptım kaldırıp çöpe de atsa serdar abiye kırılmazdım. Kullanmamasının bir çok nedeni de olabilir elbette üzerinde basılı olan logo bile buna etken olabilir neticede tv programı ve ürün yerleştirme gibi fazladan külfete de neden oluyor olabilir ya da diğer bıçağı daha çok seviyor olabilir. Alper ustanın bir konuda yaptığı yorumda benim bıçağın kendisinde olduğunu ağızda kırıklar oluştuğunu yazmış o bıçağın açısı biraz daha düşüktü belki de ağızın bozulmasından ötürü kullanmamıştır ( gerçi alper ustanın bıçakta scandi ye yakın bir taşlama ve ağızda ayrı bir bileme açısı var benim bıçakta da sorun bu şekilde kolaylıkla çözülebilir hemde performansı o zaman çok daha iyi hissedilecektir)
Serdar abi bıçağı aldıktan sonra çekim ekibi abilerimiz de bıçak istediler onlar içinde bıçak yaptım hatta serdar abi için bir bıçak daha yaptım 2 güne kargolarım kısmetse ve bunu da kullanmayabilir neticede derdimiz kama yarıştırmak, bunu reklam olarak kullanmak ya da hava atmak değil.
Burada benim bıçağımı kullandığını belirtmemin nedeni de bu saydıklarım değil bu deurumdan duyduğum mutluluğu paylaşmaktı.
Benim derdim kimsenin yaptığı işi kötülemek değil hatta Alper Abi bile sizin işçiliğinizi beğendi. Bi yerde yazmışsa da kimin yaptığını dememiştir benim dememin nedeni arka sayfalarda alper abinin yaptığı bıçağın fotoğrafını soranlar olmuş o yüzden yazdim
Bıçakçı çırak Ali

Bıçakali

• *
  • 20
« Yanıtla #77 : 08 Şubat 2016, 18:16:20 »
alper bey 200 220 c arasında kor kızıla getirdiği metali dövebilicek kadar yetenekli
türkiyede yıllardır emek verip damaskus döven ustalarımızın emeklerini hiçe sayıp bunu türkiyede bilen yok bizde yurt dışından getirtiyoruz diyicek kadarda duyarlı bir arkadaşımız  bukadar duyarlı bir arkadaşın kalkıp serdar beye gönülden hediye edilmiş bir bıçak için ağzında kırıklar falan var demesine gerçekten çok şaşırdım
İsmini bilmiyorum fakat şunu diyecegim bıçak yapan birini bırak birazcık ilgilenen biri bile 200 derecede olmayacağını bilir yumurta mi kaynatiyoruz 200 derece nedir Allah aşkına o yazı Alper abiye ait değildir. Gazetecinin kendi doldurmasıdır.
Daha önce başka bir konuda yazılmasına rağmen siz bunu anlamak istemiyorsunuz Alper abi de sizin gibiler yüzünden foruma yazmıyor
Bıçakçı çırak Ali

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #78 : 08 Şubat 2016, 22:20:40 »

Hocam biz seni anlıyor ve aynı mutluluğu paylaşıyoruz. Forumda her yaştan insan var. Bazen değişik ifadeler yer alabiliyor :) Siz zaten günlük hayatta nelerle karşılaşıyorsunuzdur. O yüzden keyfiniz kaçmasın sakın.

Bıçakali kardeşim profilinde yaşını belirtmemişsiniz. Yazdıklarınızdan 20li yaşlarda olduğunu tahmin ediyorum. Kimseye kızmadan önce, bu forumdakilerin iyi niyetli olduğuna inanmanızı canı gönülden isterim. Burda kimse kimsenin başarısını kıskanmaz bırak kıskanmayı desteklemek ister. Çünkü biz bu sanatın ilerlemesini isteyen gönüllülleriz. Bıçak yapımında piyasada çoğu ustamızın eksiği var yanlış bildikleri var. Keza bu forumdaki ustalarımızın da  eksiği var, onlarda kabul ediyor zaten bu eksikliği. Zaten bu eksikliği hissetmeseler bir kaç yılda bu kadar ilerlemezdi bu forum. Forumunda asıl amacı bu eksiklikleri tamamlamak. Bana gelince aceminin önde gideniyim.   

Ancak bir hususu belirtmek gerek. Alper Beyi seviyor olabilirsiniz. Şahsen ben bıçakla uğraşan herkese sevgiyle yaklaşıyorum. Çoğumuzda öyleyiz inanın. Ancak yanlışları olan ustalarımızın yanlışlarının konuşulması da bir o kadar gerekli. Bu konuşuluyorsa tavrımız nasıl konuşulurdan ziyade  neden konuşuluyor olmalı.
Eğer bir yanlış anlaşılma var ise kibarca ifade edilir konu kapanır. Bu gün Alper Bey'i ben niye tanımıyormuşum ya maşallah falan diyerek Faceni bulup ekledim bıçaklarını merak ettim kendisini merak ettim falan. Sonra şu yazdıklarınızdan sonra üslubunuzla Alper Beyi hiç tanımama rağmen kendisinden soğudum.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #79 : 08 Şubat 2016, 23:12:38 »
Hasan hocam gurumuzsun. :2up :2up :2up
Çok sevindim tebrik ediyorum seni :2up :2up :2up
Böyle değerli ve mütevazı tevazu sahibi ustlarla birlikte bu formda olmak beni çok mutlu ediyor.
Google bıçak ile bir bilgi araştırıldığında encok bilgi bizim formundan çıkıyor. Hatta dün akşam bisey ararken bıçak ile alakalı benim.yaptığım  Ers-003 bile gordum çok gurur verici  :2up :2up :2up :2up