Bıçak Sanatı - Forum

Zımpara makinası yapımı ..

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Zımpara makinası yapımı ..
« Yanıtla #260 : 14 Eylül 2014, 13:33:49 »
Sefa usta gerçekten özenerek kendime yaptım. ama ne zaman özensem bır sorun çıkıyor  :D
dün sabah saat 10,dan akşam 9kadar ayarlarıyla uğraştım. tahrık tekerı balans yaptı  , onuda sonunda kendi yöntemımle çözdüm , sıfır balansla çalışıyor. 
devır yuksek olduğundan en ufak hatayı dahi tolere etmıyor tabı benımde ınadım tutunca uğraşıp duruyorum.

ama kafaya koydum acılen bır freze alıp bazı parçalarını ben yapıcam.

hop önce benimkini bitir bakalım sonra bakarız yahu :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #261 : 14 Eylül 2014, 13:57:59 »
http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-endustri-makineleri-masaustu-freze-178800145/detay

Freze her atölyenin ihtiyacı tabi ama ikinci el masaüstü tipleri bile fiyatlı. Hobi forumlarında ev kullanımı için küçük CNC yapanlar var, acep o tip bir işe mi girişmeli ?

Sefa usta gerçekten özenerek kendime yaptım. ama ne zaman özensem bır sorun çıkıyor  :D
dün sabah saat 10,dan akşam 9kadar ayarlarıyla uğraştım. tahrık tekerı balans yaptı  , onuda sonunda kendi yöntemımle çözdüm , sıfır balansla çalışıyor. 
devır yuksek olduğundan en ufak hatayı dahi tolere etmıyor tabı benımde ınadım tutunca uğraşıp duruyorum.

ama kafaya koydum acılen bır freze alıp bazı parçalarını ben yapıcam.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #262 : 14 Eylül 2014, 14:08:31 »
hocam cnc işinden anlamam  ama çakı işine fena halde takmış durumdayım  ve yaptığım makınelerde bazı işleri hassas bır şekılde kendim yapmak ıstıyorum.  yanı artık bana şart oldu  bu verdığınız lınktekının bır ufak modelı galıba benım işimi görur.
zaten kesın alırken sormadan danışmadan lamam. ayrıca hassas mengene pens takımları hatta bır divizör bıle almam gerekecek. tabı bunları ileriye yatırım olarak düşünüyorum. bir işi yapacaksam ya tam yada hiç yapmam mantığı beni mahfetti  ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #263 : 14 Eylül 2014, 14:22:18 »
BF20 çakı için fazlası ile ideal. CNC den anlamam falan dememek gerekir. Örneğin titanyum bir kabza komple bu makine ile yapılabilinir.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #264 : 14 Eylül 2014, 14:41:42 »
salım bunun yazılımı vs var bu işlerden anlamam manulel olarak yaparım. zaten forumları takıp edıyorum adamlar cnc,de komple malzemeyı yıkartıp agız açıp topluyorlar.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #265 : 14 Eylül 2014, 15:01:02 »
Tabi ki bir sürü işi var. Ama bu makineler ile ilgili internette baya bir kaynak var. Bana kalsa BF20 bile fazla ama çok fazla alternatifte yok. Optimum Quantum en iyi alternatifler arasında görünüyor. Birde fiyat olarak uygun Jet frezeler var ama pek tavsiye etmediler.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #266 : 14 Eylül 2014, 15:04:27 »
jet marka fena değil banada jetco,lara bulaşma dediler  ;) buyuk ıhtımal ıle Optimum Quantum olur

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #267 : 14 Eylül 2014, 17:01:19 »
Torna işleri ile uğraşmış bir arkadaş Optimum BF16 almaya niyetlendiğini ama elektronik kontrol sistemi fazlaca arıza yapıyor dedikleri için ( beyin yakıyor  :D ) vazgeçtiğini söylüyordu. Kulaktan dolma değil de birebir kullananların fikrini almak lazım. Sanırım Mehmet te BF16 var.

Sıfırda Bf16 vario 2200tl, BF20 vario da 3000tl gibi galiba. BF20 yi revize edip hassasiyetini arttıran ve CNC ye çeviren birisi de zorlayınca kömürler çabuk bitiyor diye yazmıştı. Frezelerdeki motor fırçasız tiplerdendir diye düşünüyordum.
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2014, 17:05:43 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #268 : 14 Eylül 2014, 17:32:26 »
o zaman bolca araştırıcaz demekkı  :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #269 : 14 Eylül 2014, 18:46:27 »
o zaman bolca araştırıcaz demekkı  :)

Allah kolaylık versin :)

tarpoon

• 4739

« Yanıtla #271 : 19 Eylül 2014, 00:12:58 »
Fena olmuş, sıfır titreşim sanıyorum budur  :2up

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #272 : 19 Eylül 2014, 00:19:34 »
ustam bu cnc dediğiniz makinaydı sanırım bizim marangoz dükkanındada vardı bi makine dolapların mdf plakalarına kanal açıyoduk o aletle size de bir ara bu profil kesmekte felan işe yarar mı diye soracaktım fakat unutmuşum soramadım  O:-) ama çok büyük işleri görür gibime geliyor
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #273 : 19 Eylül 2014, 00:22:04 »
oldu Sefa usta , sonunda ciğerci kedisi gibi yabancı forumdakı makınalara bakmaktan kurtuldum  ^-^

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #274 : 19 Eylül 2014, 00:25:35 »
oldu Sefa usta , sonunda ciğerci kedisi gibi yabancı forumdakı makınalara bakmaktan kurtuldum  ^-^

beklemedeyim  :P

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #275 : 19 Eylül 2014, 00:27:10 »
bekle daha buan yüzey taşlama aparatı yapıcam  >:D

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #276 : 19 Eylül 2014, 00:29:54 »
bekle daha buan yüzey taşlama aparatı yapıcam  >:D

makina geleydi taşlamayı ben elde yapardım helede sessiz ya daha ne olsun benim paslanmazıda kademeye cekte bakım yaparız sonra :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #277 : 19 Eylül 2014, 01:37:59 »
Öyle deme benim bant zımparam olsa yüzey taşlama aparatı mutlaka isterdim. Düzgün bir ağız için düzgün yüzey şart. Özellikle birde çakı yapımı olacak ise şart gibi birşey. Taner ustam aynen devam. Merakla bekliyorum. 

Molla

• *
  • 27
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #278 : 19 Eylül 2014, 12:46:58 »
salım bunun yazılımı vs var bu işlerden anlamam manulel olarak yaparım. zaten forumları takıp edıyorum adamlar cnc,de komple malzemeyı yıkartıp agız açıp topluyorlar.

Taner abi bende tam senin dediğin gibi yapıcam CNC de işlicem bir tane plakadan 4 veya 5 tane bıçak çıkarmaryı düşünüyorum. Çizimleri falan hazırladım.  :)

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #279 : 19 Eylül 2014, 21:39:56 »
Ustam ilk yaptığınıza benzer profilden bir makina ne kadar iş görür?
Neden sürekli makina değiştiriyorsunuız merak ettim doğrusu.