Bıçak Sanatı - Forum

Elmas macunları hakkında

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
Elmas macunları hakkında
« : 10 Haziran 2010, 04:17:45 »
Merhaba,
Elmas macunları hakkında bilgisi olan var mı? Aldığım usturaları bileyleyen arkadaş bana düzenli olarak keçe kayış üzerinde bunlardan kulanmamı öneriyor böylece metal kaybına sebep olan taşta bilemeye olan ihtiyaç azalıyormuş. Bunlardan Türkiye'de bulma imkanı var mı? Birde krom oksit öneriyor onu sanırım boyacılarda bulabileceğim boya pigmenti galiba  :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Elmas macunları hakkında
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2010, 11:05:11 »
Polisajda kullanılan her tür aşındırıcı malzeme bileyde de kullanılabilir. Ancak elmas macunlar aşırı agresif olabilir ustura bilemede, ayrıca krom oksit, seryum oksit gibi polisaj tozlarının ve cila pastalarının aksine elmas macun ağızda kılağı oluşturur, onun için son deri masatı kırmızı demir oksit, krom oksit, seryum oksit gibi 5 mikrondan ufak, ya da mavi, pembe, yaşil veya beyaz polisaj pastası kullanman en iyisi.
Bir de önemli bişey, deri masatın yerine bir gazete kağıdına, bir karton üzerine bu tip cila ya da tozlar az miktarda sürülüp bu malzemede masat yapıla bilir... Hatta karton içindeki silikadan ötürü iyi bir masat malzemesidir, az miktarda biley isteyen usturanızı sırf kartonda masat yapmayı deneyiniz  ;D

Polisaj macunu ya da tozlarının masata ne kadar sürüleceği önemli. Aşırı koyulursa masat tam tersi işlem yapmaya ve köreltmeye başlar...
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2010, 01:49:56 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ferroburak

• 539
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2010, 19:55:06 »
Bana 0.25 mikron önerdi Türkiye'de üretimi var mıdır sizce. Kromla macunu (arka arkaya?)kullanırsam daha iyi olacağını söylüyor ama sizin bilginiz daha sağlıklıdır diye düşünüyorum o nedenle almayayım gibisinden bir mesaj attım.
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2010, 20:24:44 Gönderen: ferroburak »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2010, 01:54:06 »
Almamalısınız anlamında demedim de, elmas macunun çok da elzem olduğunu düşünmediğim için söyledim. Yani eğer biley gittiyse iyice zaten taş kullanacaksınız ardından basit/ucuz bir macun veya toz işinizi görecektir,, eğer gitmediyse, o zaman zaten kendi başına kösele bile eski keskinliğini geri getirmeye yetebiliyor, ya da çok az bir mavi veya pembe polisaj cilası. Bunlar da çok ucuza hırdavatçılarca kolayca bulunan malzemeler.
Elmas macunun pahalı bişey olacağını düşünüyorum, tabii fiyatını bilmiyorum, yorum yapamayacağım...

Kipmen Sanat web sitesi

ferroburak

• 539
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2010, 18:38:08 »
Görüştüğüm arkadaş keçe kayışın üzerine elmas macunun yüklü olarak geleceğini ve yeni yükleme yapmadan 250 kez filan kullanabileceğimi söyledi. Ben de tamam dedim adet fiyatı 10 dolardan 3 tane kayış gönderecek(balsa, keçe, deri) Yani yüklü geldiği için büyük ihtimal fazla macun döküp köreltme derdi de yok :)
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2010, 18:44:10 Gönderen: ferroburak »

ferroburak

• 539
« Yanıtla #5 : 11 Haziran 2010, 18:39:18 »
Arkadaş ebaydan da kendi ürettiği kayışların satışını yapıyor ismi Ron Lucas:

http://myworld.ebay.com/starshavingsupplies/

KUDU

• *
  • 34
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #6 : 09 Temmuz 2015, 03:01:58 »
Krom oksit bakır oksit gibi tozları seramik-porselen malzemesi yahut boyası satan yerlere sorabilirsiniz. Elmas toz için bir bilgim yok.

Saygılarımla