Bıçak Sanatı - Forum

Günlük Kullanım Bıçağı

Ynt: Günlük Kullanım Bıçağı
« Yanıtla #20 : 20 Haziran 2012, 12:16:40 »
Arkadaşlar çok sağolun. Tüm içtenliğimle söylemek isterim ki, yapımı çok zor bir bıçak değildi, bu forumdaki bir çok kişinin kısa sürede yapıp çıkaracağı türden bir bıçak. Burada paylaşmamın nedeni, hem model olması hem de karartma işleminin işlevselliğine bir vurgu yapmaktı. Ama göünen o ki genel olarak bu tür küçük bıçakları seviyoruz, yoksa abartılacak bir işçiliği yok. Aynı çelikten bir parçayı karartıp, bir parçayıda olduğu %18 lik tuzlu suda beklettim, tüm gece boyunca beklediler. Sonuç, karartılan parça olduğu gibi duruyor, diğer parça da ise çillenme şeklinde oksidasyon var. Kısaca bu karartma işe yarıyor. Buradan aldım http://www.sorkimya.com/

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #21 : 20 Haziran 2012, 12:19:19 »
Hariiika...
Ellerinize sağlık...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 20 Haziran 2012, 17:43:44 »
Arkadaşlar çok sağolun. Tüm içtenliğimle söylemek isterim ki, yapımı çok zor bir bıçak değildi, bu forumdaki bir çok kişinin kısa sürede yapıp çıkaracağı türden bir bıçak. Burada paylaşmamın nedeni, hem model olması hem de karartma işleminin işlevselliğine bir vurgu yapmaktı. Ama göünen o ki genel olarak bu tür küçük bıçakları seviyoruz, yoksa abartılacak bir işçiliği yok. Aynı çelikten bir parçayı karartıp, bir parçayıda olduğu %18 lik tuzlu suda beklettim, tüm gece boyunca beklediler. Sonuç, karartılan parça olduğu gibi duruyor, diğer parça da ise çillenme şeklinde oksidasyon var. Kısaca bu karartma işe yarıyor. Buradan aldım http://www.sorkimya.com/

Bıçakları platonik olarak sevmek ve onları vitrine koyup kesişmekle yetinmememizle açıklanabilir. Hani şöyle hoyratça kavrayacağın, birlikte bir şeyler yaşayacağın, zirveye çıkarken seninle gelecek bir bıçak gayet iyi bir bıçaktır.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #23 : 20 Haziran 2012, 18:00:17 »
Ustam bu ne güzellik böyle yahu, gerçekten muhteşem görünüyor ayrıca renlere de bayıldım.Keşke bende deneyebilsem.Ellerine kollarına sağlık. :2up :2up
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #24 : 20 Haziran 2012, 18:26:18 »
Valla hic abartmiyorum ,bu gün molada nete girdim siteyle alakam bile yok,kiliflik deri ararken bicak kilifi yazdim görsellerde ararken ,hocammmm ne göreyim senin bu bicak ve kilifi baska sitelerde fotograflar arasina girmis bilee  :2up :2up yanisi iyi  ve kaliteli olan nerde olsa aranip bulunuyo  ;)
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #25 : 20 Haziran 2012, 20:45:00 »
sefa hocam ellerin dert görmesin...
bayıldım...:)

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
« Yanıtla #26 : 21 Haziran 2012, 14:25:14 »
baktım baktım bugün bir daha baktım...
tam bushcraft neck olmuş  hayran kaldım...

« Yanıtla #27 : 21 Haziran 2012, 16:07:56 »
Çok teşekkür ederim, sağolun. Bora, haklısın aslında namlu kısmı neredeyse bir dağ bayır bıçağı oldu.
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2012, 16:10:43 Gönderen: sefaçabuk »

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #28 : 22 Haziran 2012, 09:03:22 »
Sefa hoca ellerine sağlık mükemmel olmuş  :2up :2up iyi günlerde kullanmak dileği ile.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #29 : 23 Haziran 2012, 19:01:46 »
çok zarif ve işlevsel. yüzey koruması da gayet janjanlı duruyor... ellerine sağlık hocam... :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #30 : 23 Haziran 2012, 21:33:01 »
hocam çok beğendim,  ;) sizin küçük bir dokunuşunuz bile her şeyi farkı kılabiliyor..

« Yanıtla #31 : 23 Haziran 2012, 22:47:28 »
Sağolun  ^-^

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #32 : 24 Haziran 2012, 11:33:20 »
ustam eline sağlık sen yaparsında olmazmı karatmada aynı olayın malzemesini bende aldım ama kullanmak nasip olmadı bakalım  bir kaç denemeden ben yaparım eski silah boyaları bibi olmuş malzemenin boyası gayet güzel

saygılar
(bu arada boya dedim ama okside edmek doğrusu )
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

togay yurtsever

• *
  • 8
  • Meslek: Av malz satışı
  • Yer: Mersin/Ankara
« Yanıtla #33 : 25 Haziran 2012, 05:25:45 »
Sefa bey ellerinize sağlık.Ben yeni üyeyim buraya ve bu ilk mesajım.
Sitenin ismini başka bir av forumundan duyup geldim ve gördüklerime inanamıyorum.
Bu ürünlere sahip olabileceğimiz satılıklar la ilgili herhangi başka bir site ya da başlık varmi ben göremedim.yada yapıp satıyormusunuz öyle sorayım.
Şu an askerim ve avcılık la uğraşıyorum  dönmeden önce sabırsızlandığım için böyle bir bıçak almak isterim.Yardımcı olursanız sevinirim.

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
« Yanıtla #34 : 25 Haziran 2012, 09:16:58 »
sefa hocam geç gördüm ama iyiki de görmüşüm, tam amaca uygun bir kullanım bıçağı, umarım hakeden ellerde kullanılır..... 8)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

« Yanıtla #35 : 25 Haziran 2012, 11:54:57 »
Sefa bey ellerinize sağlık.Ben yeni üyeyim buraya ve bu ilk mesajım.
Sitenin ismini başka bir av forumundan duyup geldim ve gördüklerime inanamıyorum.
Bu ürünlere sahip olabileceğimiz satılıklar la ilgili herhangi başka bir site ya da başlık varmi ben göremedim.yada yapıp satıyormusunuz öyle sorayım.
Şu an askerim ve avcılık la uğraşıyorum  dönmeden önce sabırsızlandığım için böyle bir bıçak almak isterim.Yardımcı olursanız sevinirim.
Togay Bey hoşgeldiniz. Yeni üye olan arkadaşlar kendini "merhaba" bölümünde tanıtıyorlar böylelikle herkes tanışmış oluyor. Kişisel olarak benim herhangi bir satışım yok, ancak kimi zaman arkadaşlarımız ellerinde bulunan ihtiyaç fazlası ürünleri veya üretimlerini burada http://www.bicaksanati.com/forum/vitrin/ paylaşıyorlar. İlginize teşekkür ederim, sağolun.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #36 : 23 Ekim 2012, 22:26:52 »
Sefa Ustam başka bir başlıkta bu bıçak bahsi açıldı. Orada konuyu dağıtmamak adına burada sorayım dedim. Bu kullandığınız meneviş boyasından memnun kaldınız mı? Dayanımı nasıl?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #37 : 23 Ekim 2012, 22:33:22 »
enson gördüğümde hala aynıydı  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #38 : 23 Ekim 2012, 22:44:55 »
O zaman güzelmiş :)

« Yanıtla #39 : 23 Ekim 2012, 22:50:57 »
Taner zaten yanıtı vermiş, valla ben yaptıktan sonra görmedim, demek ki işe yarıyormuş bende öğrenmiş oldum  :)