Bıçak Sanatı - Forum

T&HF

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
T&HF
« : 17 Haziran 2012, 00:35:09 »
Geçen gün de yeni 2-56 kılavuzumu kırdıktan sonra havlu attım. Anlaşıldı ki tek parça ince kılavuzlarla 5 milimlik D3'e diş açılamıyormuş, yumuşak olsa bile  :(
Dün de naapayım diye oturdum bilgisayar başına, gezindim biraz, sonunda yine hiçişeye karar veremeyip çizmeye başladım.

Önce şöyle bişey çizdim:

Sonra bu fighter'lara düşkün BritishBlades forumunda tasarımım hakkında görüş topladım. Biraz da kullanmamaktan gerilemiş ingilizcemi geliştirme derdindeyim.
Sonuçta bazı fikirler geldi, bazı kritikler. Özellikle fighter tiplerinde karşıdan gelen atağı ters tutuşla durdurabilmek için "S" tipi balçak gerekliymiş, onu öğrendim. Ricasso - namlu geçişindeki sivri "choil" de sorgulandı. Bunun üzerine biraz değiştirdim tasarımı:

Bunun üzerine yeni kritikler geldi, zaten yeni choil içime sinmemişti, eski haline çevirdim, kabzayı biraz genişlettim, habaki'msi plakayı biraz değiştirip kaplanın kafasına benzetmeye çalıştım, sonuçta kaplan çizgileri olan bir kabzaya daha yakıştı gibi. Bıçağın adı da ortaya çıktı: "Tiger&Harpoon Fighter" yani "Kaplan ve Zıpkın Saldırma"...

Tasarım içime sindi gibi. Bunun üzerine sabah gidip 6 mm W1 çeliğimi kesmeye giriştim.

Forumda fazla yer kaplamasın diye siteme atıyorum adımları:
http://kipmen.com/thf-progress-1/
http://kipmen.com/thf-progress-2/

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
Ynt: T&HF
« Yanıtla #1 : 17 Haziran 2012, 00:37:37 »
Son fotografta bıçak normalize edildi 880 - 800 - 770 derecelerde, temizlenip epoksi macun ile kaplama yapıldı. Yarın hamon denemesi. Bakalım çatlamadan atlatabilecek miyiz ısıl işlemi...

Kipmen Sanat web sitesi

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 17 Haziran 2012, 00:55:13 »
Emre ustam elleriniz dert görmesin bitmiş halini çok merak ediyorum. Şimdiden Maşallah diyelim de nazar değmesin.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #3 : 17 Haziran 2012, 10:50:08 »

Model çok hoşuma gitti, ellerine sağlık ustam, işciliğe diyecek yok zaten, ilgiyle takipteyim, kolay gelsin  :2up

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #4 : 17 Haziran 2012, 10:59:56 »
Emre ustam elinize sağlık detayları çok güzel işlemişsiniz sizin çalışmalarınızı görünce bıçakmı yapıyorum diyorum kendi kendime çok teknik çalışıyorsunuz bant zımpara düzeniğinize bayıldım ağız açma aparatı çok güzel,çok savaşçı bir bıçak olacak eminim tebrik ederim üstadım...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

umutulken

• 246
  • Umut Ulken
« Yanıtla #5 : 17 Haziran 2012, 12:44:55 »
Emre hocam gerçekten bu işe gönül vermiş, çok teknik çalışan birisisiniz. İlgiyle takipteyiz  :2up

« Yanıtla #6 : 17 Haziran 2012, 20:11:20 »
Güzel bir bıçak, hem formu hemde saptaki detaylar. Kaba işleride neredeyse bitmiş, umarım ısıl işlemi kazasız atlatır ve güzel bir hamon çıkar. Ama ustam kıllık yapıyor demez isen, sap sanki namluya göre gözüme biraz ince geldi. Sadece kabza topuzunu biraz kalınlaştırsan bile yeterli olacak gibi. Ama sonuçta sadece görsellikte olabilir, bizimkisi uzaktan bakış. Sonucu bekliyoruz, kolay gelsin.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #7 : 17 Haziran 2012, 21:50:18 »
Çok sağolunuz arkadaşlar, şimdi fırından çıktı, su vermeyi atlattı gibi, menevişte 1 saati daha var. Umarın temizlikte sinir bozucu çatlaklardan görmeyiz...

Güzel bir bıçak, hem formu hemde saptaki detaylar. Kaba işleride neredeyse bitmiş, umarım ısıl işlemi kazasız atlatır ve güzel bir hamon çıkar. Ama ustam kıllık yapıyor demez isen, sap sanki namluya göre gözüme biraz ince geldi. Sadece kabza topuzunu biraz kalınlaştırsan bile yeterli olacak gibi. Ama sonuçta sadece görsellikte olabilir, bizimkisi uzaktan bakış. Sonucu bekliyoruz, kolay gelsin.

Ustam ekte detaylı ölçüleri gösteren bir çıktı var, bir bakabilir misin? 40 santimlik koca bıçakta göz yanılgısı olabilir, bana ölçüler optimal gibi görünüyor, ancak elimde karşılaştırabileceğim bir bıçak yok şu anda, sende olduğundan eminim, özellikle tutma boğumları ve karın ölçüleri az ise söyleyebilir misin? Bu arada amacım kabzayı şişko değil de biraz zayıf yapmak, belki onu kompanse etmek için biraz genişlikleri artırmam gerekebilir, haklı olabilirsin...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #8 : 17 Haziran 2012, 22:13:03 »
Ağır hizmet bıçağıyla ( http://www.bicaksanati.com/forum/sabit-namlu/agir-hizmet-bicagi/msg1035/#msg1035 ) karşılaştırdım, onun sapına kıyaslayarak herşey makul görünüyor. Demek ki göz yanılması, sadece bir detay var dikkatimi çeken, balçağın hemen arkasındaki eğimli kısmın ölçüsü 21 mm görünüyor. bendeki bıçakta o kısım 25 mm ve kavrayışı çok güzel, belki o ölçüyü arttırman gerekebilir.

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #9 : 18 Haziran 2012, 00:15:51 »
harika is üstad .bende cookk begendim ,sabirsizlikla bekliyorum özellikle kabzayi .
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #10 : 18 Haziran 2012, 01:03:14 »
Sefa Ustam, 25'e çıkarıyorum orayı o zaman...

Meneviş ardından 120'ye kadar temizleyip baktım asitle hamon nerede diye, maalesef taşlama eşiğinin etrafında perlit adacıklar var ağızda, bir daha girecek fırına, kili biraz daha yukarda bırakmam gerekiyor anlaşılan.... İyi haber yamulma, çatlama filan yok neyse ki...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #11 : 18 Haziran 2012, 01:09:59 »
Valla 25 daha uygun bir kavrama sağlıyor gibi, normalde benim elim kalındır ama küçüktür bana 25 normal geliyorsa iyidir diye düşündüm. Bu sun-fix in uzmanı Murat aslında ama bence W1 kullanıyorsan şamotla yap derim, sunfix te dumanlanma göreceğini sanmıyorum hiç, sanki hat neredeyse çizgi gibi çıkıyordu.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #12 : 18 Haziran 2012, 01:24:38 »
Hımm, aslında bu bıçağın sert hatlarına dumansız hamon daha uyabilir gibi geldi, bi de şamotla hiç şansım olmuyor, hep sıkıntı yaşatıyor meret, bu yöntemi uzun zamandır denemek istiyordum. Bi daha deneyeyim, olmazsa şamota döneriz artıkın :-\
Yarın başka bir sipariş işi devreye girdi, iki kamış bıçağı yapıvereceğim, öbür güne umarım devam ederiz maceraya, valla heyecanla bu işe tutundum, keyifli bir bıçak olacak gibi...

Kipmen Sanat web sitesi

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #13 : 19 Haziran 2012, 11:30:13 »
Emre hocam ellerine sağlık muhteşem olmuş .resimleri görünce vayy dedim  :2up böyle fantastik bıçaklar hoşuma gidiyor kullanmak için olmasa bile (kullanmaya kıyamam :2up ) görüntüsü muhteşem olmuş ellerinize sağlık

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #14 : 24 Haziran 2012, 17:24:52 »
Çok sağolunuz arkadaşlar, şimdi fırından çıktı, su vermeyi atlattı gibi, menevişte 1 saati daha var. Umarın temizlikte sinir bozucu çatlaklardan görmeyiz...

Ustam ekte detaylı ölçüleri gösteren bir çıktı var, bir bakabilir misin? 40 santimlik koca bıçakta göz yanılgısı olabilir, bana ölçüler optimal gibi görünüyor, ancak elimde karşılaştırabileceğim bir bıçak yok şu anda, sende olduğundan eminim, özellikle tutma boğumları ve karın ölçüleri az ise söyleyebilir misin? Bu arada amacım kabzayı şişko değil de biraz zayıf yapmak, belki onu kompanse etmek için biraz genişlikleri artırmam gerekebilir, haklı olabilirsin...

emre ustam benim yaptığım 40 cmlik bowiede kabzanın balçakla öpüştüğü yer 24 mm ve bu boyda bir bıçağa yapılabilecek minimum kabza kalınlığı diyebilirim hatta ince kaldı neyseki benim kabza geriye doğru kalınlaşıyor 21 mm yapmayın derim çok ince duracaktır.. ayrıca kabzanın kıça doğru olan kısmındaki 21.8mm lik ince yeride genişletmekte yarar var kıç kısmı 40 mm olarak tasarlamışsınız o da baya ince durur.
Ayrıca bende 3d tasarım yapıyorum bir çakı tasarımım var patent alımı vs ile ilgili görüşmek isterim sizinle saygılar..