Bir kac gün icinde bitirdim, cok sürükleyici bir kitap .Hele biraz tarihe merakliysaniz bitirmeden rahat edemeyeceginizden emin olun .1557 yilinda yazilan eserin orjinali Madrid milli kütüphanesindeymis .Krala hediye edilen kitap 300 yil kadar tozlu raflarda kaldiktan sonra ,Gallardo isimli birisi tarafindan kesfedilmis ve 1905 yilinda ilkkez baskiya verilmis.O asirlarin olanca Türk ve dogu karsitligina ragmen bence oldukca tarafsiz sade bir dille anlatilmis.Konusu ise ;1552 yilinda osmanli denizcilerine esir düsen ve forzalik yapmaya zorlanan ispanyolun daha sonra istanbula getirilisi ,ve sinan pasanin konaginda hekimlik yapmasiyla devam ediyor.Cokta basarili oluyor hekimlikte Kanuninin kizi Mihrimah sultani bile tedavi ettigini anlatiyor.Sinan pasanin onca telkini ve israrlarina ragmen Müslüman olmuyor,yari serbest sayilir istanbuldan cikmasi yasak ,ama sonunda yanina bir kisiyi alarak kaciyor,kacis yolu hikayesinide detayli anlatmis .hikayeyi döndükten sonra iki arkadasiyla paylasir gibi anlatmis onlar soruyorlar ,kahramanimiz anlatiyor arada tartisiyorlar falan ben cok begendim.Ilginc olan o günün istanbulunu türkleri ve yasam sekillerini detayli bir sekilde anlatmasi.din,dügünler,adalet,sultan,halkin yasami,silahlar,kadinlar,giyim,eglenceler,mobilyalar,elciler,yemekler vs vs oldukca detayli anlatmis .Tavsiye ederim yani okumanizi.