Bıçak Sanatı - Forum

boynuz bosaltma yardim.

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
boynuz bosaltma yardim.
« : 14 Haziran 2012, 00:14:01 »
Nereye konu acacagimi bilemedim ,bir sorunum var arkadaslar,simdi elimde bir cift oldukca iri koc boynuzu var .Ama iclerini bosaltmakta sorun yasiyorum maalesef,daha önce teke boynuzunda hic sorun yasamamistim söyle ki ;söylemesi ayip "KELLE"ile birlikte kaynatmistim ve sorunsuz almistim boynuzlari,simdi koc boynuzlari kelleden ayrilmis ve icleri hala dolu ,hafta sonu kaynat babam kaynat yok salmadi kendini  boynuzlar .Bu isin bir kolayini bilen yada fikri olan varmi arkadaslar ?
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

Murat UZUNÖZ

• *
  • 19
  • Meslek: Memur
  • Yer: Bolu
Ynt: boynuz bosaltma yardim.
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2012, 11:20:25 »
Merhaba;
Eğer koku sorununuz yoksa bir gazete kağıdının arasına koyup güneşin alnına koyun, sinekler kurtlarını dökerek bu işi kolayca halledeceklerdir.
Ama koku sorun olursa; o zaman toprağın bir karış altına gömüp bu işi toprak altındaki bakterilere yaptırabilirsiniz...

mustafa

• 306
« Yanıtla #2 : 14 Haziran 2012, 12:30:24 »
Merhaba;
Eğer koku sorununuz yoksa bir gazete kağıdının arasına koyup güneşin alnına koyun, sinekler kurtlarını dökerek bu işi kolayca halledeceklerdir.
Ama koku sorun olursa; o zaman toprağın bir karış altına gömüp bu işi toprak altındaki bakterilere yaptırabilirsiniz...
                                                                                                                                                                                                 Almanyada günesi bulursam deneyeyim :D,saka bir yana hafta ugrasacagim bakalim ne olacak.gecen hafta sonu iyice kaynatmistim oldukca yumusadi malzeme artik bir sekilde halledecegim.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #3 : 14 Haziran 2012, 14:10:48 »
Anladığım kadarıyla boynuzları kafatasından ayırmışsınız içini boşaltmaya çalışıyorsunuz. Eğer durum böyleyse boynuzların içinde süngerimsi bir kemik ve kemik ile boynuz arasında ise kıkırdak benzeri bir tabaka var. Boynuzla kemiği bir arada tutan o kıkırdak tabaka. Boynuzun içini tercihen %50 derişimli Hidrojenperoksit ile doldurursanız bu malzeme organik malzemeyi çözer ve boynuz ayrılır.
Hidrojenperoksit = H2O2 (Schwerwasser)
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2012, 16:00:32 »
arkadaş boynuzu sakın kaynatmayın icindeki yağlar eriyip gidiyor sonra boynuz işleme aşamasında çok gevrek oluyor en ufak yanlış darbede boynuz kırılır içini cıkarmaya gelince biraz acık havada beklet eğer koku yayıyorsa üzerine toz kireç serpiştir acık havada belli bir süre bekledimi uç taraftan tutup dip tarafını sert bir yere boynuz kenarından vurusan cok basit cıkar eğer yeni kesimse istersen hiç cıkarma kuruması içi ile beraber yapsın toprağa da gömmeye gerek yok

karadağlı

• **
  • 152
  • Meslek: mekanik-kaynak-montaj
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2012, 20:46:55 »
ya mustafa abi ne uğraşıyon kaynatma felan ver senin kangala oyalansın 2 günde halleder. :)) :))
KULDAN KULA ZARAR GELMEZ HAK ZARAR YAZMADIKÇA.HAK KULA ZARAR YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.

mustafa

• 306
« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2012, 00:14:23 »
Anladığım kadarıyla boynuzları kafatasından ayırmışsınız içini boşaltmaya çalışıyorsunuz. Eğer durum böyleyse boynuzların içinde süngerimsi bir kemik ve kemik ile boynuz arasında ise kıkırdak benzeri bir tabaka var. Boynuzla kemiği bir arada tutan o kıkırdak tabaka. Boynuzun içini tercihen %50 derişimli Hidrojenperoksit ile doldurursanız bu malzeme organik malzemeyi çözer ve boynuz ayrılır.
Hidrojenperoksit = H2O2 (Schwerwasser)
[/quot   aynen dedigin gibi boynuzlari kafatasindan ayirmistim  :-[ bu kadar ugrastiracagini bilseydim ayirmazdim hic .Hidrojenperoksit olayina yarin egileyim olmassa ,bu kadar ugrastiracagini hic düsünmemistim,tesekkürler sonuctan haberdar edecegim mutlaka.

mustafa

• 306
« Yanıtla #7 : 15 Haziran 2012, 00:23:17 »
arkadaş boynuzu sakın kaynatmayın icindeki yağlar eriyip gidiyor sonra boynuz işleme aşamasında çok gevrek oluyor en ufak yanlış darbede boynuz kırılır içini cıkarmaya gelince biraz acık havada beklet eğer koku yayıyorsa üzerine toz kireç serpiştir acık havada belli bir süre bekledimi uç taraftan tutup dip tarafını sert bir yere boynuz kenarından vurusan cok basit cıkar eğer yeni kesimse istersen hiç cıkarma kuruması içi ile beraber yapsın toprağa da gömmeye gerek yok
                                                                                                                                                                                              Ahhhh hocam keske hic baslamadan sorsaydim  ,hemde öyle bir kaynattim ki rahat iki saat  :D bide hanimla papaz oldum bu yüzden  :'( NE ISI VAR O PIS BOYNUZLARIN BENIM TENCEREMIN ICINDEEEE diye zilgiti yedim  :))önce senin dedigin sekilde deneyeyim umarim ugrastirmadan alirim boynuzlari, dert oldu icime  :D

mustafa

• 306
« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2012, 00:41:30 »
ya mustafa abi ne uğraşıyon kaynatma felan ver senin kangala oyalansın 2 günde halleder. :)) :))
                                                                                                                                                                                              Oda biliyo hakikaten, ateste boynuzlar kaynamaya baslayinca, geldi atesin basina kivrildi ,ohhhhh misss nasil olsa beceremez atar önüme diye düsündü heralde ,ama azmettim halledecem  ;)Ha bu arada konuyla alakasiz ama ,gecen hafta basima gelen bir konuyu anlatayim kangalimla alakali,bahcem müsait oldugu icin yillardir tavuk ,güvercin ,tavsan ve birkac tanede koyun eksik olmuyor hic.on  gün önce eve geldim anaaaa kuzunun biri ölmüs  :( aslan da basinsa bekliyo ,yara bere de yok hayvanda anlamadim neden ölmüs ama daha sogumamis bile .yahu nasil olsa ölmüs en azindan butlarini alayimda kangalima vereyim dedim.dedigimi yaptim mis gibi et degilmi köpek icin  ;)inanin bana agzina bile sürmedi üc gün bekledim sonra kaldirip cöpe attim ,kasaptan getirdigim et,kemik  oldumu deli olur yerken ,benim tahminim hayvan biliyo hissediyo o et parcasinin ölen kuzunun oldugunu ,asaletine tekrar hayran oldum KANGAL köpeginin.

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #9 : 15 Haziran 2012, 14:09:55 »
Haklısınız Mustafa bey,anlattığınız örneğin benzelerini çok duydum çevremdekilerden.

Sürüsünden beklediği bir hayvanı kesip verseniz bile asla yemiyorlar ve ölüsüne üzülüp bekliyorlar.
Genco G.