Bıçak Sanatı - Forum

ilk bıçağım

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
ilk bıçağım
« : 13 Haziran 2012, 03:23:11 »
selamlar ilk bıçağımı bitirdim kabaca :) Solingenin eski stil bowiesini yapayım demiştim sonradan değiştirdim turkish bowie oldu ;D
6mm lamaya eğeyle ağız açmak baya zormuş taşla incelteyim dedim hafif çukurlar vs oldu sonra bende ağız çizgisini küllüm yok ettim :-[.Ağız kısmına hafif yatağan formu verdim.Sapıda eğdim pek belli olmuyo resimde 10 derece kadar eğik.. Balçağı yine eğik formda yaptım.. Acemilikten pimleri fazla şişirdim kötü gözüktü sonra üstlerine pulla vida takıp taşladım :D bir tane daha var onu henüz tamamlayamadım bitince eklerim saygılar sevgiler..

çelik: 2080
toplam uzunluk: 40 cm
namlu uzunluğu:26 cm
sap uzunluğu:14 cm
et kalınlığı:6 mm
kabza: ceviz

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: ilk bıçağım
« Yanıtla #1 : 13 Haziran 2012, 08:53:25 »
Ustam ellerine sağlık ilk bıçak iyi .Ama sanki sap biraz ince kalmış gibi (namluya göre)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2012, 09:20:14 »
ilk bıçak için yorucu bir çalışma olmuş. 26 cm namluyu eğe ile inceltmek zor iştir, bilirim ^-^ tebrik ediyorum...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2012, 09:21:28 »
Elinize sağlık güzel bir bowie olmuş yalnız balçak tersmi olmuş ::)

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2012, 09:31:04 »
İlk bıçak için gayet başarılı olmuş. Sanki balçağın kavis kısmı kabzeye doğru olsa daha güzel olurdu.

Enes78

• 79
  • Beyin bedava
  • Meslek: Okutman
  • Yer: Karabük
« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2012, 11:05:45 »
Elinize sağlık. Bakalım ben ilk bıçağımı nasıl yapacam :)
"Without deviations from the norm, progress is not possible." Frank Zappa

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
« Yanıtla #6 : 13 Haziran 2012, 11:11:54 »
elinize sağlık
Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!

Zafer-

• 340
« Yanıtla #7 : 13 Haziran 2012, 13:09:59 »
Ustam ellerine sağlık ilk bıçak iyi .Ama sanki sap biraz ince kalmış gibi (namluya göre)
ustam teşekkürler sap kısmını solingen bowie ye göre kesmiştim ince uzun oluyo birde kabza köşeli değil yuvarlağa yakın ondan daha ince durdu sanırım :)
ilk bıçak için yorucu bir çalışma olmuş. 26 cm namluyu eğe ile inceltmek zor iştir, bilirim ^-^ tebrik ediyorum...
teşekkürler ustam evet baya bi yorucu oldu bariz kas yaptım :)
Elinize sağlık güzel bir bowie olmuş yalnız balçak tersmi olmuş ::)

İlk bıçak için gayet başarılı olmuş. Sanki balçağın kavis kısmı kabzeye doğru olsa daha güzel olurdu.
teşekkürler ustalarım balçak nasıl ters anlayamadım ::) uca doğru inceldiği için ve kavis açısı dar olduğu için kabzaya doğru olsa ters hareketlerde ele takılma vs yaralama ihtimali olabilir heralde çokta düşünmedim biraz doğaçlama oldu  :)
Elinize sağlık. Bakalım ben ilk bıçağımı nasıl yapacam :)
teşekkürler ustam nacizane tavsiye vereyim bu büyüklükte bir bıçak düşünüyorsan tekrar düşün derim ilk bıçakta ufak tefek bişey denemek zaman yoruculuk adına daha mantıklı :)

elinize sağlık
teşekkürler...

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #8 : 13 Haziran 2012, 15:59:30 »
elinize sağlık   :)

çınar

• 78
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #9 : 13 Haziran 2012, 16:25:47 »
Elinize sağlık gayet güzel olmuş.Sapdaki ip takmak için yaptığınız deliği üst tarafa neden yaptığınızı merak ettim acaba bir sebebi var mı ? Söylediğim gibi benimki sadece merak  :)

Zafer-

• 340
« Yanıtla #10 : 13 Haziran 2012, 22:17:27 »
elinize sağlık   :)
teşekkürler :)
Elinize sağlık gayet güzel olmuş.Sapdaki ip takmak için yaptığınız deliği üst tarafa neden yaptığınızı merak ettim acaba bir sebebi var mı ? Söylediğim gibi benimki sadece merak  :)
kabzanın tasarımından dolayı delik üstte oldu pozisyonundan dolayı daha işe yarar bir delik sözkonusu değil yani  ;D

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 14 Haziran 2012, 01:21:06 »
Elinize sağlık ilk bıçak için gayet güzel olmuş.

çınar

• 78
« Yanıtla #12 : 14 Haziran 2012, 17:45:22 »
kabzanın tasarımından dolayı delik üstte oldu pozisyonundan dolayı daha işe yarar bir delik sözkonusu değil yani  ;D
[/quote]
İşlevselliği olmasa bile estetik olarak gayet güzel olmuş ;)Ellerinize sağlık.

Zafer-

• 340
« Yanıtla #13 : 14 Haziran 2012, 18:15:55 »
Elinize sağlık ilk bıçak için gayet güzel olmuş.
teşekkürler ustam

İşlevselliği olmasa bile estetik olarak gayet güzel olmuş ;)Ellerinize sağlık.
[/quote]
 teşekkür ederim ustam  :) işlevselliği var denedim içinden ip geçiyo :2up şaka bi yana deliğin 5mm yukarda olması işlevselliğini çok etkilemez ip geçirip bileğine vs. takabilirsin  :)  Başka bir örneği varmı bilmiyorum araştırmadım ama bu kabzayı ilk ben yapmamışımdır diye düşünüyorum ilk ben yaptıysam patent alayım bari :)

çınar

• 78
« Yanıtla #14 : 15 Haziran 2012, 00:13:28 »
Hocam , daha önce görseydim dikkatimi çekerdi diye düşünüyorum(belki de hakikaten dikkatsizim).Sen yine de bu patent işini ciddiye al derim :2up

Zafer-

• 340
« Yanıtla #15 : 15 Haziran 2012, 01:04:42 »
Hocam , daha önce görseydim dikkatimi çekerdi diye düşünüyorum(belki de hakikaten dikkatsizim).Sen yine de bu patent işini ciddiye al derim :2up
Pek ihtimal vermiyorum ilk benim yaptığıma ama biraz araştırdım boranın resimdeki gibi bir modeli var onun haricinde bişey bulamadım.Forumdaki tecrübeli ustalarımdan rica ediyorum ilgilenirlerse sevinirim böyle bir kabza çeşidi varmıdır ::)

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #16 : 15 Haziran 2012, 01:23:38 »
ilk bicak icin oldukca iyi bencede ,bir sene sonra kaydettigin asamaya bakip bu bicaga bakip güleceksin  >:D,tabii devam edersen .Bende ayni asamalardan gectim ve hala geciyorum uzuunn ince bir yoldayizzzzz  :D ASIK VEYSELE selam olsunnn ...
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

Zafer-

• 340
« Yanıtla #17 : 15 Haziran 2012, 03:07:21 »
ilk bicak icin oldukca iyi bencede ,bir sene sonra kaydettigin asamaya bakip bu bicaga bakip güleceksin  >:D,tabii devam edersen .Bende ayni asamalardan gectim ve hala geciyorum uzuunn ince bir yoldayizzzzz  :D ASIK VEYSELE selam olsunnn ...
evet ustam çoğu malzemeyi bulamadım zaten pirinç balçak düşünüyodum bulamadım pim desen öyle teşekkürler

« Yanıtla #18 : 15 Haziran 2012, 03:13:43 »
Kabza biraz değişik olmakla beraber bence bıçağın namlu kısmına çok uyumlu değil. Ama hoşuna gidiyorsa kime ne  ;)   benzer şekilde yapılmış kabzalar mutlaka vardır. başlangıç için güzel bir bıçak olmuş. Kabzaya çok takılma derim, genel olarak doğru bir iş yapmışsın, gerisi de zaten kendiliğinden gelecektir. Kısaca iyi gidiyor, eline sağlık   :2up

Zafer-

• 340
« Yanıtla #19 : 15 Haziran 2012, 04:25:24 »
Kabza biraz değişik olmakla beraber bence bıçağın namlu kısmına çok uyumlu değil. Ama hoşuna gidiyorsa kime ne  ;)   benzer şekilde yapılmış kabzalar mutlaka vardır. başlangıç için güzel bir bıçak olmuş. Kabzaya çok takılma derim, genel olarak doğru bir iş yapmışsın, gerisi de zaten kendiliğinden gelecektir. Kısaca iyi gidiyor, eline sağlık   :2up
teşekkürler ustam  ;D