Bıçak Sanatı - Forum

2012 Almanya güzeli...

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
2012 Almanya güzeli...
« : 09 Haziran 2012, 23:51:43 »
Nisan 2012 Solingende yapilan ,bicak fuarinda sabit namlu av bicagi kategorisi birincisi .Harika iscilik cookk beyendim ben bakalim sizde beyenecekmisiniz.Gerhard Wieland ustadan ...
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

mustafa

• 306
Ynt: 2012 Almanya güzeli...
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2012, 23:57:56 »
celik  1.1545  kalinlik 6,5-  2 mm 36 cm uzunluk.

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2012, 00:14:03 »
Bayıldım bu bıçaga super :2up
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #3 : 10 Haziran 2012, 00:28:16 »
işçiliğine diyecek yok...
ama benim tarzım olmadığı için ( kullanılabilir / pratik olmadığı için)  sadece güzel diyeceğim...

« Yanıtla #4 : 10 Haziran 2012, 01:09:27 »
Wieland olunca yarışmada zaten sonuç aşağı yukarı belli  :)

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2012, 01:12:49 »
Mukemmel iscilik kazanmasi normal :)
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

tarık

• 205
  • Meslek: teknisyen
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 10 Haziran 2012, 09:13:26 »
güzel güzel bıçak ta bizim sinan ustaninkiler bundan daha güzel dersem mustafa bey kırılmazsın inşaallah ustanın ellerine sağlık

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #7 : 10 Haziran 2012, 10:26:17 »
Güzel bıçakmış. Tam Sinan ustanın tarzında...

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #8 : 10 Haziran 2012, 10:36:00 »
Güzel bıçak ama yapılmayacak bir bıçak değil
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

mustafa

• 306
« Yanıtla #9 : 10 Haziran 2012, 12:09:10 »
güzel güzel bıçak ta bizim sinan ustaninkiler bundan daha güzel dersem mustafa bey kırılmazsın inşaallah ustanın ellerine sağlık
[/quote  Kirilmak bir yana gurur duyuyorum Tarik ,Sinan ustamin eksigi yok fazlasi var hele son bicagi hayal gibi cok güzel.sadece sinan ustammi- ,Sefa hocam Emre üstad harika isler yaratiyorlar ki biz maalesef maca 3-0 yenik basliyoruz,burada her türlü imkana sahip adamlar .hammadde sikintisi yok malzeme tedarigi sorun degil.Ve en önemlisi pazar dertleri yok ,mesela bu bicagin parasiyla onlarca bicagin malzemesini alabilir.Bu imkanlar bizim ustalarimizda olacak olsa eminim dünyada bir numara oluruz.Sinan ustamin son bicaginin burada 1000 € ederi var bence en az.Gecen fuarda yirmi küsür ülkeden 90 katilimci usta vardi Afrikanin bilmem neresinden tutun israile ,uzak doguya kadar icim burkulmadi degil neden bir TÜRK usta yok diye .Dedimya biz maca 3-0 yenik basladik insallah o günlerde gelecek özellikle forumumuzun cok faydasi olduguna inaniyorum,selamlar.

dolch

• **
  • 159
  • Meslek: nakliye
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #10 : 10 Haziran 2012, 13:29:11 »
merhaba bende o fuari ziyaret ettim solingenden hicbir ustanin firmanin fuara alinmadigi ve katilmak isteyen solingenli ustalarin normal disaridan gelen ustalardan 3 kat daha  fazla para ödemeleri gerektigi fuara katilmak  icin cok ustalarin oldugu ama fiatlarida yazarsaniz sevinirim buraya sunu gördumku o fuarda cok basit modellerin satildigi ve bu forumda cok ustanin onlardan asagi olmadigi bir fuarda aslinda burada yazmak istedim neden turkiyedende bir ustanin bu fura katilmadigi  katilirsak inanin turkiyenin adini bicak uzerine daha iyi tanitabiliriz ben fuari ziyaret ettigimde fuardaki bicaklardan cok muzedeki eski kiliclari izlemeyi tercih ettim cunku en ucuz bicak bile 400 euroya satiliyodu bende derimki kendine guvenen bir usta varsa bu forumda onumuzdeki fuarda ona burada yani fuara katilmasi adina yardimci olurum ve inanin ses getiririz turk bicak ustalari olarak
sözun kisasi onlarin bicaklarini bu kadar övmeye gerek yok
saygilar

mustafa

• 306
« Yanıtla #11 : 10 Haziran 2012, 21:46:05 »
Gerhard ustanin sitesine bakiyorum hic bir bicagina fiyat yazmamis  bile,alicisi maille yada telle sorsun mealinde yazmis  yani tok satici  >:(.Zevk meselesi sonucta ustanin  tarzi benim hosuma gidiyor.Ama dersenizki birkacbin € verirmisin bir bicagina asla vermem ,isim yapmis olmasi fiyatlari cok sisiriyor maalesef.Emek verilen kaliteli malzeme kullanilarak yapilan tüm bicaklarida övmek lazim bence ,rus ustalarda damast konusunda cok iyiler mesela emeklerine saglik.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #12 : 11 Haziran 2012, 12:12:21 »
Bence Wieland'ın bıçakları aşırı ucuz, işçiliği ve tasarımındaki özgünlüğü dışında gerçekten hakedilerek kazanılmış ününe karşılık bence bıçaklarının fiyat etiketi olabileceğinin yarısı civarında olur...

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum

Kipmen Sanat web sitesi

mustafa

• 306
« Yanıtla #14 : 15 Haziran 2012, 01:39:34 »
http://i185.photobucket.com/albums/x37/moyknives/solingen%2008/Wieland.jpg
                                                                                                                                                                                              Emre üstadim, bu bicak senin tarzin ne güzel degilmi ,bu isi yapanlarin sorunu bence üretilen eserin kiymetinin bilinmemesi  :( el isciligi var saatlerce ,günlerce verilen emek var ama emegin karsiligi istenilince, alici YA HU 20 LIRAYA PIYASA BICAK DOLU diyebiliyor ,evet 5 lirayada bicak var fabrikasyon seri üretim ,iyiside var belkide ama bir ustanin elinden cikmis seri üretim olmayan dünyada tek esi yokk...bu bicaga usta fiyat yazmaya utaniyor yahu yapmayin türkiye sartlarinda bence iyi bir usta elinden cikma bicak en kötüsü 100 liradan baslamali .Umarim o günleri görürüz.

« Yanıtla #15 : 15 Haziran 2012, 03:11:29 »
1.5 Tl ye bıçak var, mutfak bıçağı  ^-^

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #16 : 15 Haziran 2012, 08:36:22 »
1.5 Tl ye bıçak var, mutfak bıçağı  ^-^

Ayağımız alışsın bize 1 Tl olmazmı... ???

:)) :)) :))

( tabi birde çok bilen pazarlıkçılar var... )
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE