Bıçak Sanatı - Forum

YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« : 05 Haziran 2012, 11:59:42 »
Yeni bitirdiğim yöresel bıçaklardan örnekler ve yapıkm aşamaları...












devam resimleri: https://picasaweb.google.com/110028840843912084700/YORESELBICAKLARIMIZ#
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2012, 12:07:52 »

 
      :2up   Ellerine sağlık Sinan ustam, hepsi için ayrı ayrı kutlarım seni  :2up

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2012, 12:26:43 »
Ellerine sağlık Sinan hepsi çok güzeller gerçekten de... beyaz kabza malzemesi yine corian mı?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2012, 14:26:01 »
evet corian çok güzel bir malzeme Emre ustama çok teşekkür ederim bu arada bıçak için biçilmiş kaftan çok güzel polisaja geliyor...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Ynt: YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« Yanıtla #4 : 05 Haziran 2012, 15:41:24 »
Sinan, temiz ve titiz işçiliğinle birlikte, bir dönemin kültürel birikimine de yeniden yaşama şansı tanıman kesinlikle çok büyük bir övgüyü ve tebriği hakediyor. Ellerin dert görmesin, iyi ki varsın.

Adnan DÖNMEZ

  • ***
  • 44
  • ADNAN DÖNMEZ 1973
  • Meslek: baharat imalatı
  • Yer: istanbul
Ynt: YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« Yanıtla #5 : 05 Haziran 2012, 15:45:40 »
hepsi çok güzel olmuş

mustafa

  • ***
  • 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
Ynt: YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« Yanıtla #6 : 05 Haziran 2012, 22:22:29 »
birbirinden güzel ve kibar olmuslar ,ellerine saglik tam benim sevdigim tarz ,müsaadenle taklit edebilirmiyim daha sonra  ;D
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

Mehmet DOĞAN

  • ***
  • 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
Ynt: YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« Yanıtla #7 : 05 Haziran 2012, 22:57:31 »
 :) :2up
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

XauPau

  • ***
  • 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« Yanıtla #8 : 05 Haziran 2012, 23:00:52 »
Sinan usta muhteşemsin. Beni en çok şaşırtan senin bu şekilde çalışarak bu eserleri çıkarman.



En çok şaşırdığım konu, senin bu şekilde çalışarak  eserleri çıkardığını düşünüyorum.  Bir kez bile fotoğraflarda mengene, bant zımpara, taş motoru vs görmedim. Göz yanılması mı denk mi gelmedi  bilmiyorum ama aklım almıyor.


Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« Yanıtla #9 : 05 Haziran 2012, 23:24:13 »
Sinan usta hepsi çok güzel çok beğendim geleneksel bıçakları yaşattığın içinde ayrıca teşekkür ederim.Bende hep bizim yöresel bıçaklardan yapayım dedim fırsat olmadı birgün belki gaza gelirim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

gecmisgelecek

  • ***
  • 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
Ynt: YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« Yanıtla #10 : 09 Haziran 2012, 21:05:07 »
Sinan ustam hepside çok güzeller.

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: YÖRESEL BIÇAKLARIMIZ
« Yanıtla #11 : 11 Haziran 2012, 09:54:48 »
teşekkür ederim efendim ...

Sinan usta muhteşemsin. Beni en çok şaşırtan senin bu şekilde çalışarak bu eserleri çıkarman.



En çok şaşırdığım konu, senin bu şekilde çalışarak  eserleri çıkardığını düşünüyorum.  Bir kez bile fotoğraflarda mengene, bant zımpara, taş motoru vs görmedim. Göz yanılması mı denk mi gelmedi  bilmiyorum ama aklım almıyor.



çoğunlukla elde bu şekilde çalışırım kaba işini bant zımparada hallettikten sonra bu şekilde daha kolayıma geliyor..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...