sonunda adam gibi bir gizli sağ bıçak yapabildim. adam gibi derken, kusursuz değil, yapım esnasında çok sövmediğim

bir süreç geçirdiğim için adam gibi diyorum. diğer denemelerimin hepsi hem çok kötü hem de çok bıktırıcı olmuştu. nedendir bilmiyorum ama bu sefer işler sanki daha yolunda gitti. biraz daha özenle daha da iyi olabilirdi elbette. gelelim sürece:
çelik Burak abinin neredeyse bir yıl önce verdiği 5 mm O1. parçadan full tang çıkmadığı için ani bir kararla gizli sapa çevirmiştim zaten. profili bant zımpara çıkardım. bant zımparam ancak bu kadar iş görebiliyor şu anda, taşlama yapmam için biraz daha ayar çekmem gerek. balçağı ise elimdeki bakır parçadan ancak bu formda çıkarabildim. ufak parçalarla çalışma gerçekten zormuş, parçayı bir yere sabitlemek pek kolay olmuyor... ısıl işlemini Rasim usta'nın mekanında verdik. o parçayı ısıttı, bana verdi, ben soktum yağa

kabzada 4 kat schaftöl var. aslında japon kaplamayı arzu ediyordum ama bol girintili bir kabza olduğu için zımparasına gözüm kesmedi açıkcası. taşlamasını elde eğe ile yaptım. namlu 16 cm, kabza ise balçak dahil 13 cm
çelik: O1
toplam boy: 29 cm
kabza: paduk (kan ağacı)
balçak ve pim: bakır
budur...