Bıçak Sanatı - Forum

Ustura sınıflandırması

ferroburak

  • ***
  • 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
Ustura sınıflandırması
« : 06 Haziran 2010, 00:06:19 »
Konuyu bilgilendirme amaçlı açtım.


Bıçak aya kalınlığı (bıçak genişliği)
İnç(2.54 cm) cinsinden 3/8'den 8/8'e kadar değişebiliyor tam bu sayılara denk gelmese de yakın olduğu genişliğe yuvarlama işlemiyle elde edilebiliyor.

Tepeden bakış:
Bıçağın ayaları içbükey yada düz olabiliyor.


Üst sıraya doğru gittikçe daha sinekkaydı tıraş alınıyor ama bu usturalar daha çok bakım gerektiriyorlar.

Uç profilleri


Farklı aya kalınlıklarında farklı uçlar daha iyi durabiliyor. Round (yuvarlak) uç daha çok kullanılıyor.



« Son Düzenleme: 06 Haziran 2010, 00:12:11 Gönderen: ferroburak »

spyderCollector

  • ***
  • 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Ustura sınıflandırması
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2010, 00:13:54 »
Üstteki grafikler bıçakların kesit görünüşleri, grafikleri galiba değil mi ?
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ferroburak

  • ***
  • 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
Ynt: Ustura sınıflandırması
« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2010, 04:36:04 »
Üst resimde kastedilen olay şu:


Mesela bu VIII nolu profile yakın gibi.
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2010, 04:37:48 Gönderen: ferroburak »