Sağolunuz arkadaşlar, sabit namlu ile karşılaştırıldığında çakı yapmak gerçekten ciddi farklı bir deneyim imiş meğerse. Bir yandan zor ama diğer taraftan mekanizmalar ile uğraşmayı sevdiğimden benim için çok keyifli bir süreç oldu. Liner - frame lock (liner kilit, çerçeve kilit ? ) tipi bir bıçağım hiç olmamıştı, kullanması çok keyifli imiş açmaya kapatmaya alışıldığında, doğru yapıldığında gerçekten çok dayanıklı bir mekanizma aynı zamanda...
Özgür, parmak desteği (thumb stud) konusunda hak veriyorum, beni de rahatsız etti, özellikle yeri konusunda, yaparken mantıklı gelen biyere yerleştirdim aleti, ancak bittikten sonra farkettim ki kabzaya çok daha yakın olsaydı çok daha kullanışlı olurdu. Şu anki haliyle ayrıca mesea bir dilim ekmek bile kesemiyorsun, destek takılıyor

Pivot konusunda arayışlarım devam ediyor. Mali sıkıntımdan dolayı pek bir çözüm üretemedim, ama aklıma gelen bir sürü tasarım var. Umarım imkanım olur da yapabilirim aklımdakileri. Aslında ufak bir metal tornam olsa çok hoş şeyler çıkarabilirim. Geçenlerde çakı malzemelerini toplarken bunları almıştım:
http://usaknifemaker.com/pivot-barrel-3-16-x-1-2-l-for-folders-w-2-56-thread.html . Aslında çok güçlü pivotlar. Birinci nedeni ısıl işlem görmüş olmaları. İkincisi ise içerdeki kılavuz yuvası 2 milim çapında olduğundan oldukça güzel bir et kalınlığı var. Sanırım birkaç yüz kilo baskıya rahatlıkla dayanırlar deforme filan olmadan.
Şimdiki tasarımım 8 milimlik bir pin'in ortasına metrik 3 kılavuz çekmek şeklinde. Tornacıda da 8 milim'i 6 milim'e düşüreceğim. Yani tek taraflı vida ve diğer tarafta liner'a dayanan bir omuz olacak. Bakalım 8 milimlik bir çubuk buabilecek miyim, hem paslanmaz hem de sertleştirilebilir bir malzeme olması gerekecek