Bıçak Sanatı - Forum

Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Çelik fransadan gelen ithal çubuk çelik. Isıl işlemini kendim yaptım. Tüplü ocağım var. Sap kök ceviz.
Hertürlü yoruma açıktır....



OnurErdogan

  • ***
  • 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2012, 14:38:31 »
Mutfak için kullanışlı gözüküyor, güzelde olmuş elinize sağlık.
Si vis pacem, para bellum.

tolga arıkan

  • ***
  • 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2012, 14:59:41 »
Eline sağlık Hakan, çok güzel olmuş  :2up

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2012, 19:28:14 »
Hakan çok sadece güzel bir bıçak olmuş, eminim kullanımı da konforludur. fakat kabza biraz daha ergonomik olabilirdi sanki el tutuşuna göre... bu da eleştiri olsun ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2012, 20:00:30 »
Çok güzel olmuş Hakan, işçilik diğer bıçaklarından daha farklı  :2up :2up Ellerin dert görmesin.

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #5 : 13 Mayıs 2012, 20:07:52 »
Ellerine sağlık ustam mutfak için idael bir bıçak iyi günlerde kullanmak dileği ile :2up :2up

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #6 : 13 Mayıs 2012, 20:34:14 »
elinize sağlık

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #7 : 13 Mayıs 2012, 23:01:48 »
Hepinize teşekkür ederim.  Sap çok rahat bir tutuşu var. Fena degil gün geçtikçe iyisi olacak inşallah...

tarpoon

  • ***
  • 4739
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #8 : 13 Mayıs 2012, 23:04:31 »
güzel olmuş Hakan , kabzede bıraz daha oynama yapsan dahada ıyı olacaktır  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #9 : 15 Mayıs 2012, 10:24:54 »
hakan eline sağlık taner ustama katılıyorum kabzede birazcık eğe işçiliği var :) ama bıçağın formu işçiliğin çok güzel...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

tian92

Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #10 : 15 Mayıs 2012, 16:23:15 »
Eline sağlık. Mutfak için sapa standardizasyon mu yapılıyor du?

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #11 : 15 Mayıs 2012, 17:16:42 »
Kabza kalınmı olmuş kenarları keskinmi kalmış Benim elime çok rahat geldi ama biraz daha incelteyim ozaman. Hanımla papaz oluyoruz balkonda acele acele yapınca anca bu oldu... Sapı çamterbentini balmumu karışımı uyguladım....Sudan korumak için...

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #12 : 18 Mayıs 2012, 11:37:53 »
Kabza kalınmı olmuş kenarları keskinmi kalmış Benim elime çok rahat geldi ama biraz daha incelteyim ozaman. Hanımla papaz oluyoruz balkonda acele acele yapınca anca bu oldu... Sapı çamterbentini balmumu karışımı uyguladım....Sudan korumak için...
?????

DUMRU

  • Hüseyin DUMRU 1982
  • ***
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #13 : 18 Mayıs 2012, 16:44:34 »
Özgür beyin kestirdiği şef bıçağının kabzası konusunda Emre ustama danıştım. Mutfak bıçağı olduğu için prinç yahut mikarta balçak önermişti. Elimdeki mikartalardan deneyeceğim olmazsa hurdacıdan aldığım aliminyum kapı kolunu accık ameliyat edeceğim:)Tamamlamamış olsaydın sana önerim bu olurdu.

Birde kabzanın kıç kısmı çok sivri olmuş. Beni rahatsız ederdi. Ama sen memnunsan o ee yengede memnunsa  ;D
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ugurcan_20

  • ***
  • 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #14 : 18 Mayıs 2012, 20:55:15 »
Profilde, işçilikte süper olmuş eline sağlık Hakan abi. :) Sap bana biraz kalın gibi geldi.

gecmisgelecek

  • ***
  • 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #15 : 18 Mayıs 2012, 23:09:40 »
Güzel ve farklı bir dizayn olmuş eline sağlık güle güle kullan Hakan

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #16 : 19 Mayıs 2012, 15:47:56 »
Teşekkür ederim. Benim eller biraz iri anca oluyor yoksa çok boş geliyo sap rahat kullanamıyorum. Yemek yapmayıda severim....

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #17 : 19 Mayıs 2012, 16:12:37 »
Özgür beyin kestirdiği şef bıçağının kabzası konusunda Emre ustama danıştım. Mutfak bıçağı olduğu için prinç yahut mikarta balçak önermişti. Elimdeki mikartalardan deneyeceğim olmazsa hurdacıdan aldığım aliminyum kapı kolunu accık ameliyat edeceğim:)Tamamlamamış olsaydın sana önerim bu olurdu.

Birde kabzanın kıç kısmı çok sivri olmuş. Beni rahatsız ederdi. Ama sen memnunsan o ee yengede memnunsa  ;D

Ben sap kısmını bal mumu ile kapladım şuan su emme gibi bi özelliği kalmadı.Bulaşık makinesinede attırmıyorum...

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #18 : 31 Mayıs 2012, 09:48:12 »
Eline sağlık usta. Bu namlu geyet kullanışlı duruyor.

Bıçak ucunda benim çok sık yaptığım bir hatayı yapmışsın gibi görünüyor. Bu hatada taşlama sırasındaki el hakimiyetinden dolayı ucun kalınlığı fazlaca azalır. Eğer bunu yaşayan varsa ve gidermede sorun yaşıyorsa burunda sırtı uca doğru biraz fazla bıraksın, ağzın taşlamasını yapsın. Bu ağız taşlaması bittikten daha sonra bu sırt fazlalığını zımparalayıp atsın.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Mutfakta kullanmak için bıçak yaptım kıyamadım...
« Yanıtla #19 : 31 Mayıs 2012, 23:11:04 »
Eline sağlık usta. Bu namlu geyet kullanışlı duruyor.

Bıçak ucunda benim çok sık yaptığım bir hatayı yapmışsın gibi görünüyor. Bu hatada taşlama sırasındaki el hakimiyetinden dolayı ucun kalınlığı fazlaca azalır. Eğer bunu yaşayan varsa ve gidermede sorun yaşıyorsa burunda sırtı uca doğru biraz fazla bıraksın, ağzın taşlamasını yapsın. Bu ağız taşlaması bittikten daha sonra bu sırt fazlalığını zımparalayıp atsın.  ;)

Orda öyle bir parlaklık olmuş ama  incelme yok. Zaten açılı bir çelik olduğu için çok dokunmuyorum.