Bıçak Sanatı - Forum

Puukko -4-

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: Puukko -4-
« Yanıtla #20 : 08 Mayıs 2012, 18:48:01 »
valla nesrın hanım ve sızden sonra bendede bı pukko depreşmesı başladı sayenıde ya hadı hayırlısı ( pukko ya söylıyecek söz bulamıyorum) :2up :2up :2up

arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #21 : 08 Mayıs 2012, 18:53:46 »
Çok hoş be Gökhan ustam, helal  :2up     

Kipmen Sanat web sitesi

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #22 : 08 Mayıs 2012, 19:29:46 »
Çok güzel gözüküyor Gökhan ustam eline, emeğine sağlık. :)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #23 : 09 Mayıs 2012, 10:48:29 »
teşekkürler,

eee, puukkoların çok sade ve sıcak bir yanı var, en azından ben böyle hissediyorum. sanırım bu sebepten bir tane yapmadan rahat edemedim ve arkası geldi işte,, 8)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #24 : 09 Mayıs 2012, 13:12:09 »
Gökhan ustam eline sağlık çok beğendim,pukko bıçaklarının formu bana başta çok farklı gelmişti ama sayende hem gözüm alıştı hemde senin yorumun ile çok güzel bir bıçak tipi çıktı ellerine sağlık ustam... :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 10 Mayıs 2012, 00:27:16 »
Nesrin'in puukkolarını kullandığımdan söylüyorum, özellikle bahçe veya atölye çalışanı için mükemmel bir formda. Kontrolü çok kolay, ufak namlu ve eli tam kavrayan, geniş veya şişko bir kabza ile kesici kenar üzerinde oldukça yüksek güze ve kontrole sahip oluyorsun. Büyükçe bıçaklarda asla olmayan bir kuvvetle kesebiliyorsun.
Mesela ufak gündelik bıçak tiplerinden Böker'in ufaklığı gibi veya "necker" (boyunluk) bıçaklarda bu tarz bir kuvvet uygulamak mümkün değil, bu tip bıçaklarda en büyük sorun düşey eksende kullanımın kısıtlanmış olması ve kabzaların yeterince kavramaya pek uygun olmaması. Dikey kesitlerde belki sorun yok ama mesela bir ağaç dalının ucunu sivriltmek gibi basit bir işi puukko ile daha rahat yaparsınız, bir el ile dalı bir el ile bıçağı kavrayıp birbirinden uzaklaştıratak çekme suretiyle yapılan tipik kazıma işleminde puukko'nun diğer tip bıçaklara göre büyük rahatlık sağladığını gözlemledim. Anladığım kadarıyla zaten tasarım amaçları bu tip bıçakların genelde "dağ-bayır" işleri...

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #26 : 10 Mayıs 2012, 11:34:13 »
aynen öyle emre,

eli dolduran, kısa yüzlü bir bıçakla iş yapmak çok daha kolay oluyor. ;)