Bıçak Sanatı - Forum

Hesapsız Yollar.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: Hesapsız Yollar.
« Yanıtla #20 : 08 Mayıs 2012, 08:22:41 »
Hüseyin, kaskın hep takılı olması sağlam bir tebrik gerektiriyor  :2up :2up Hepsi çok güzel, ama yavaştan sana bir kros motor gerekiyor gibi.

Sefa Hocam,imkanlarım doğrultusunda tedbirli olmaya dikkat ederim. Emniyet kemersiz  araç kullanmaz, kullandığım araçta benden başkası varsa onlara da taktırırım.

Kros konusuna gelince.... :'( :'( :'(

Aslında 2. videoda 2:00 dakikadan sonra üzerime giydiğim depme kumaştan mamul pantolona dikkat çekmek istemiştim.Benim gibi dağ-taş sevdalıları için biçilmiş sanki.. Öneririm yani..
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 08 Mayıs 2012, 09:25:08 »
...

Aslında 2. videoda 2:00 dakikadan sonra üzerime giydiğim depme kumaştan mamul pantolona dikkat çekmek istemiştim.Benim gibi dağ-taş sevdalıları için biçilmiş sanki.. Öneririm yani..

Dokuma ama biraz keçeleşmiş bir kumaş değil mi bu?

Bu bizde "şayak" denilen kumaş olsa gerek. Eskiden herkesin düzeni varmış, kendi dokurmuş düzende. Tabi artık insanlarda düzen yok artık. Herkes hazır giyiyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 08 Mayıs 2012, 09:25:57 »
Şayak ile ilgili bunu buldum. Atam da giyermiş zamanında...

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=şayak
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 08 Mayıs 2012, 13:36:00 »
Ferhat Hocam,
O uç kısmı hariç kapkalın misina ile nasıl balık tutulur diye hep merak ederdim... Demek ki hakkaten oluyormuş.

Dumru Hocam,
Videolar çok güzel. Ben genelde sağıma soluma bakmaktan video-fotoğraf hakgetire...

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #24 : 08 Mayıs 2012, 16:26:53 »
Bozkır'da Depme diye geçer adı. Ben çocukken 6-7 yaşlarında iken komşumuzun tezgahı vardı.. Lakin nasıl yapılır hiç hatırlamam. Arkadaşımın babası eski manifaturacılardandı. 3 yıl önce 93 yaşında vefat etti.Ömrünün son bir yılına kadar bu kumaştan mamul pantalon yelek gibi ürünleri sattığı için evlada miras kalan son pantolonlardan aldım. Çok memnun kaldım. ne varsa eskide var yani..
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU