Bıçak Sanatı - Forum

12.Bıçak ve Bufalo Boynuzu kabza denemesi

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
12.Bıçak ve Bufalo Boynuzu kabza denemesi
« : 03 Mayıs 2012, 15:41:44 »
Selamlar değerli dostlar 12.bıçak da bitti ,bu bıçakta kabzada Gökmen beyin gönderdiği bufalo boynuzunu denedim gerçekten çok güzel bir malzeme,Gökmen bey'e buradan bir kere daha teşekkür etmek istiyorum.Çelik olarak D2 kullandım,balçak ve pimlerde paslanmaz kullandım,kumaş mikartadan kırmızı lineri hazır bulamadığım için kendim imal ettim.D2'ye 1050 derecede 25 dakika beklettkten sonra yağda su verdim,daha sonra 150 derecede 2 saat süre ile meneviş yaptım.Kesme performansı ve kesme ağızının dayanımı gayet başarılı gözüküyor.Umarım beğenirsiniz.
Çelik : D2
Kabza : Bufalo boynuzu
Balçak ve pimler: Paslanmaz
Namlu boyu : 12 cm
Tam boy : 24 cm

« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2012, 15:45:39 Gönderen: ibrahim 6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: 12.Bıçak ve Bufalo Boynuzu kabza denemesi
« Yanıtla #1 : 03 Mayıs 2012, 15:44:04 »
maşallah çok güzel olmuş ustam ellerinize sağlık

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2012, 15:46:10 »
süper gözüküyor ustam ellerine sağlık
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

tian92

« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2012, 16:22:51 »
Ne yalan söyleyeyim bugün aklımdan geçirdim İbrahim bey ne zaman bıçak yayınlayacak diye. İlk bakışta balçağın şekli bana iri bir çakıyı hatırlattı.

Kabze yakından daha güzeldir diye düşünüyorum. Balçaktaki pimleri görünmez yapabiliyormusunuz? Görünmese daha da hoş olurdu.

Yine güzel bir sanat eseri olmuş. Sizin bıçaklar çok parlak oluyor insanın vitrine koyası geliyor. Sizden birde bushcraft tarzı bıçak bekliyoruz.  :)

tian92

« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2012, 16:26:09 »
Bir tanede parlak olmayan eskitme bir model bekliyoruz  :)

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2012, 16:28:30 »
Ellerinize sağlık nadide bir eser olmuş eserlerinizi hayranlıkla izliyorum.Yalnız bu bıçak gravürü hak ediyor.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #6 : 03 Mayıs 2012, 16:48:50 »
elinize sağlık yine afili bir delikanlı yapmışsınız , bravo...

yanlız merak ettiğim bir husus var ;
namlu kalınlığını kabzadan sonra inceltmeye başlamışsınız  ; bıçak , namluda ince kabzada kalın ....?

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #7 : 03 Mayıs 2012, 17:02:32 »
Abi yine harika yine muhteşem ellerin dert görmesin.Saygılar.

cem toker

• 29
  • Yer: Adana
« Yanıtla #8 : 03 Mayıs 2012, 18:54:52 »
Çok güzel olmuş. Darısı bana

« Yanıtla #9 : 03 Mayıs 2012, 19:26:26 »
Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

Özgür ULUS

• 182
  • Meslek: Ahşap işleri
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #10 : 03 Mayıs 2012, 19:56:45 »
Arka  fon ile bıcak bütünleşmiş hem resim için hem bıcak için ayrı ayrı tebrık ederim.
Özgür ULUS
0533 818 17 50 & 0553 818 17 50
www.mehmetmarangoz.com.tr

mithat

• *
  • 23
  • Meslek: işsiz- öğrenci
  • Yer: manisa
« Yanıtla #11 : 03 Mayıs 2012, 20:57:42 »
tüm bıçaklarınız gibi kusuraz biz bıçak olmuş tebrikler ama bir şey soracağım kokuyor mu :D  >:D

karadağlı

• **
  • 152
  • Meslek: mekanik-kaynak-montaj
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #12 : 03 Mayıs 2012, 21:15:10 »
elinize sağlık :2up
KULDAN KULA ZARAR GELMEZ HAK ZARAR YAZMADIKÇA.HAK KULA ZARAR YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 03 Mayıs 2012, 21:56:47 »
form olarak hoş bır bıçak . balçak pimlerini   şişirmeden önce yuvalarını hafıfçe konıkleştırırsenız  pimlerde iyi şişirilirse  neredeyse fark edılmez olacaktır  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #14 : 03 Mayıs 2012, 23:35:19 »
Süper olmuş eline sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #15 : 04 Mayıs 2012, 00:28:13 »
İbrahim abi ne diyeceğimi bilmiyorum,  :) her zamanki gibi harika. :)

Saygılar...

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #16 : 04 Mayıs 2012, 08:21:49 »
İbrahim bey döktürmüş'sünüz yine ellerinize sağlık mükemmel bir çalışma. Bıçak için :2up :2up :2up Resim için :2up :2up :2up :2up ( Buda benim için :'( )

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #17 : 04 Mayıs 2012, 11:12:31 »
İbrahim, her zamanki gibi temiz işçilik ve dikkatli malzeme seçimi için kutlarım  :2up Gözüme çarpan konu: Bu tip bıçaklarda balçağa doğru biraz incelse kabzada daha rahat bir tutuş oluyor. Kabzadaki farklı sertlikte materyallerin aynı düzlemde kalabilmesi için de sert zımpara takozu kullanmak gerekiyor zımpara ile biçimlendirirken, yoksa senin bıçakta olduğu gibi paslanmaz malzeme her zaman boynuzdan yukarda kalıyor, pinler şişkinlik yapıyor. Pimleri çakarken de deliklerin konik ve temiz olmasına dikkat edip çakmayı bombe başlı çekiçle yavaş ve sabırla yapmak lazım, sanki seninkilere pek vurulmamış gibi  :)

Bu kadar iyi fotograf cekmenin sorunu da bu, her türlü detay görünüyor fotodan, sanki elime almış incelemiş gibi oluyorum senin bıçakları, bu kadar kaliteli fotograflar için ayrıca kutlarım  :2up
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2012, 11:14:32 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #18 : 04 Mayıs 2012, 17:36:20 »
Ne yalan söyleyeyim bugün aklımdan geçirdim İbrahim bey ne zaman bıçak yayınlayacak diye. İlk bakışta balçağın şekli bana iri bir çakıyı hatırlattı.

Kabze yakından daha güzeldir diye düşünüyorum. Balçaktaki pimleri görünmez yapabiliyormusunuz? Görünmese daha da hoş olurdu.

Yine güzel bir sanat eseri olmuş. Sizin bıçaklar çok parlak oluyor insanın vitrine koyası geliyor. Sizden birde bushcraft tarzı bıçak bekliyoruz.  :)
Teşekkür ederim,tamam bir bushcraft yapayım bir ara :)

Ellerinize sağlık nadide bir eser olmuş eserlerinizi hayranlıkla izliyorum.Yalnız bu bıçak gravürü hak ediyor.
Teşekkürler İbrahim bey ,gravür işi yakında yapılan bıçaklarda deneyeceğim bakalım nasıl olacak
elinize sağlık yine afili bir delikanlı yapmışsınız , bravo...

yanlız merak ettiğim bir husus var ;
namlu kalınlığını kabzadan sonra inceltmeye başlamışsınız  ; bıçak , namluda ince kabzada kalın ....?
Teşekkürler Bora bey,bıçağın kabzadan namluya doğru inceldiği doğrudur ,daha güzel bir görüntü olsun aynı zamanda örnek aldığım modelde de bu şekildeydi bende bu yüzden ona benzetmeye çalıştım.

Abi yine harika yine muhteşem ellerin dert görmesin.Saygılar.
Teşekkürler

Çok güzel olmuş. Darısı bana
Teşekkürler

Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.
Teşekkürler Sefa ustam beğenmenize sevindim.

Arka  fon ile bıcak bütünleşmiş hem resim için hem bıcak için ayrı ayrı tebrık ederim.
Teşekkürler

tüm bıçaklarınız gibi kusuraz biz bıçak olmuş tebrikler ama bir şey soracağım kokuyor mu :D  >:D
Teşekkürler Mithat bey ,kabza kımını işlerken doğal malzeme olduğu için bir miktar koku oluyor
fakat sonradan kokma gibi bir durum söz konusu değil.

elinize sağlık :2up
Teşekkür ederim

form olarak hoş bır bıçak . balçak pimlerini   şişirmeden önce yuvalarını hafıfçe konıkleştırırsenız  pimlerde iyi şişirilirse  neredeyse fark edılmez olacaktır  ;)
Teşekkürler Taner bey ,pimleri aslında şişirdim fakat sonradan zımpara hedeflediğimden daha fazla yapıldığı için tekrar pimler ortaya çıktı ne yazıkki,epoksi ile yapıştırdığım için tekrar çıkartmak da mümkün olmadı.

Süper olmuş eline sağlık
Teşekkürler

İbrahim abi ne diyeceğimi bilmiyorum,  :) her zamanki gibi harika. :)

Saygılar...
Teşekkür ederim

İbrahim bey döktürmüş'sünüz yine ellerinize sağlık mükemmel bir çalışma. Bıçak için :2up :2up :2up Resim için :2up :2up :2up :2up ( Buda benim için :'( )
Teşekkürler Rasim usta

İbrahim, her zamanki gibi temiz işçilik ve dikkatli malzeme seçimi için kutlarım  :2up Gözüme çarpan konu: Bu tip bıçaklarda balçağa doğru biraz incelse kabzada daha rahat bir tutuş oluyor. Kabzadaki farklı sertlikte materyallerin aynı düzlemde kalabilmesi için de sert zımpara takozu kullanmak gerekiyor zımpara ile biçimlendirirken, yoksa senin bıçakta olduğu gibi paslanmaz malzeme her zaman boynuzdan yukarda kalıyor, pinler şişkinlik yapıyor. Pimleri çakarken de deliklerin konik ve temiz olmasına dikkat edip çakmayı bombe başlı çekiçle yavaş ve sabırla yapmak lazım, sanki seninkilere pek vurulmamış gibi  :)

Bu kadar iyi fotograf cekmenin sorunu da bu, her türlü detay görünüyor fotodan, sanki elime almış incelemiş gibi oluyorum senin bıçakları, bu kadar kaliteli fotograflar için ayrıca kutlarım  :2up
Teşekkür ederim Emre ,söylediklerinin tümüne katılıyorum,fakat inan çok dikkat etmeye çalıştım fakat kullandığım pimler çok sert bir malzeme olmasından dolayı ne kadar dikkat etsemde bu yükseklik farkları meydana geldi.Bunları tekrar bir elden geçireceğim herhalde
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2012, 17:40:19 Gönderen: ibrahim 6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #19 : 04 Mayıs 2012, 21:23:59 »
Eline saglık .
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.