Bıçak Sanatı - Forum

Üç Kardeş

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Üç Kardeş
« : 22 Nisan 2012, 21:48:29 »

İlk iki fotoğraftaki hançeri  makas yayından döverek  yaptım.Sap kısmında kalınlık 5mm namlu 4mm den başlayıp inceliyor.Toplam uzunluk38cm. Namlu boyu 23.5 cm.Sapta meşe (parkeden çıkma )kullandım.
   Diğer fotoğraftakiler de kasap bıçakları .Çelik alman 4116 çeliği. Kabzeler meşe.Uzun olanın toplam uzunluğu 30 cm, namlu boyu17 cm, profil kalınlığı 3.5 mm.
   Kısa olanın toplam uzunluğu 28.5 cm, namlu boyu15.5 cm . Pinler 3.5 mm aliminyum. Isıl işlemlerini  kömür ocağında , sularınıda  yağda verdim.
  Bu üç bıçağımın ağızlarını bant zımparada açmaya çalıştım fakat sonuçtan memnun kalmadım.Tekrar taşla rütüş yapım fakat istediğim gibi bir sonuç çıkmadı  :( 

Soytürk Dönmez

• 4198
Ynt: Üç Kardeş
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2012, 21:51:03 »
  Kısa kasap bıçağının devam fotoları

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2012, 21:56:13 »
  Hançerin yapım aşamalarından kesitler ;

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
« Yanıtla #3 : 23 Nisan 2012, 01:16:37 »
eline emeğine sağlık soytürk  çok güzel olmuşlar.
Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 23 Nisan 2012, 01:29:01 »
Soytürk, bence bant zımpara konusunda biraz daha zorlamalısın kendini, namluların geometrisi çok karışık görünüyor, sanki bir çok taşlama hatı var gibi. Bir de elde perdah olayına biraz eğilsen çok güzel sonuçlar alırsın. Profil güzel ama namlu işindeki karmaşa bıçağın güzelliğini biraz karartmış bence. Bant zımparada tabla var mı, malzemeyi dayayabileceğin ve aşağıya zımparanın bıçağı itmesine karşı bir destek? Eğer serbest elde yapmaya çalışıyorsan bu tarz zorluklarla karşılaşırsın. Hatta İbrahim arkadaşımızın kullandığı şu taşlama yardımcılarından bi tane kendine yapsan tadından yenmez, ben kendime yaptım, gerçekten özellikle ilk taşlamanın ana hatlarını çıkarmak için harikalar yaratıyor...

Kipmen Sanat web sitesi

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #5 : 23 Nisan 2012, 08:11:06 »
Soyutürk elin emeğine sağlık, Bende emre beye katılıyorum her şey iyi taşlama malesef. Ama zımpara için tabla aparat şart bir an önce onu yap veya temin et. Daha da başarılı bir çalışma ortamın olur. Senin taslama resimdeki ise ona farklı bir aparat gerekir, bendede aynı sitem taşlama var, ben bir aparat yaptım gelebilirsen yardımcı olurum.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #6 : 23 Nisan 2012, 10:04:20 »
Soytürk, bence bant zımpara konusunda biraz daha zorlamalısın kendini, namluların geometrisi çok karışık görünüyor, sanki bir çok taşlama hatı var gibi. Bir de elde perdah olayına biraz eğilsen çok güzel sonuçlar alırsın. Profil güzel ama namlu işindeki karmaşa bıçağın güzelliğini biraz karartmış bence. Bant zımparada tabla var mı, malzemeyi dayayabileceğin ve aşağıya zımparanın bıçağı itmesine karşı bir destek? Eğer serbest elde yapmaya çalışıyorsan bu tarz zorluklarla karşılaşırsın. Hatta İbrahim arkadaşımızın kullandığı şu taşlama yardımcılarından bi tane kendine yapsan tadından yenmez, ben kendime yaptım, gerçekten özellikle ilk taşlamanın ana hatlarını çıkarmak için harikalar yaratıyor...

Haklısın ustam, en kısa zamanda yaparım, teşekkür ediyorum.
Soyutürk elin emeğine sağlık, Bende emre beye katılıyorum her şey iyi taşlama malesef. Ama zımpara için tabla aparat şart bir an önce onu yap veya temin et. Daha da başarılı bir çalışma ortamın olur. Senin taslama resimdeki ise ona farklı bir aparat gerekir, bendede aynı sitem taşlama var, ben bir aparat yaptım gelebilirsen yardımcı olurum.

Kısmetse geleceğim ustam , gelmeden telefon ederim zaten.
eline emeğine sağlık soytürk  çok güzel olmuşlar.

Teşekkür ediyorum.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #7 : 23 Nisan 2012, 15:44:13 »
emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #8 : 23 Nisan 2012, 20:33:15 »
emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler

Teşekkür ediyorum.

« Yanıtla #9 : 23 Nisan 2012, 21:33:53 »
Soytürk eline sağlık, birinci foyoğraf sanki biraz "zırh" ı andırmış.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #10 : 23 Nisan 2012, 22:20:00 »
soytürk eline sağlık bıcağın dövme olması değerine ayrı bir değer katmış

saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #11 : 23 Nisan 2012, 22:30:53 »

Valla ustam tamamen doğaçlama bir bıçak oldu , yaparken kafama göre şekillendirdim fakat fotoğraftan fark etmişsinizdir ağız kısmında madırgayı biraz fazla kaçırmışım   :(derin izler oluştu, malesef bu üç kardeş içime sinmedi ama genede paylaşmak istedim saygılar.

saygılar

Teşekkür ediyorum bende çok keyif aldım yaparken fakat sonuç içime sinmedi .

« Yanıtla #12 : 23 Nisan 2012, 22:57:15 »
Döverken madırga mı kullanıyorsun?

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #13 : 23 Nisan 2012, 22:58:11 »

Valla ustam tamamen doğaçlama bir bıçak oldu , yaparken kafama göre şekillendirdim fakat fotoğraftan fark etmişsinizdir ağız kısmında madırgayı biraz fazla kaçırmışım   :(derin izler oluştu, malesef bu üç kardeş içime sinmedi ama genede paylaşmak istedim saygılar.

saygılar

Teşekkür ediyorum bende çok keyif aldım yaparken fakat sonuç içime sinmedi .

sonuç mükemmel meraklanma gayet güzel olmuş ilerliyen vakitlerde dahada güzel olacak 

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #14 : 23 Nisan 2012, 23:01:17 »
bu arada bende bir arkadaşın deposunda gezerken el ile çevrilen bir körük buldum alaman malı iş yaparmı cok az çevirmeme rağmen bayağı bir hava basıyordu

« Yanıtla #15 : 23 Nisan 2012, 23:02:25 »
bu arada bende bir arkadaşın deposunda gezerken el ile çevrilen bir körük buldum alaman malı iş yaparmı cok az çevirmeme rağmen bayağı bir hava basıyordu
Aman kaçırma  ??? kullanmayacak olursan da haber ver.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #16 : 23 Nisan 2012, 23:04:03 »
Aman kaçırma  ??? kullanmayacak olursan da haber ver.

yarın benimdişr ustam meraklanma söylerim başka bulunur :)
olmadı onu alır sana gönderirim valla cok az çeviriyon dünyanın havasını basıyordu :)

« Yanıtla #17 : 23 Nisan 2012, 23:05:27 »
Biliyorum ben onu, eskiden vardı bende. O zamanlar atelyem vardı, sonra devredince körükte orada kaldı gitti. Hala aklımdadır.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #18 : 23 Nisan 2012, 23:42:13 »
Biliyorum ben onu, eskiden vardı bende. O zamanlar atelyem vardı, sonra devredince körükte orada kaldı gitti. Hala aklımdadır.

ustad yarın yolum düşerse malzemeyi aynen indira gandi ediyorum :)

« Yanıtla #19 : 23 Nisan 2012, 23:48:05 »
Soytürk senin o fotğrafta, civataların arasına sıkıştırdığın bileme taşı mı? eğer öyleyse nasıl bir taştır, ince mi, kalın mı? Biraz aydınlatsan nasıl güzel olur.