Bıçak Sanatı - Forum

Ahşap stablizasyon malzemesi

avgökmen

• 66
  • Meslek: Avukat
  • Yer: Kayseri
Ynt: Ahşap stablizasyon malzemesi
« Yanıtla #20 : 10 Haziran 2012, 18:54:07 »

Kediyi öldüren şey, merakıdır derler.  Akrilik vernik, sertleştirici ve akrilik tiner karışımı ile amatör bir deneme yaptım. Yaklaşık olarak 2 saat vakumlama yaptım. Karışımdan çıkartıp verniğin fazla kısımlarını , tiner sürdüğüm bez ile sildim. Akşam kurumaya bıraktım. Sabah geldiğimde bu haldelerdi. Saygılar 

« Yanıtla #21 : 10 Haziran 2012, 19:18:02 »
 :2up :2up Gökmen bey işi bitirmişsin  ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #22 : 10 Haziran 2012, 19:20:00 »
Üstadım o 14lunun kazası benim sanırım saygılar >:D :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #23 : 10 Haziran 2012, 21:44:15 »
Olay bitmiştir Gökmen Bey, helal  :2up Kendimi kötü hissediyordum yardım edemeyeceğimi söylediğimde, ama görünüşe bakılırsa iyi bişey yapmışım  :)

Kipmen Sanat web sitesi

avgökmen

• 66
« Yanıtla #24 : 10 Haziran 2012, 22:15:40 »
Sayın Ozgur. Sayın Emre . Sayın Safa. Öncelikle yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Esasen Sayın Ozgur benim için stabilize yapacaktı. Ancak , bir klima tamircisi arkadaşımın dükkanına uğramak ve bir sürü buzdolabı ve klima motorunu görmek yetti. Emanet olarak istedim.  Bir yıldır hiç kullanmadığını ve alıp götürebileceğimi , kendisinde klima için özel vakum pompalarının olduğunu söylemesi üzerine , dükkanından çıkmadan mobilyacı kuzenimi aradım ve akrilik verniği nereden alabilecegimi sordum. En yakın oto boyacıyı ( öbür kuzenimi  ) tarif etti. Kısacası bana da hortum ve kelepçeleri almak kaldı. Kavanoz ofisimde ki şeker kavanozu. Şükür iyi sonuç aldım. Inancınız olsun kendimi akvaryum önünde bekleyen kedi gibi hissettim. :-) Sayın Ozgur. Hafta içi kabze kapağınız elinize ulaşmış olur. Yurt dışından gelince önce son kat boyama yapar tabancanıza takip güle güle kullanırsınız. Saygılar

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #25 : 11 Haziran 2012, 10:08:09 »
Arkadaşlar merhaba,

Çalıştığım firma ahşap üzerine uygulanan poliüretan,selülozik,sentetik,akrilik esaslı ve su bazlı ürün satan bir firmanın Anadolu yakası distribitörü..

Özellikle bu tip işlerde kullanmanız bizim sektörde yoğun olarak son kat vernik olarak kullanılan bizim özel yaptırdığımız tek kompenant akrilik bir ürününüz var,tabanca kullanımına uygun hale gelmesi için 1/1 oranda inceltilip kullanılıyor,stabilizasyonda daha fazlada incelebilir,hava kuruma olduğu için tekrar kullanım süresi daha uzun olacaktır,ayrıca sattığımız yardımcı ürünler arasında norton (amerikan marka) ve kovax ( japon marka) zımpara grubuda var..

Bant zımpara çok ilgi alanımızda değil,bu işle ilgili çalıştığımız firmalar var, özel ölçü imalat olduğu için biraz dertli iştir,ama net ölçü ve belli adet sonrası yaptırılabilir,kağıt zımpara ve disk zımpara konusa 60 kumdan  3000 kuma kadar adet sınırı olmaksızın (ticari olarak düşünmüyorum,yalnış anlaşılmasın) için yardımcı olmak isterim..

« Yanıtla #26 : 11 Haziran 2012, 10:25:36 »
Bülent Bey, akrilik vernik ( parlak ve mat+ tiner olmak üzere) yakında denemem gerekecek, ayrıca 1500-3000 arası zımparalarım da tükendi neredeyse. Sizi yormayacaksa almak isterim.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #27 : 11 Haziran 2012, 11:12:06 »
Bülent Bey, akrilik vernik ( parlak ve mat+ tiner olmak üzere) yakında denemem gerekecek, ayrıca 1500-3000 arası zımparalarım da tükendi neredeyse. Sizi yormayacaksa almak isterim.

Tabiki gönderirim Sefa bey,

Parlak olarak 2/1 oranlı, mat olarakta tek kompenant olandan,(mat grupta sertleştici oranı 10/1'dir,ayar işi biraz meşakatli olur,aynı zamanda stabilizayonda da kullanırsınız), yeteri kadar akrilik tiner olarak ayarlarım,ne kadar olsun?

Birde istediğiniz kumlar bizim sektörde parlatma grubu olarak geçiyor,kağıt zımpara olarak sia 1500 kum deer olarak 2000 mevcut,disk olarak isterseniz 3000 kum'a kadar mevcut,daha düşük kum kullanıyormusunuz,ben size ona göre bir paket yaparım :)

avgökmen

• 66
« Yanıtla #28 : 15 Haziran 2012, 13:27:17 »

Bıçak sapı ile uğraşmasam da , silah sapını amatörde olsa stabilize etmeyi becerdim gibi ......

Saygılar

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #29 : 15 Haziran 2012, 13:52:45 »
Gökmen bey elinize sağlık browninge çok güzel yakışmış.