Bıçak Sanatı - Forum

İSVEÇ ÇELİĞİ DAİRE TESTERELERİ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: İSVEÇ ÇELİĞİ DAİRE TESTERELERİ
« Yanıtla #20 : 09 Şubat 2011, 11:20:03 »
Size volfram karbür mü lazım, gramla mı lazım, kiloyla mı lazım, bir şeylerin içinde olup olmaması mı önemli?

Ya da elinizde testere var da bunun ne olduğunu mu merak ediyorsunuz?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #21 : 09 Şubat 2011, 18:20:14 »
arkadaşlar bana bu bilgiler lazım araştırma yapıorum ilgilenirseniz çok memnun olurum.
Sizin için bu malzemeye ulaşmanın en kolay yolu şudur: Torna freze malzemeleri satan bir yere gidip onlardan, torna katerlerinde kullanılan sert maden uç (yada elmas diye geçer) talep edin. Onlardan alacağınız malzemeler işinizi görecektir. Bu malzemelerin %99 u Tungsten karbürdür ( yada wolfram karbür). Kolay gelsin. araştırmayı da merak etmedim değil bu arada ::)

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #22 : 09 Şubat 2011, 22:26:20 »
konunun önceki tarihlerinde 375 dolar + kdv ye laserli ısı olçme çıhazlarından bahsedilmiş. bunlar hakkında biglisi olan var mıdır   arkadaşlar

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #23 : 15 Şubat 2011, 08:05:24 »
287 tl+kdvdahil  bir firmada görmüştüm linki aşağıdadır ama 1000 dereceye kadar ölçüyormuş

http://www.trotec24.com/tr-tr/sicaklik/ir-termometresi/kiziloetesi-termometre-tp6.html
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #24 : 15 Şubat 2011, 08:17:01 »
birde alşağıdaki linkte var termometreler k tipi temokopullu olanlardan
bu firmadan birçok ölçü aleti almışlığım vardır sorunsuz cihazlardır

saygılar

http://www.gunyuz.com/gunyuz/tr/default_tes.asp

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #25 : 19 Mart 2011, 21:17:25 »
yeni konu açmadan buradan devam edeyım.  bır ustamdan aldığım metal profıl kesım dısk testeresı var oldukça buyuk sanırım 4 veua4,5 mm et kalınlığı var . bundan yarın profıl çıkarıp  denemeyı dusunuyorum.
ancak ısıl işlemi hakkında hiçbir fıkrım yok  :(

konuya vakıf olan ustalarımızın yardımını rıca edıyorum..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #26 : 19 Mart 2011, 22:32:54 »
abi 10 bilinmeyenli denklem oldu bu üzerinde birşey yazmıyorsa bildiğim kadarıyla düşük karbonlu yüksek hız şçeliği olabilir
artık deneme yanlma ile bulacaksın  :)

« Yanıtla #27 : 19 Mart 2011, 23:11:44 »
Taner şöyle bir yararım dokunabilir. Pazartesi bir kaç parça kesip bunları farklı sıcaklıklarda sertleştirip sertliklerini ölçerim ve en azından eldeki en iyi seçeneğin hangisi olduğunu buluruz.  ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 19 Mart 2011, 23:27:52 »
tamamdır ustam  :)  yarın bır parcada ben kesıp  suda ve yağda çesıtlı sıcaklıklarda "göz kararı" deneyeceğim.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #29 : 27 Mart 2011, 20:17:31 »
Taner şöyle bir yararım dokunabilir. Pazartesi bir kaç parça kesip bunları farklı sıcaklıklarda sertleştirip sertliklerini ölçerim ve en azından eldeki en iyi seçeneğin hangisi olduğunu buluruz.  ;)
Taner kusura bakma ben bu söylediğimi unuttum geçen hafta, yarın ilk aklıma geldiğinde yapacağım söz :( :-[

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #30 : 27 Mart 2011, 20:36:57 »
problem değil ustam,  bende denıyemedım  :)

« Yanıtla #31 : 12 Nisan 2011, 19:13:40 »
Arkadaşlar daha önce Tanere verdiğim sözü bugün yerine getirebildim. Elimizde bulunan 4mm lik eski ve çatlak bir daire testereden bir kaç parça kesip sertleştirdim. Aynı zamanda yine Tanerin gönderdiği "Belgin" marka bir ısıl işlem yağınıda test etmiş olduk. Testere parçalarını yaklaşık 900 derece civarında tavladım ve birisini sıradan bir yağa birisininide Belgin marka yağa daldırdım, yine her ikisinide 300 derece civarında menevişledim. Sonuç Sıradan yağda 59 HRC, Belgin marka yağda 62 HRC. Malzemenin içeriğini bilmemekle beraber içeriğinde krom vanadyum olduğu üzerinde yazıyor. Paslanmaz değil ama paslanmaya görece dirençli. Sonuç budur.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #32 : 12 Nisan 2011, 20:38:38 »
 :) meğer elımızın altında neler varmıs bız  anlayamamısız ustam . bu gun bır denemede ben yaptım aynı malzeme ıle ,kullanılan yağ ısıl işlem yağı.  suyunu verdığım parcayı sertlığını anlamak ve tane buyumesı varmı dıye kontrol etmek ıçin mengeneye bağladım.
çekıçle vuracaktım ama ne olur ne olmaz dıyerek ayarlı pense ıle eğmeye calıştım , az bır dırençle kırıldı tane buyumesı yok ve muthış sert. benım kullandığım daire testere  oldukça buyuk. yanı yenısınıde alıp kessem değer..