Bıçak Sanatı - Forum

ısıl işlem

mithat

• *
  • 23
  • Meslek: işsiz- öğrenci
  • Yer: manisa
ısıl işlem
« : 21 Nisan 2012, 14:38:58 »
ısıl işlem çeşitleri değişik değişik kömürde ateşte propan ocakda ısıl işlem fırınında ve bir kaç değişik sistemde yapıldığını gördüm şimdi benim soracağım soru şu

bıçağımızın artı ve eksi teller ile güzelce sarıp havada kalacak şekilde bir ortamda elektrik prizine takılı tutarsak ışıl işlemini yapabilirmiyiz 

örnek şema 1

Serkan H.

• 74
  • Meslek: tekniker
  • Yer: İstanbul
Ynt: ısıl işlem
« Yanıtla #1 : 21 Nisan 2012, 14:52:25 »
bıçağa tel sarıp bildiğimiz elektrik prizine 220 Voltamı takacaksın  :'( belki görmüş olduğun tel dediğin sarılı halde bulunan kalınca dışına elektrik vermeyen rezistansın içinde bıçak olabilir ama bakır tel sarıp prize takmanı hiçmi hiç tavsiye etmem

mithat

• *
  • 23
« Yanıtla #2 : 21 Nisan 2012, 15:04:09 »
şu şekil olsa yada

direk akım 2 mm lik yay şeklinde sarılmış birbirine değmeyen tellere verilse bıçağı da ısıl işlem için arasına soksak şase yaparmı

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2012, 15:15:49 »
şu şekil olsa yada

direk akım 2 mm lik yay şeklinde sarılmış birbirine değmeyen tellere verilse bıçağı da ısıl işlem için arasına soksak şase yaparmı

Endüksiyon bobini olarak araştırma yaparsanız daha net bilgiye sahip olabilirsiniz.Direk 220 volt verirseniz şartel atar.  :)

http://www.inductionheat.tr.gg/Teknik-bilgi.htm

Saygılar...

mithat

• *
  • 23
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2012, 15:24:40 »
acaba deneyen varmı bu gün ketılda su kalmamış içine baktım içinde aleminyum teller var galiba kızmışlar oradan aklıma geldi benim de

mehmetseyhan

• 91
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2012, 16:24:34 »
Ketıl içindeki teller alüminyum olmuyor sağlığa zararlı ve aliminyum kızarmadan erir. Neden pirizle ısıl işlem yapmak istiyorsunuz basit propan ocak yada basit bi kömür ocağı tasarlanıp yapılabilir. Endüksiyon bobini şeklindeki bi sistem evdeki tesisata zarar verebilir

mithat

• *
  • 23
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2012, 16:25:47 »
ısıl işlem yapmak istediğimden değil sadece soru acaba deneten varmıdır yada yapılabilirmi diye

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2012, 16:26:59 »
Deneyen biri olmuş olabilir ama büyük ihtimal deneme sonunda mefta olmuştur  :D O yüzden bu deneme hakkında bir bilgimiz olmayabilir...
Aman denemeyin...

Kipmen Sanat web sitesi

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #8 : 21 Nisan 2012, 16:28:32 »
:)

mithat

• *
  • 23
« Yanıtla #9 : 21 Nisan 2012, 16:29:39 »
:D evet deneyip de yaşatan biri varmı diye küçükken elektrikten ara kablonun fişini çekip u şeklinde bir kelepçe takmıştım tam ara kablonun içine fişe takıp 20 saniye kadar bekletip fişi çekip pense ile çıkartıp suya atmıştum bu gün ketılda da o kızarmayı görünce deneyen varmı diye sormak istedim

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #10 : 21 Nisan 2012, 16:40:28 »
:D evet deneyip de yaşatan biri varmı diye küçükken elektrikten ara kablonun fişini çekip u şeklinde bir kelepçe takmıştım tam ara kablonun içine fişe takıp 20 saniye kadar bekletip fişi çekip pense ile çıkartıp suya atmıştum bu gün ketılda da o kızarmayı görünce deneyen varmı diye sormak istedim

Şalter atmadı mı?  ::)
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2012, 16:51:09 Gönderen: ugurcan_20 »

mithat

• *
  • 23
« Yanıtla #11 : 21 Nisan 2012, 16:46:36 »
atmadı vallahi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 24 Nisan 2012, 10:20:10 »

Bu koşullarda sigorta atmıyorsa o ev bir gün yanar.

O kelepçe nasıl el değmeyecek kadar ısınıyorsa elektrik kabloları da aynı biçimde ısınacaktır.

---- o ----

Elektrik enerjisi ile bıçağa su vermek için gereken sıcaklıklara ısı yalıtımı olmadan çooooook zor çıkarsınız.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #13 : 24 Nisan 2012, 16:00:31 »

O kelepçe nasıl el değmeyecek kadar ısınıyorsa elektrik kabloları da aynı biçimde ısınacaktır.

---- o ----

Elektrik enerjisi ile bıçağa su vermek için gereken sıcaklıklara ısı yalıtımı olmadan çooooook zor çıkarsınız.

---- o ----

Ancak şöyle çıkabilir, sağlam bir kaynak makinasının kutupları arasına bıçağı bağlarsan öyle sanıyorum ki kızartırsın.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #14 : 24 Nisan 2012, 16:03:57 »

---- o ----

---- o ----

Ancak şöyle çıkabilir, sağlam bir kaynak makinasının kutupları arasına bıçağı bağlarsan öyle sanıyorum ki kızartırsın.
bir müşteri ile konuşurken bana ısıl işlemi aynı bu şekilde kaynak makinasıyla da yapılabileceğini söylemişti ama ne yalan söyliyim kaynak makinasından sağlam çarpılmış biri olarak bana aşırı soğuk geliyor bu fikir o da ayrı bi konu :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #15 : 24 Nisan 2012, 16:06:13 »
Açıkçası en temizi yine normal ısıl işlem teknikler, kömürde, gazda ya da elektrikli fırında, tuz banosu, indüksiyon vs. ekstrem şeyler denemeden önce herkese önce bilinen teknikleri denemelerini öneririm. Bir şekilde başarı yakaladıktan sonra hayal gücünüzü tecrübeniz üzerinden çalıştırınız. Deneyim ve bilgi olmadan hayalgücünü harekete geçirmek, hele bu tip konularda tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #16 : 24 Nisan 2012, 16:07:39 »
Bıçakta kesit çok fazla. Bıçak ucunu ısıtmak için mecburen kutuplardan biri buraya bağlanır, o zaman da kesiti yüksek olan kısımlar daha ısınmadan uçta film kopar.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #17 : 24 Nisan 2012, 16:16:07 »
Yahu zaten kimse denemesin, hani olur mu, olur hesabı bizimkisi. Yoksa böyle bir teknik yok zaten.

alperka

• *
  • 5
  • Meslek: Bilişim - İş güvenliği
  • Yer: Cezayir
« Yanıtla #18 : 02 Haziran 2012, 03:10:07 »
Silah sanayinde yüksek akım kullanılarak çok hızlı ısıtma işlemi uygulanıyor.
Linkteki görüntünün 6.dk15.sn'sine bakarsanız birkaç saniye içinde kor haline gelen metali görebilirsiniz.
Merak ettiğiniz yöntemin pratikte hiç bir faydası olmayacaktır. Riski yüksek ve kontrolü çok zor olacaktır. Önce iş güvenliği sonra fantazi  :2up

alperka

• *
  • 5
  • Meslek: Bilişim - İş güvenliği
  • Yer: Cezayir
« Yanıtla #19 : 02 Haziran 2012, 21:24:08 »
Silah sanayinde yüksek akım kullanılarak çok hızlı ısıtma işlemi uygulanıyor.
Linkteki görüntünün 6.dk15.sn'sine bakarsanız birkaç saniye içinde kor haline gelen metali görebilirsiniz.
Merak ettiğiniz yöntemin pratikte hiç bir faydası olmayacaktır. Riski yüksek ve kontrolü çok zor olacaktır. Önce iş güvenliği sonra fantazi  :2up
Özür dilerim, ilgili görüntünün olduğu bağlantıyı vermemişim : http://youtu.be/Ee5Wn7KlFoc