Selamlar değerli dostlar, bu aralar işler yoğun bir şekilde çalışıyoruz bu nedenle iş yerinde normalden daha fazla bulunmak durumunda olduğum için bıçaklar ile uğraşma zamanımda daha fazla oluyor .İş yerinde yapmış olduğum fazla mesai içerisinde bu gün bu bıçağı da bitirebildim ve siz değerli dostlarım ile paylaşayım dedim.Bu bıçağı yapmaya başlamadan önce bir niyetim vardı.Bu güne kadar bu müthiş dayanışmanın ve bilgi ,tecrübe paylaşımının olduğu bu forumda sürekli katılımın olduğu ve giderek büyüyen, sayı olarak çoğalan bir muhabbet vardı,bendeniz bu bıçağı yapmaya başlayana kadar da o güne kadar düşünmediğim yada düşünemediğim bir konu geldi aklıma,o da şuydu.Acaba bu siteyi kuranlar bu sitenin hayatiyetini sürdürmesi ve dostlukların devam edebilmesi için kimbilir ne kadar özveride bulunuyorlar,kimbilir ne kadar imkansızlıkları zorluyorlar,kimbilir ne kadar kendi hayatlarından zamanlarından ve keselerinden tavizler veriyorlardır diye aklıma bu düşünceler geldi.Bu işlerin devamlı ve kesintisiz olması ve yürümesi için gerçekten bir özveri gerekiyor.Ticari zihniyetle kurulmuş bazı siteler bu konuları bir şekilde yaptıkları çalışmalar ile aşabiliyorlar fakat amatör bir ruh ile kurulmuş ve sadece aynı konuya ilgi duyan aynı heyecanı yaşayan insanların bir arada olabilmesini sağlamak maksatlı kurulanlanlar ise bu kadar rahat değillerdir diye düşündüm ve bir de forum yararına diye bir başlık görünce bende bir bıçak yapayım ve bu bıçağı forum yararına satışa çıkarayım dedim.Böylece hem bu güzel dostlukların kurulduğu hem de bilgilerin sonuna kadar paylaşıldığı bu siteye bir faydam olsun istedim.Evet değerli dostlar bu bıçağı forum yararına satışa çıkarıyorum,satışın ne şekilde olacağını da değerli forum yöneticilerine bırakıyorum.
Şimdi biraz da bıçak ile ilgili bilgiler vereyim,bıçağımızın çeliği 50 crv4,kabza yılan ağacı ,balçak pirinç aradaki linerler abanoz ve pirinç,sırt deseni daha iyi ortaya ortaya çıksın diye içerisine polyester dolduruldu.Isıl işlemini 860 derecede kendim yaptım ,iki sefer 200 derecede 20'şer dakika meneviş yapıldı.Daha önceden ustaların tavsiyeleri doğrultusunda kabzanın kenar hatlarının yumuşak olması için ovalleştirildi işte hepsi bu kadar.
Çelik: 50 crv4
Kabza : Yılan Ağacı
Balçak: pirinç ve Abanoz
Namlu boyu: 13 cm
Tam boy: 24 cm
Sertlik: 58 hrc (sulamacıda ölçtürüldü)