Bıçak Sanatı - Forum

Anket

sizce bu bıçaklar nasıl?

iyi
çok iyi
idare eder
kötü
mükemmel

koleksiyonluk bıçak imalatı

kozluoglu

• *
  • 8
  • Meslek: koleksiyonluk bıçak imalatı
  • Yer: balıkesir
koleksiyonluk bıçak imalatı
« : 01 Haziran 2010, 21:44:12 »
yorumlarınızı ve degeri hakkında tahminlerini bekliyorum

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: koleksiyonluk bıçak imalatı
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2010, 21:57:01 »
Gravürler harika, bıçakla çok hoş bir denge yakalamış. Sığ taşlama açıları namlularda kişisel olarak sevmediğim bişeydir, onun dışında görsel olarak enfes...

Değer konusunda bir fikrim yok maalesef, asıl değer bıçağın kendisinde, çeliğin seçiminde, ısıl işleminde vs. olmalı, ancak kendi başına gravürlerin değeri herhalde bıçak başına 500 lira filan vardır, yine de ne söylesem yalan....

Bu arada Hoşgeldiniz Kozluoglu forumumuza, sefalar getirdiniz. Hakkınızda hiç bir bilgimiz olmadığından Bey-bayan diye bile hitap edemiyorum maalesef  :-[

Kipmen Sanat web sitesi

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2010, 22:09:49 »
emre bey gördüğüm kadarıyla bıçaklar mogan sığ taşlama normal .. fakat gravürü kim yapmış merak ettim çok güzel işçilik hayalimdeki gravür işçiliği bakalım ne zaman bu işe atlıyacaz :D fakat pimleri çok güzel gizlemişler yada ben göremedim :(
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

çınar

• 78
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2010, 22:31:31 »
Harika bir işçilik, çok uzun bir sürede büyük bir sabırla yapılmıştır muhtemelen. Fiyat konusunda ben de beşyüz liradan az olmayacağını tahmin ediyorum.
Görsel bir şölen...

« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2010, 22:37:16 »
Bence hepsi çok güzel, fiyat konusunda bir şey söylemek doğru olmaz. Böyle bir bıçakta çelik kalitesinde öyle hata filan olacağını sanmıyorum, bildiğim kadarıyla Mogan 440C kullanıyor.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #5 : 01 Haziran 2010, 22:47:13 »
bence bıçak işçiliği ayrı garavür işçiliğini ayrı değerlendirmek lazım.

bıçak mogan olduğuna göre, çelik 440c, işçilikte de bir sorun olacağını sanmıyorum.

gravürler ise işin görsel kısmını fazlasıyla doldurmuş ve bıçağa fazlasıyla değer kattığını düşünüyorum. çok güzel bir işçilik. gravürler işçiliği hakkında fazla bilgim olmadığından fiyat söylemek gerçekten zor..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2010, 23:00:31 »
Mogan logosunu görmemişim. Evet haklısınız, Ankaralı ustamız gerçekten her bıçağın ısıl işlemini dikkatle yapıyor. Yurtdışındaki inç başına az çok gravür fiyatları hakkında biraz bilgim olduğundan en azından 400-500 lira tutmuştur diye söyledim işçiliği, yoksa tabii bıçak ve gravurün hep birlikte duruşu kanımca daha fazla etmeli...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 01 Haziran 2010, 23:32:06 »
Bıçakların ikisi de çok güzel olmuş.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2010, 00:19:31 »
güzel gravür işlemesi, özzellikle namluda çok hoş durmuş.
Fakat benim kanaatim kabzada fazla olmuş gibi, sanki gereksiz.
beğenerek baktığım bir bıçağı da eklemek istiyorum iletime.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

kozluoglu

• *
  • 8
« Yanıtla #9 : 02 Haziran 2010, 01:02:01 »
beğendiğinize memnun oldum ismim mustafa kozluoğlu inşallah bu bıçakların devamını göreceksiniz. bu bıçaklar mogan bıçak tarafından bana süslemek maksadıyla verildi bıçak üzerindeki grevür .alt ve üst tarafındaki metal aksamlar ve kabzesi tamamen el işçiliğiyle yaptım ve bıçağa karşı ilgi duymaya başladım.beni www.kozluoglu.com  ve  www.handmadegrips.com  sitelerimden takip edebilirsiniz

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #10 : 02 Haziran 2010, 01:11:58 »
elinize ve de emeğine sağlık mustafa bey.

Gravürlerin nerelerde ve ne şekilde olacağını siz mi tasarlıyorsunuz, yoksa firmanın istediği gravürü, firmanın istediği yere mi uyguluyosunuz.
Bir de hangi aletleri ve ekipmanları kullanıyorsunuz sorabilirmiyim,
El aleti vs kullanıyorsanız makina nedir, hangi uçları takarak uygulama yapıyorsunuz vs. gibi.
şimdiden teşekkür ve hoşçakalın.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #11 : 02 Haziran 2010, 01:23:11 »
Çok çok sevindim, usta sıfatını tamamen hakediyorsunuz, tamamiyle mest oldum şimdi :) Bir gün benim yaptığım bir bıçağın sizin ustalıkla yaptığınız işlemelere sahip olabileceği fikri çok heveslendiriyor beni

Kipmen Sanat web sitesi

kozluoglu

• *
  • 8
« Yanıtla #12 : 02 Haziran 2010, 01:47:24 »
tasarmlar tamamen tarafıma aittir grevür olarak sarı çiçekler altın kakma 22 ayar  kabze üstündekiler gümüş plakayı kıl testeresiyle kesip agaç içerisini oyarak yerleştirdim.kullandıgım makina grs marka grevür makinası havayla çalışan uçları kandim biliyorum yakında web sitemde yapılış video görüntülerimi yayınlayacağım teşekkürler

« Yanıtla #13 : 02 Haziran 2010, 01:50:16 »
Ustam ellerine sağlık, Ülkemizde böyle değerlerle hem az karşılaşıyoruz, hem de çok az yetişiyor. Olanlarında değerlerini bilemiyoruz. İşçiliğiniz tek kelimeyle muhteşem. Tebrik ediyorum.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #14 : 02 Haziran 2010, 01:52:25 »
Emeğinize ve fikrinize sağlık .
Videonuzu sabırsızlıkla bekliyorum..
Hoşçakalın şimdilik

kozluoglu

• *
  • 8
« Yanıtla #15 : 02 Haziran 2010, 02:07:44 »
bıçak bilğim biraz eksik bunu tamamlamaya çalışacağım süslemeden dolayı sıkıntım yok cünkü bu sanaatla ilgili en gelişmiş teknolojiye bilgiye ve beceriye sahibim .çünkü 6 yaşından bu yana yani36 yaşıma kadar sanatın içinde yetiştim 8 yıl almanyadaki müzenin tamirat işlerini yaptım gördüğünüz bıçakları ilk sizler gördünüz daha sahipleri mogan ve bora bıçak görmediler boraya yaptıgım bıçak yarın bitecek perşembe günü bursa av fuarında teslim edecegim avcı kurt yazılı olanı hazır alınan bıçak üzerine yaptım onun için metal aksamını işleyemedim ayrıca 03.06.2010     07.06.2010 tarihleri ararında bursa fuarındayım işleme işini canlı olarak yapacagım ilgilenenleri beklerim

« Yanıtla #16 : 02 Haziran 2010, 02:11:07 »
Ustam sen aman diyeyim başka şeylerle uğraşarak zaman harcama. Lütfen hep gravür yap sadece gravür yap ^-^

kozluoglu

• *
  • 8
« Yanıtla #17 : 02 Haziran 2010, 02:19:02 »
30 yıllık çalışmalarımın içeriside ne yazıkki en son çalışmam oldu bıçak  ama son olmayacak bunun sözünü veriyorum 

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #18 : 02 Haziran 2010, 02:52:17 »
Bıçak bilgisi için doğru yerdesiniz :) İlk bize gösterdiğiniz için de onur duyduk.

Keşke farklı bir zaman olsaydı da gelebilseydim. Artık bir dahaki sefere. Sanatınızı icra edişiniz izlemek büyük keyif verirdi gerçekten...

Kendi adıma klasik çizgiler hoş görünse de, bıçak üzerinde daha çok bıçağın profil akışına uygun sade desenler bana büyük keyif veriyor. Bazen de yumuşak çizgileri kıran daha "Art Deco" gravür tarzı hoş olabiliyor.
Şunun gibi:

Yuvarlak hatlı kabzalarda ise yüksek kabartmalı, figürler arasında biraz boşluklu işlemeler göze hoş görünüyor, mesela:

Şundan detay:

Bazı bıçaklarda ise gerçekten hafif bir dokunuş yetiyor. Ne daha fazlası, ne de daha azı.

Damaskuslarda ise damaskus figürlerine bağlı olarak gravürü tasarlamak en güzeli sanırım:

Mesela aynı model bıçağın değişik damaskus motifleri ile başarılı gravür çalışmaları:
Sert çizgiler:

Yuvarlak motifler :

Yıldızlar, kesişen dalgalar:

Bunların dışında bir de kötü, işe yaramaz bıçaklara yapılan gravürler var, ne yapılırsa yapılsın bıçağı kurtaramıyor, maalsef güzelim gravür boşa gidiyor... Mesela:

« Son Düzenleme: 02 Haziran 2010, 03:06:17 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #19 : 02 Haziran 2010, 09:29:06 »
üstadım ellerine sağlık pazar günü kısmetse fuardayım inşallah tanışma fırsatımız olur..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...