Bıçak Sanatı - Forum

Doğada tek başına dağ evi (survival belgesel)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Doğada tek başına dağ evi (survival belgesel)
« Yanıtla #60 : 17 Nisan 2012, 14:03:01 »
Bear da yalan oldu :D

Ben bildiklerimi paylaşmayı severim Mutti 1987. Ama senin gibi bilgiye değil şişirilmişe rağbet gösterenler yüzünden gezenbilir de dahil olmak üzere hiçbir yerde tek kelime dahi  yazmıyorum. Bizim asıl sorunumuz çekememezlik değil;  çok fazla göklere çıkarmayı sevmek. 600 derecede su verip bıçak yapanları meşhur bilmem nerenin bıçak ustası diye göklere çıkardığımız gibi. Biri de işin doğrusu böyle böyle deyince yoldan geçen yabancı bile selam vermeden evin içine dalıp kendinde istediği gibi hakaret etme hakkını buluyor. Yazdıklarımın neresi yanlış, programda gösterilen bütün survival beceriler youtubeda onlarcası var, 620 kat damascus nedir Allah aşkına, sen bir doğa adamısın korunmakta olan bir türü nasıl tv karşısında yakalayıp yersin, yada özel ve yine korunmakta olan bir tür karıncanın bütün yuvasını dağıtıp yumurtalarını yemek hangi akla hizmet, örnek olacaksın sözde ama  bilmiyor musun Türkiyede tuzakla avlanmak kanunen paraya çevrilmeyen hapis cezası varken sen tavşan tuzağı yapıp yayınlıyorsun, sonra ben ve doğa sever arkadaşlarım maili bastırınca yakaladığın tavşanı yaralı bulmuş gibi şov yapıyorsun. Ben bu işten para kazanmıyorum, istemem de. Ama her yıl 15-20 kişiye ücretsiz kurs veriyorum. Buna dalış, ilkel avcılık ve panik atış gibi seçenekler ekliyorum ve eklemeye çalışıyorum.  Bir çocuğu  1 hafta kampımda ağırlamak için 1500 lira isteseydim eminim dediklerimi de laf kalabalığı olarak görmezdin. Yapılan iş şudur: Bu işle ilgilenen herkesin oturup izlediği ve bildiği becerileri ; Serdar Kılıç program formatı, insanların bakış açısı ve sistemin yapısı gereği sadece Türkçe olarak videoya çekip yayınlıyor.Bu yaptıklarına bakarak alkışlıyorsanız biz de elimizden geldiğince bakın işin doğrusu budur dedik sadece.  Eylem abinin bir bakış açısı var ve çok takdir ederim. Ülkemde olanı göster, obsidien bıçak yapımı yerine tahrayı işle bir programında, huş ağacının kabuğunu bırak karadenizde ördükleri sepetlerden bahset, ipli telli deadfall dedikleri taşlı tuzaklar zaten var youtubeda, sen ökse yapımını göster çocukluğumuzdaki gibi. Yada böyle kal; niye biz gelişemiyoruz, niye işimiz gücümüz taklit, niye kendi ürünümüz yok deyip bir kere bile aynaya bakma cesaretini ve erdemliğini kendinde bulamayanları kendi küçük dünyalarında memnun etmeye devam et.

Bu forumda da bundan sonra survival-bushcraft kamp vs üzerine yazmayacağım. Dostlarımla buluşma varsa ben de bir şeyler öğrenmeye seve seve gelirim. 

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9542
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #61 : 17 Nisan 2012, 14:09:33 »
Mümkünse o son yazdıklarını görmemiş olayım, diğer üyelerin ne günahı var? Bu arkadaş kendini tanıtana kadar da kendisini göz önüne almamanı rica ediyorum
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tian92

« Yanıtla #62 : 17 Nisan 2012, 14:12:51 »
Hayri bey pireye kızıp yorganı yakmayın. Belki kızdığınız kişi bugün var yarın yok. Ama sitede bir sürü emek var.

tian92

« Yanıtla #63 : 17 Nisan 2012, 14:16:06 »
Mutti 1987'nin yazısını birkez daha okudum. Evet daha yeni üye, kimseyi tanımadan kırıcı ve sinir bozucu yazılar yazmış. Özür dilemeli ya da bir süreliğine ceza verilmeli. Kimsenin kimseyi kırmaya, yıkıcı eleştiri yapmaya hakkı yok. Eminim bu konu bir ateşin etrafında elimizde çaylarla konuşulsaydı bu tür polemik yaşanmazdı. Teknolojinin eksiği olsa gerek.

zucchero

• -Bora-
  • 423
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #64 : 17 Nisan 2012, 14:54:19 »
N'olur bu konuyu da hiç etmeyelim....
Ben akşam ilk kez bowdrill deneyeceğim, becerebilirsem de buraya videosunu ekleyeceğim. Bilen, deneyen, becerebilen de neyi varsa buraya eklerse, yazarsa sevinirim.
Hatta önerildiği gibi bir toplantı olursa o daha da güzel olur...

« Yanıtla #65 : 17 Nisan 2012, 15:53:26 »
Arkadaşlar forumda bir survival köşesi açsak ve bilgilerimizi burda paylaşsak , nasıl olur ???
Bence iyi bir fikir.Ancak bir şey yapmak başarmak isteyenleri karalayan,onlara destek olmak yerine yaptıklarını küçünseyenler olduğu sürece pek bilgi paylaşımı olurmu bilemem.Hey şeyi en iyi kendisi biliyor zannedenler.Acaba kıskançlıktan mı yoksa bir sorunu olduğundan mı böle yapıyorlar?Bizim en büyük sorunumuz bir şeyler başarmak isteyen birine destek olmak yerine onu ve yaptıkları küçümsemek kıskanmak.Bu yüzden tam bir birlik olamıyoruz.Serdar Kılıç'ı beğenmek zorunda değiller.Fakat onu eleştirme hakkına da sahip değiller.Çok iyi biliyorlarsa kendileri çıkıp yapsınlarda onları izleyip bir şeyler öğrenelim(Tabi laf kalabalığından başka bişi yapabiliyorlarsa.)
Mesajı yazarken dikkatli yazdım merak etmeyin.Yazdıklarımda hakaret görenlere tavsiyem Türkçe dersi alsınlar.Ayrıca sırf arkadaşı diye haksızı savunanlarda hiç merak etmesinler Hayri adındaki zat da merak etmesin böle bir forumda senin değil benim yerim yok.Çünkü ben haksızlığın savunulduğu yerde yokum.Siz rahat rahat yapın yaptığını.Ben düşünmeden yazmam söylediklerimin hala arkasındayım.Ha son bir şey söyleyeyim Serdar Kılıç'ı yanlış buluyorsunuz ama Maşallah her bölümünü izliyorsunuz.Neden para kazandıyorsunuz?
DP Not:Zor duruma düşerseniz yılan da yersiniz.Yoksa siz inek eti tavuk eti de yemeyin madem onlarda hayvan.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9542
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #66 : 17 Nisan 2012, 15:58:54 »
Bu üye mükerrer bir üye olduğundan durumunu izah edebilmesi için kendisine hitaben yukarıda bir mesaj yazmıştım. Ancak tavrına devam edince kendisinin ve öteki kopyasının üyeliğini sonlandırdım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #67 : 17 Nisan 2012, 16:32:36 »
Eğer yanlış yazdığım bir yer olduğunu düşünen varsa cidden söylüyorum özelden yada genelden şu konuda yanlış düşünüyorsun desin bana. Desin ki ben de hatamı bileyim. Serdar Kılıçı seviyorum tabiki adam doğa aşığı ve üstelik bu işi sevdirmeye çalışıyor ama gel gör ki koyunun olmadığı yerde yaşıyoruz işte. Yoksa keçinin bir günahı yok....

Dipnot: Eminim okuyorsun; inek ve tavuk bile anladı konuda önemli olan kısmın hayvan olması değil soyu tükenmekte olan bir hayvan olması. Hırsımdan değil; soyu tükenmekte olan bir türün ne demek olduğunu sen de anlarsın diye yazıyorum bu dip notu.

« Yanıtla #68 : 18 Nisan 2012, 16:20:47 »
Arkadaşlar konuyu uygun bir yerinden bölüp taşıdım. Konuya buradan http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/ynt-dogada-tek-basina-dag-evi-(survival-belgesel)/ devam edersek bilgiler derli toplu bir başlık altında toplanmış olur, en azından bir bilgi bankamız oluşur.
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2012, 19:10:42 Gönderen: sefaçabuk »

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #69 : 22 Nisan 2012, 21:10:34 »
Serdar Kılıç her zaman olduğu gibi programı başlamadan yarım saat öncesinden bir duyuru yaptı facebookta.

"Doğada Tek Başına - Dağ Evi'nin 11. bölümü yarım saat sonra başlıyor! İnternetten takip etmek için:..."

Ama yarım saat sonra yayınlanan bölüm nedense eski bölümdü. Sonra millet isyan edince şöyle bir açıklama daha yapıldı

"Geçtiğimiz hafta, Serdar Kılıç'ın geçirdiği ufak bir kaza yüzünden ayağı sakatlandı ve bu yüzden çekimlere 1 hafta ara verilmek durumunda kalındı. Serdar Kılıç, şu an gayet iyi durumda. 11. bölüm önümüzdeki hafta ekranlarda olacak."

Şimdi konunun başından beri yer yer eleştirdiğimiz yer yer savunduğumuz bu programı bir daha ele alalım.

Yarım saat öncesine kadar Serdar Kılıcın haberi yok muydu eski bölümün yayınlanacağından ?
Ve bu çekimler yayından 2 ay öncesinde başlamıştı. Televizyonculuğu bilmem ama ellerinde çekilmiş 8 bölüm daha olması gerekmiyor mu bu durumda ? Onlardan birini yayına verip ileriki haftalarda duyuru yaparak bir haftayı eski bölümle geçiştirseler daha iyi değil miydi ?

Hepsini geçtim facebook sayfasında aynı soruları soran ve "gerçekten kaza geçirdiyse geçmiş olsun" tarzında yazanların olması acı değil mi ?

Faturayı Serdar Kılıca kesmemek lazım aslında.  Asıl büyük hata ekipte, yapımcıda. Tıpkı yukarıda saydığım yılan,karınca işlerinin yayınlanması gibi bir hata daha yapıldı programda. Ve sayfayı takip eden yaklaşık 7750 kişiye bu soruların cevapları verilmedi.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #70 : 22 Nisan 2012, 23:20:19 »
Herkes geçim derdinde Hayri kardeşim  ::)

Kipmen Sanat web sitesi