Bear da yalan oldu

Ben bildiklerimi paylaşmayı severim Mutti 1987. Ama senin gibi bilgiye değil şişirilmişe rağbet gösterenler yüzünden gezenbilir de dahil olmak üzere hiçbir yerde tek kelime dahi yazmıyorum. Bizim asıl sorunumuz çekememezlik değil; çok fazla göklere çıkarmayı sevmek. 600 derecede su verip bıçak yapanları meşhur bilmem nerenin bıçak ustası diye göklere çıkardığımız gibi. Biri de işin doğrusu böyle böyle deyince yoldan geçen yabancı bile selam vermeden evin içine dalıp kendinde istediği gibi hakaret etme hakkını buluyor. Yazdıklarımın neresi yanlış, programda gösterilen bütün survival beceriler youtubeda onlarcası var, 620 kat damascus nedir Allah aşkına, sen bir doğa adamısın korunmakta olan bir türü nasıl tv karşısında yakalayıp yersin, yada özel ve yine korunmakta olan bir tür karıncanın bütün yuvasını dağıtıp yumurtalarını yemek hangi akla hizmet, örnek olacaksın sözde ama bilmiyor musun Türkiyede tuzakla avlanmak kanunen paraya çevrilmeyen hapis cezası varken sen tavşan tuzağı yapıp yayınlıyorsun, sonra ben ve doğa sever arkadaşlarım maili bastırınca yakaladığın tavşanı yaralı bulmuş gibi şov yapıyorsun. Ben bu işten para kazanmıyorum, istemem de. Ama her yıl 15-20 kişiye ücretsiz kurs veriyorum. Buna dalış, ilkel avcılık ve panik atış gibi seçenekler ekliyorum ve eklemeye çalışıyorum. Bir çocuğu 1 hafta kampımda ağırlamak için 1500 lira isteseydim eminim dediklerimi de laf kalabalığı olarak görmezdin. Yapılan iş şudur: Bu işle ilgilenen herkesin oturup izlediği ve bildiği becerileri ; Serdar Kılıç program formatı, insanların bakış açısı ve sistemin yapısı gereği sadece Türkçe olarak videoya çekip yayınlıyor.Bu yaptıklarına bakarak alkışlıyorsanız biz de elimizden geldiğince bakın işin doğrusu budur dedik sadece. Eylem abinin bir bakış açısı var ve çok takdir ederim. Ülkemde olanı göster, obsidien bıçak yapımı yerine tahrayı işle bir programında, huş ağacının kabuğunu bırak karadenizde ördükleri sepetlerden bahset, ipli telli deadfall dedikleri taşlı tuzaklar zaten var youtubeda, sen ökse yapımını göster çocukluğumuzdaki gibi. Yada böyle kal; niye biz gelişemiyoruz, niye işimiz gücümüz taklit, niye kendi ürünümüz yok deyip bir kere bile aynaya bakma cesaretini ve erdemliğini kendinde bulamayanları kendi küçük dünyalarında memnun etmeye devam et.
Bu forumda da bundan sonra survival-bushcraft kamp vs üzerine yazmayacağım. Dostlarımla buluşma varsa ben de bir şeyler öğrenmeye seve seve gelirim.