Hayri ve Eylem Hocam,
Bahsettiğiniz çok büyük çalışma, planlama, araştırma, danışmanlar ordusu, seyahat vs gerektirir ki ticari çerçevede bizim gibi bir avuç insanın izlediği bir program için bu kadar masraf yapmazlar. Benim anladığım kadarıyla Serdar Bey Mudurnu civarlarında ve programlarını genelde o bölgede çekiyor. Dolayısıyla bütçe oldukça mütevazi diye düşünüyorum.
Şu an kuzu göbeği mantarı dönemiymiş. Antalya civarlarına gitse orada bu türü tanıtsa ya da bunun gibi bize özgü şeyleri tanıtsa-kullansa daha iyi olabilir ancak şu bence şu andaki emeli insanlarla ilk teması sağlaması ve insanlarda merak uyandırması. Bence bunu da başarıyor gibi. Gerisi zaten kişiye kalmış.
Ben esas Ayı Griz'e kelimenin tam anlamıyla tilt oluyorum. Bir çeşit ot varmış da ezersen balığı çekiyormuş da dişlerine takılıyormuş. (Sanırım zargananın ipek ile yakalanması gibi) Balık bildiğiniz yılanbalığının benzeri kocaman bir tür ve bariz şekilde su altında bir misina ile bağlanmış ve kaçmaya çalışıyor. Griz hemen otu suya salıyor ve kamera değişirken balık tak diye oltaya geliyor.
Tuzak kuruyor ve kuş olsun, sincap olsun ya da kokarca olsun 1-2 saatte hemen yakalayıveriyor. Hiç boş çıktığını görmedim. (Eğer o hakikaten kokarca ise nasıl yediğini de anlamış değilim ya..)
Her soğuk iklim ekspedisyonunda da muhakkak bir leş buluyor. Derisiyle giysi yapıyor etiyle de besleniyor.
Kurgu olmasına sözüm yok da dozajı kaçmış vaziyette. Gerçi program çekimleri durdurulmuş diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Emin Hocam,
Beni katılımcılar listesine yazar mısınız?