Bıçak Sanatı - Forum

ısıl işlem aparatım :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
ısıl işlem aparatım :)
« : 26 Mart 2012, 22:53:01 »
konun bahsi belki diğer konularda geçmiş olabilir ama sonunda malzemeyi bitirebildim gayet basit bir malzeme ama bana göre bir okadar pahallı ama bir okadarda uzun ömürlü bir malzeme kendisi
öncelikle hava çeliklerini ben genelde profosyonel ısıl işlem firmasında yaptırdığım için genelde benim plastik kalıpları bekleme gibi bir durumum oluyordu bıcakları malzemelerin arasına sıkıştırma durumundan dolayı  yoksa malzeme boşta olunca 1050-1030 derecede 1 saat ile 30 dk gibi beklemiş bir malzemeye 3 barlık azotu bastığınızda yamulmaması açısından gerekli olan birşey. yurt dışında bu malzemeleri seramikten yaptıklarını gördüm esasen bir paradeğil fakat malum kargo v.s gelene kardar kırılma riski vardı bende ufak ufak başlıyarak bunu yaptım
malzeme 310 paslanmazdan olup 1250 dereceye kadar bozulmayan bir malzeme aradaki miller 10mm lik, yekpare saca (kalınlık 15mm) 10mm lik delikler acıldı ve 6cm lik 10mm captaki miller buralara cakıldı malzemenin durumuna göre aralar kısaltılıp uzaltılabilir. :)
şimdilik 6-8 arası bıcak eksiğim var onlarıda bitirebilirsem  artık ısıl işlemde yamulacak agız korkum olmayaca, bir ara 12 bıcaktan 1 ini sağ sağlim alabilmiştim  :'(

saygılar

GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
Ynt: ısıl işlem aparatım :)
« Yanıtla #1 : 26 Mart 2012, 23:11:07 »
bu tam benım yenı ocağa göre olmuş  ;D   
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 26 Mart 2012, 23:22:29 »
şaka bır yana  310 kalıte paslanmazdan bunun daha ufak olanını yapmam lazım benımde. telef ettık maşaları :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #3 : 26 Mart 2012, 23:33:37 »
şaka bır yana  310 kalıte paslanmazdan bunun daha ufak olanını yapmam lazım benımde. telef ettık maşaları :-\

hele bir dur bakalım parca 310 malzeme bulursan bende 1,5mt mil var :) delikleride deleri olur biter

« Yanıtla #4 : 27 Mart 2012, 00:06:03 »
Özgür güzel olmuş. Bir öneride bulunmak isterim, delikleri birbirine çok yakın hatlarla çok sayıda delsen, az bıçak olduğunda da kullanabilirsin.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #5 : 27 Mart 2012, 01:20:26 »
Özgür güzel olmuş. Bir öneride bulunmak isterim, delikleri birbirine çok yakın hatlarla çok sayıda delsen, az bıçak olduğunda da kullanabilirsin.

ustam zaten o şekli birer delik atlamış hali normalde bıcakların tam orta kısmında birertane daha delik var

« Yanıtla #6 : 27 Mart 2012, 01:41:31 »
Eyvallah.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #7 : 27 Mart 2012, 11:09:23 »
bu arada ısıl işlem için hazır olan hava çeliği profilleriniz varsa göndeblirsiniz  aralar boş kalmasın :)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #8 : 27 Mart 2012, 20:17:10 »
Çok güzel olmuş
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''