Bıçak Sanatı - Forum

Gravür

Serdar Bty

• *
  • 45
    • BIÇAK DÜNYASI
  • Meslek: Online satış Sitesi, gravür işleme
  • Yer: Denizli
Gravür
« : 22 Mart 2012, 11:19:22 »
umarım beğenirsiniz
« Son Düzenleme: 22 Mart 2012, 11:23:42 Gönderen: BIÇAK DÜNYASI »

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: Gravür
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2012, 13:09:59 »
elinize sağlık çok güzel olmuşlar

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2012, 13:35:10 »
elinize sağlık çok güzel..:)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2012, 15:25:14 »
hep anlamaya çalışmışımdır   namlunun sırtındakı o tırtıklar ne işe yarar  :-\   testere değil  pekı nedir.?

balçaktakı ve namludakı çalışmalar çok hoş   ancak bıçaklar bunu kaldıramamış maalesef..  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2012, 16:02:34 »
Gravürler pek güzel  :2up, ama Taner'e bıçakların taşıyamaması konusunda hemfikir oldum...

Kipmen Sanat web sitesi

ATRIŞBA

• *
  • 19
  • Recep SAK
  • Meslek: işgeliştirme m.d
  • Yer: Türkiye- Sakarya- Hendek
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2012, 18:02:40 »
Bıçaklar, grafüvden dolayı değer kazanmış. Sırf gravur olarak bakınca bence çok başarılı çalışma olmuş.  Taner bey sizin sorduğunuz soruyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim;
90 lı yıllarda  av doğa adında bir dergi vardı. Orada sorunuzla  ilintili bir makale okumuştum. Hatırladığım kadarıyla öztlersem, Sırtı testereli taktik bıçaklar Vietnam'da yoğun kullanılmış. Kullanılma nedeni helikopter  ve askeri araç kazalarında  yada aracın vurulma durumunda askerlerin sıkıştığı yerden  kaportayı, brandayı bıçağı ile yırtarak çıkış deliği açmakmış. Bu model bıçağın tüm dünyada meşhur olma nedeni sanıyorum Vietnam fatihi(!) Rambo. Günümüzde askeri araçlar zırhlı olduğundan pek tercih edilmiyor olsa gerek.
Bu model bıçaklara genel olarak jackmaster (konamda okullarında ki adıda çekmeastar) deniyor diye bilgi kalmış aklımda.
Recep SAK

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2012, 18:21:44 »
Bıçaklar, grafüvden dolayı değer kazanmış. Sırf gravur olarak bakınca bence çok başarılı çalışma olmuş.  Taner bey sizin sorduğunuz soruyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim;
90 lı yıllarda  av doğa adında bir dergi vardı. Orada sorunuzla  ilintili bir makale okumuştum. Hatırladığım kadarıyla öztlersem, Sırtı testereli taktik bıçaklar Vietnam'da yoğun kullanılmış. Kullanılma nedeni helikopter  ve askeri araç kazalarında  yada aracın vurulma durumunda askerlerin sıkıştığı yerden  kaportayı, brandayı bıçağı ile yırtarak çıkış deliği açmakmış. Bu model bıçağın tüm dünyada meşhur olma nedeni sanıyorum Vietnam fatihi(!) Rambo. Günümüzde askeri araçlar zırhlı olduğundan pek tercih edilmiyor olsa gerek.
Bu model bıçaklara genel olarak jackmaster (konamda okullarında ki adıda çekmeastar) deniyor diye bilgi kalmış aklımda.

teşekkür ederim Recep bey  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #7 : 22 Mart 2012, 19:42:03 »
Çekmaster paraşütcü birliklerde askerlerin atlamasını koordine eden komutandır.Bu komutan bıçak taşır sebebi asılı kalan pareşütcünün ipini kesmektir.bu isim bıçağın değil komutanın ismidir.Dağcı komandolar o ismi kullanır ne olduğunu bilmeden.Saygılar sunuyorum
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #8 : 22 Mart 2012, 19:43:03 »
Biçağın üzerindeki grevür çok hoş
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2012, 20:15:08 »
Elinize gözünüze sağlık.Gravürler çok temiz olmuş.
Salih Olcay ERGÜN

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #10 : 29 Ocak 2013, 11:30:49 »
Guzel isler cikmis ortaya bende yeni yeni asit ile indirgeme calisiyorum bakalim basarili olabilcekmiyiz .Elinize saglik
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

ŞAHİN ÖZ

• 89
  • Meslek: bankacı
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #11 : 29 Ocak 2013, 11:45:05 »
Elinize sağlık güzel olmuşlar   gravür hakkında biraz detay verebilirmisiniz  hangi aletlerle yaptınız balçakdaki gravür aralarını neyle boşaltınız  havalı gravür aletimi kulanıyosunuz yoksa çekiçlemi yapıyosunuz bide gravurlerin daha yakın fotolarını yükleyebilirmisiniz teşekkürler tekrardan elinize sağlık :)

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #12 : 31 Ocak 2013, 23:10:01 »
Güzel çalışmalar tebrik ederim.
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #13 : 31 Ocak 2013, 23:51:31 »
elinize sağlık..

« Yanıtla #14 : 05 Şubat 2013, 19:54:29 »
Çok güzel görünüyor, elinize sağlık.