Bıçak Sanatı - Forum

Propan ocağı başladım

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Propan ocağı başladım
« Yanıtla #20 : 03 Temmuz 2012, 19:41:00 »
Bugün tekrar deneyip birkaç bıçağa ısıl işlem yaptım.Birkaç resim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #21 : 03 Temmuz 2012, 20:21:57 »
Mehmet abi güle güle kullanasın. Bu fotoğrafta sanırım sıcaklık kabze kısmında daha az görünüyor.  ::)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #22 : 03 Temmuz 2012, 22:27:35 »
Mehmet abi güle güle kullanasın. Bu fotoğrafta sanırım sıcaklık kabze kısmında daha az görünüyor.  ::)
Teşekkür ederim murat ağza yakındı oyüzden biraz daha ileride duracak

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #23 : 04 Temmuz 2012, 00:16:21 »
http://www.dailymotion.com/video/xrxsy1_propan-ocayy_creation
Sonunda vidyoyu yükleyebildim akşamdan beri bekliyorum izleyip yorum yaparsanız memnun olurum

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #24 : 04 Temmuz 2012, 11:14:12 »
Ocak güzel görünüyor ustam. Tüpü propan yaparsanız astarı yüzünden daha hesaplı olur ve yanışı daha istikrarlı olacaktır.

Videoda tespit buyurduğunuz gibi alevin önüne taş koymanızı salık vermem, her zaman patlama ihtimali vardır taşların yüksek ısıda. Bugün patlamasa bir başka gün patlayabilir, bir çatlaktan nem birikirse belli bir ısıdan sonra parça tesirli bomba etkisi yapabilir.
Tavsiyem ateş tuğlası kullanmanızdır. Resimdeki ocağımda uyguladığım gibi altlı üstlü iki L profil ile tuğlaya kızak yapabilirsiniz...

Brülör brülör tüpünüzün üçte ikisine kadar girsin, tüm etrafını seramik elyaf ile sarıp tıkayınız,  brülör girişi ile brülör ağzı arasında aralık varsa ısı brülör gövdesini yalayarak aradan kaçar, bu da brülörün aşırı ısınmasına ve kararsız yanmasına neden olabilir.

Propan tüp kullanmaya karar verirseniz bir de propan için basınç düşürücülü manometre takınız, bununla çok hassas bir şekilde ocağa giden gazın akışını ayarlayabilirsiniz..

Kipmen Sanat web sitesi

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #25 : 04 Temmuz 2012, 16:11:23 »
Emre usta çok teşekkür ederim.taşı geçiçi kullandım ateş tuğlası kullanacağım.propan şimdilik düşünmedim burada doldurmuyorlar başka ile gönderiyorlar falan, uzun iş ağzını tam kapatınca yanma kesik kesik oluyor birde gazın akışını artırınca.Benim dedantör altı kademe 2. kademeye zor getirdim fazlasında sönme oluyor korktum açıkcası

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 12 Temmuz 2012, 16:04:01 »
hava az gelıyor bence  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #27 : 17 Temmuz 2012, 23:54:59 »
hava az gelıyor bence  ;)
Memenin ileri geri gitmesinde problem varmış çözdüm gayet güzel ısıl işlemler yaptım.Çogu sıradan mutfak bıçağı olduğundan hepsini yayınlamıyorum değişik birşey yaparsam yayınlıyorum

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 19 Temmuz 2012, 20:32:35 »
beklıyoruz  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #29 : 02 Aralık 2012, 21:33:47 »
Öncelikle elinize sağlık.Benim bir kaç sorum olacaktı konu hakkında bilgili olduğunuz için size soruyorum.Bende ekmek fırınlarında kullanılan tuğlalardan var onlardan bir yuva yapsam ve üst kısmına pürmüz yerleştirsem yeterli ısıyı yakalayabilir miyim ytong taşlarıda var ancak çok çabuk kırılıyorlar o yüzden diğer taşlardan kullanmak istiyorum sizce olabilir mi?
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #30 : 14 Ocak 2013, 12:22:40 »
Mehmet ustam ellerinize sağlık.İzninizle birkaç sorum olaçak ?
  1  Isı ayarı öndeki kapak ile mi yapılıyor ?
  2  Termokupl ve gösterge kaç tl ? temin yeri ?
  3  Bir büyük tüp bu ocak için kaç saat yeterli ?

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #31 : 12 Mart 2013, 23:59:19 »
Merhaba.
Ben de kendime ufak çaplı dövme ve su verme ileri için bir küçük propan blürör yapmayı düşünüyorum.
Ama kafamı kurcalayan ve hiç bahsedilmeyn şey bu alet bir tüpü ne kadar sürede bitirir? Mesela küçük tüp 15 lira filan. Bu tüp bu aleti ne kadar süre çalıştırır?
Biliyorum kömürden daha hesaplı olacaktır ama kafama takıldı bir kere

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #32 : 13 Mart 2013, 09:52:49 »
Mehmet ustam ellerinize sağlık.İzninizle birkaç sorum olaçak ?
  1  Isı ayarı öndeki kapak ile mi yapılıyor ?
  2  Termokupl ve gösterge kaç tl ? temin yeri ?
  3  Bir büyük tüp bu ocak için kaç saat yeterli ?

benım ocaktan örnek vereyim   

ısı ayarı brülörlerın gaz ve hava  karışımını kısarak ayarlanıyor
K tıpı 1200c termokulp + pıd kontrol 200 tl cıvarıydı geçen sene
sanayı propan kullanıyorum  ılk tupum 8/9 ayda bıttı. ıkıncı tup üç ay surmedi " çıft brulör + ıkı adet 1,5 luk meme" kullandım
 sonrasıda altı ayda bıttı.  tamamen kullanıma ve  hangı kalıte çelık ıle çalıştığımıza bağlı. mesela ısıl işlem için çoğunlukla D2 ve paslanmaz gurubu +M390 gelıyor 1040 derecede 10 dk bekletıyorum profılı buda gazın çabuk bıtmesıne sebep oluyor. karbon çelıklerınde ıse   780c/860c aralığında çalışıyorum profılın ocakta bekleme suresı 3 ila 5 dk arası  bu çalışmaları yaptığımda  6/7 ay gıdıyor tup.   bır tup 280 tl ıle 240 tl arasınadkı fıyatlarda. :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #33 : 13 Mart 2013, 10:16:39 »
Çikis memesini ufaltmak tasarrufa yardimci olmazmi ,burda arkadasimin ocağinda 0,6 ve 0,8 meme kullaniyor ve sürekli damast çalisiliniyor yani ocak kaynagi yapiliniyor .wootz erittigi ocaktada 0.8 kullaniyor 1mm meme kullanimi fantezimi yoksa gazin karisimiylami alakali
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #34 : 13 Mart 2013, 11:21:50 »
      Taner ustam detaylı açıklama için teşekkür ederim.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #35 : 13 Mart 2013, 11:32:56 »
Bendeki de 1 mm civarı. tabi benimki biraz deneme yanılma yöntemi ile olmuştu...
Bunun sebebi kullandığım ev tüpünün içeriğinin propan değilde bütan olmasında kaynaklanıyor olabilir mi? 

bu arada bir süre önce gördüğüm ve fırın yapımı ve ocak yapımı için malzemelerin bulunduğu bir siteyi buraya da ekliyeyim belki birinin işine yara..

http://www.teknosermarket.com/?kat=101

ben bir kez konuşmuştum ama hiç alışveriş yapmadım... :-\

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #36 : 13 Mart 2013, 13:59:52 »
şu anda 0,8 takılı ıkısınede. tek brulör çalışıyorum. gerekırse çift brulör  ;)    Kaya damast çalıştığınız ocaktakı brülörlere extra hava takvıyesı varmı..?

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #37 : 13 Mart 2013, 14:14:39 »
Var ama devre disi ,su anda atmosferik olarak calisiliyor.0.6 meme kullaniyoruz ,
Hava takviyesi kullanildiğinda basinci düsurup 1,2 meme takiliyor ama çok komplike sistemler bazen sade sistemlerden umulduğu kadar çok basarili olamayabiliyor
Bu arada 0,6 meme bir muddet sonra zaten 0,8 oluyor
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #38 : 13 Mart 2013, 14:18:15 »
Bir venturi brülör yaparken açık havada alevin yüksek debiden dolayı sönmesi durumuna takılmayın. Ocak içinde sönmeyebilir.  Brulör yapma denemelerini ocak içinde yapın.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #39 : 14 Mart 2013, 12:16:33 »
Acaba rulo değilde parça olarak seramik battaniye satan yerler var mı. Hepsi çok büyük ve pahalı