Bıçak Sanatı - Forum

T-rex klonu..

tarpoon

• 4739
T-rex klonu..
« : 14 Mart 2012, 22:17:52 »
yıne kaşıntım tuttu  bu gun resmen tornacı ustamın başına çöreklendim ;D  sağolsun oda benı kırmadı ve bu klonu yaptık.  malzemeler gönyeye alınarak puntalanıp kaynatıldı.
borusu ve memelerı temın ettık. orası yok burası derken kısmı olarak bıttı.
hava ayarı ıçın paslanmaz boru alacağım yada paslanmaz sacı cakacıda bukturup  argon kaynağı ıle kaynattıracağım.  sırası ıle  0,8  -   1 -  1,2  -   1,5  luk memeler ıle denendı   çok hassas ayar yapılabılınıyor.  en ıyı randımanı 1,lik meme ıle verdı buda gaz sarfıyatı ıçın gayet ıyı oldu.  daha temızlık ve boyası var  ..

isteyen arkadaşlar olursa    ve yeterlı çoğunluk sağlanırsa   adetlı olarak yaptırabılırım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: T-rex klonu..
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2012, 22:30:02 »
Ustam bu çok güzel olmuş, eline sağlık  :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 14 Mart 2012, 22:36:30 »
sağol Tolga  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2012, 23:16:16 »
Süper olmuş süper. Yeni bir ocak yapıyorsun sanırım. Brülörün maliyeti nedir.

« Yanıtla #4 : 15 Mart 2012, 00:00:39 »
Taner tam olması gerektiği gibi olmuş görünüyor, bu arada altıgen ocak hemen farkediliyor  ;) Ama lütfen o spiralin korumasını takalım ustam, seni seviyoruz  :(

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 15 Mart 2012, 00:10:55 »
olmamış  >:(

:D şaka bir yana ona birde oksijen takviyesi yapılsa nasıl olurdu merak ettim şimdi
o yanarken dükkanın havalandırması ne durumdaydı.

birde sefa ustam belki 10defa söyledim o spralin muhafaza olayını ama nafile  >:(
« Son Düzenleme: 15 Mart 2012, 00:16:32 Gönderen: ozgurozdemir »
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #6 : 15 Mart 2012, 07:16:33 »
Taner usta süper olmuş tam ebat ölçülerini vermen mümkünmü bende yapma aşamasındayım bu bürülörün tarzı aklıma yattı ölçüleri verebilirsen tornanın başına geçeyim teşekkürler
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 15 Mart 2012, 10:47:36 »
Taner, süper görünüyor, hava ayarı da oldu mu tadından yenmez  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 15 Mart 2012, 14:47:54 »
Bu ne güzel bir cihazdır böyle?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #9 : 15 Mart 2012, 14:55:57 »
gidince el koyacam o cihaza  >:D

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #10 : 15 Mart 2012, 16:07:13 »
isteyen arkadaşlar olursa    ve yeterlı çoğunluk sağlanırsa   adetlı olarak yaptırabılırım..

liste yapalım mı?  BİRİNÇ !

1-teoman şengün

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #11 : 15 Mart 2012, 16:25:15 »
Arkadaki arı kovanı mı? öyle petek gibi altı köşeli...
bu alette duman yapıp arıları kaçırmak için sanırım.. :D

Taner gerçekten çok güzel bir çalışma içindesin sanırım. brülör gerçekten çok hoş, ama ben asıl bu aletin ve şu ocağın bittiğinde nasıl olacağını merak ettim. 8)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 15 Mart 2012, 20:24:32 »
Süper olmuş süper. Yeni bir ocak yapıyorsun sanırım. Brülörün maliyeti nedir.

sağol Murat :)   redüksüyonlar+ boru+ 60x100mm dolu malzeme+ çelık boru ve bağlantı elemanları + gazaltı kaynak memeleri 4 adet +   metrık sekız setuskur ıkı adet + torna işçiliği +  freze işçiliği 110 tl  tuttu..

dışına bırde hava ayarı ıçın ince bır paslanmazdan boru kıvırttıracağım  15iırada o tutar.

Taner tam olması gerektiği gibi olmuş görünüyor, bu arada altıgen ocak hemen farkediliyor  ;) Ama lütfen o spiralin korumasını takalım ustam, seni seviyoruz  :(

teşekkür ederim Sefa usta . ne zamandır yapıcam deyıp duruyordum bır ara boş kalınca cakacıda malzemeyı buktururp kaynakladım ama daha çok ısı var. bu yoğunlukla önümüzdekı sene bıter sanırım .   bu arada mesaj alındı..  ;)

olmamış  >:(

:D şaka bir yana ona birde oksijen takviyesi yapılsa nasıl olurdu merak ettim şimdi
o yanarken dükkanın havalandırması ne durumdaydı.

birde sefa ustam belki 10defa söyledim o spralin muhafaza olayını ama nafile  >:(

takvıyelı olan yakında pıyasaya çıkar damast ıçın ufak haznelı bır ocak  ıle beraber..

Taner usta süper olmuş tam ebat ölçülerini vermen mümkünmü bende yapma aşamasındayım bu bürülörün tarzı aklıma yattı ölçüleri verebilirsen tornanın başına geçeyim teşekkürler

sağol ustam   :)  yarın ölçüp söylerim..

Taner, süper görünüyor, hava ayarı da oldu mu tadından yenmez  :2up

Emre usta çok stabıl çalışıyor..  uğraştığıma deydi  :)

Bu ne güzel bir cihazdır böyle?

teşekkür ederim Eylem usta  :)

gidince el koyacam o cihaza  >:D

:P :P ;D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 15 Mart 2012, 20:33:07 »

liste yapalım mı?  BİRİNÇ !

1-teoman şengün

tek adet yapılınca fıyat yuksek oluyor.  ama tornacı ve frezecı ıle görustum  adetlı olursa işciliklerdekı fıyatı daha aşağıya çekerız dedıler..  tabı kaynak ışlerını ben yemek paydoslarında yapacağım  ;)

ısteyen arkadaşlar bu lısteye adlarını yazarsa ne yapacağımız bellı olur..

Arkadaki arı kovanı mı? öyle petek gibi altı köşeli...
bu alette duman yapıp arıları kaçırmak için sanırım.. :D

Taner gerçekten çok güzel bir çalışma içindesin sanırım. brülör gerçekten çok hoş, ama ben asıl bu aletin ve şu ocağın bittiğinde nasıl olacağını merak ettim. 8)

teşekkür ederim Gökhan usta ,yutubda bır vıdeo ızlemıstım ocağı orada ılk gördum kendı ocağımı yapmadan önce.     ama  kendıme guvenemeyıp yapmadım şimdi hazırım  kullanımı gayet ıyı olacağına ınanıyorum.. 

ayrıca yakında  ufak bır ocak ve daha buyuk bır klon daha yapıcam damast  ve dövme çalışmak için..   şimdilik kovana dokunmuyorum  ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #14 : 16 Mart 2012, 22:57:43 »
1. teoman
2. özgür ( benimki aslında 1. sırada olmalı ama olsun  >:D  )

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #15 : 19 Mart 2012, 23:35:07 »
Taner ustam süper olmuş. Benim brülörde aynısı ama ben frezeciye para vermemek için hava kanallarını çok sayıda delik yaptım üstünede ayar için boru uydurdum. Bazan güzel yanıyor ama istediğim kadar stabil değil. Belkide ana brülör borusu ve meme ölçüsnü tutturamadım.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #16 : 20 Mart 2012, 00:12:38 »
olabılır Vedat usta  ;)  valla frezecıye bayıldım parayı, divizöre bağladı topu topu 10 dk    ..  memeyı değiştırerek hangısınde stabılıteyı yakalıyabılıyorsun bakman lazım..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 20 Mart 2012, 21:36:27 »
sanırım sadece ıkı kısının ıhtıyacı var  brulöre  Teoman ve Özgür ıstıyorsanız sızın ıçın başlıyalım..  ;)

« Yanıtla #18 : 20 Mart 2012, 21:43:04 »
Taner ustam süper olmuş. Benim brülörde aynısı ama ben frezeciye para vermemek için hava kanallarını çok sayıda delik yaptım üstünede ayar için boru uydurdum. Bazan güzel yanıyor ama istediğim kadar stabil değil. Belkide ana brülör borusu ve meme ölçüsnü tutturamadım.
Aslında çok sayıda delik delmektense, birbirinden aralıklı iki tane çap 10-12 mm çapında delik delinip arasıda spiralle kesilebilir, işlem çok pratik olur.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 20 Mart 2012, 21:55:03 »
olur  Sefa usta olurda benım gıbı takıntılıysan muntazam olacak dıye  , olmuyo işte   :(    sunra eğeyle kafayı yerım ben..  bu işin latıfesı tabıkı  ,ustam  nasıl anlatsam o kadar yogunumkı bu aralar bazen öğlen yemeğimi yemediğim oluyor unutuyorum gıdıyor işte..  yanı bu şekılde olması belkı cebımı bıraz yaktı ama   zaman kazandırdı bana..
zaten takılmıştı kafama düşünüp duruyordum..