Bıçak Sanatı - Forum

Columbia USA Saber

mksubscorp1905

• *
  • 28
  • (ismim Furkan, memleket Erzurum)
  • Meslek: inş. müh. öğrencisi
  • Yer: İstanbul
Columbia USA Saber
« : 14 Mart 2012, 16:03:55 »
Elimde birkaç tane Columbia Usa Saber marka çakı var. Bunlar piyasada bol ve ucuz, bir o kadar da çakması var. İnternet sayfaları falan yok bu markanın. Acaba hangi tip çeliği kullanıyorlar?

Bir de ucuz paslanmaz Fransız çelikleriyle W2 den yapılma eğelerin sertliklerinin ne kadar olduğunu öğrenmek istemiştim.

Elimdeki bazı ucuz çakıları birbirine sürterek sertliklerine kaba bir şekilde bakıyorum (hangisi çizerse serttir diye işte...). Üzerinde "İNCİ" yazan Sivas bıçağını şu an çizen olmadı, o da eğeyle aynı sertlikle (ikisi de birbirini çizemiyor, ne kadar da bastırsam sadece ağzı eğiliyor ya da karartıyı siliyor.) Eğenin sertliği bana kabaca bir fikir vermiş olacak.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Columbia USA Saber
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2012, 16:25:03 »
Columbia'lar Çin malı. Sertliğini ve kullandıkları çeliği belki kendileri bile bilmiyorlardır.  :-\
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 15 Mart 2012, 12:02:50 »
Columbia'lar Çin malı. Sertliğini ve kullandıkları çeliği belki kendileri bile bilmiyorlardır.  :-\

+1
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

mksubscorp1905

• *
  • 28
  • (ismim Furkan, memleket Erzurum)
  • Meslek: inş. müh. öğrencisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 15 Mart 2012, 12:17:14 »
   Valla Shuang Rong Company diye yazıyor, Shuang Rong da çelik ürünleri üreten bi firma, bu kadar adi olacağını da düşünmemiştim.
   Peki abi eğelerin sertliği??
« Son Düzenleme: 15 Mart 2012, 12:19:58 Gönderen: mksubscorp1905 »