Bıçak Sanatı - Forum

tersine bukulen katana

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
tersine bukulen katana
« : 13 Mart 2012, 03:50:31 »
yaklasık 5 ay oldu sanırım kılıç yapmak ile ugrasıyordum sefa hocada sag olsun baya yardımcı olsu sonunda bitti ısıl işlemi firmaya ozel bir fırmaya verdım hatamı yaptım bılmıyorum  :( 1 metre boyu 32 mm genıslık 5 mm kalınlıgında ck 60 celık kullandım hamon olusması için ISIDAÇ  bir çimento kullandım sırtına 3 mm kalınlıgında hazırladıgım sadece betonu 1 hafta kuruttum oldukca yapıskan bir madde uzerinden ellim sokmek zor olmustu kılıç ısık işlem sırısında kırılmadı ama su vazıyetı aldı gece gözüme uyku girmedı saat 4 uykumdan kalktım bunları sizlerde görüp eger benımle ılgılı bir hatan olduysa sizde görün saglık olsun yola devam zoru başarırsın imkansız için beklersin 

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: tersine bukulen katana
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2012, 04:29:00 »
 :) hay allah, sori oluşmuş ama tersine, genelde yavaş yağlarda olan bir durum. Bunun tek çaresi tekrar ısıl işlem, ama öncesinde normalizasyon ve normalizasyon sırasında kılıcın yamulmalarını düzeltmek.
Aslında yamulmalar dert deği, çoğu hamonlu olduğundan çekiçleyerek düzelebilir ama sori konusu sakat.
Su veya hızlı ısıl işlem yağı kullanmak lazım bu japon tiplerinde...

Kipmen Sanat web sitesi

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2012, 04:31:52 »
geçmiş olsun kurtarılabilir umarım.
Si vis pacem, para bellum.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #3 : 13 Mart 2012, 08:20:10 »
yatağan vari bir katana olmuş  ??? inşaallah kazasız belasız normale çevirebilirsiniz
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
« Yanıtla #4 : 13 Mart 2012, 08:34:18 »
Bu çok güzel bir sakabato kılıcı olmuş öylede kullana bilirsin

barbarosreis

« Yanıtla #5 : 13 Mart 2012, 10:20:35 »
ARDA abinin soğutma işlemi ile düzleştirebirlirsiniz  tekrar ısıl işlem ve dümdüz iki kalıp arasında güzelce sıkıştırıp sertleştirmeyi deneyiniz  düzlüğüne kavuşacaktır

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #6 : 13 Mart 2012, 12:18:03 »
ilgi alakanız için tesskur ederim nasip ne yapalım yenısıne baslıyorum :) vallaha yanlış anlamayın emre bey bu bıçak işinde oldukça bilginiz var hayranım acıkcası benım için çok büyük tecrube oldu bu iştedigim gibi olmadı ama olmus kadar degerli su an benim için benim bu basıma gelen umarın bu işle ugrasan kişiler görür onlarda bu tecrubeyı kazanır yola devam bugun çelik almaya gedecem yenıden bastan başlayacam :) bitene kadar devam

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #7 : 13 Mart 2012, 12:21:06 »
emre bey simdi hamonu cıkardık ama :) sizin deyisinizle kılıçta ters tepki yaptı kaldıramdı bu kadarını :)

Hitokiri

« Yanıtla #8 : 20 Haziran 2012, 17:03:12 »
Bu çok güzel bir sakabato kılıcı olmuş öylede kullana bilirsin

Aynen katılıyorum  ^-^