Bıçak Sanatı - Forum

şerit zımparalı taş motoru hakkında görüşleriniz

barbarosreis

bu işin en onemli malzemelerinden bir tanesi şerit zımpara makinesi ağız açar zımpara yapar saplara en ince şekillendirmeleri yapmamızı sağlar

ağız açma problemleri bende meşhur ve sonunda 2 makine arasında kaldım ve soma marka olanı aldırm görüşlerinizi kullananlar varsanasıl çalıştığı konusunda bilgi ve görüşlerinizi istiyorum lütfen

max-ekstra yı alacaktım ilk aldığım yerde deneme yapalım dedi çalışmadı daha önce soma kullandığım için bende başka bir yerden soma marka olanı aldım

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: şerit zımparalı taş motoru hakkında görüşleriniz
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2012, 14:50:41 »
250 wattlık bir makine nakader iş görür bilemiyorum ama hayırlı olsun diyelim ben 2,2kw ı durduruyorum bazen ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

barbarosreis

« Yanıtla #2 : 12 Mart 2012, 14:57:51 »
250 waat ile 2,2kw arasında ne kadar fark var bilmiyorum ama büyük bir şerit zımpara makinesi en az 350 tl bu ise 80 tl :D onun arasındaki fiyat farkını çözebiliyorum

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #3 : 12 Mart 2012, 15:13:36 »
yaklaşık 2,8 hp lık bir fark var  sizin makinanın 10 katı gücünde

barbarosreis

« Yanıtla #4 : 12 Mart 2012, 15:18:01 »
özgür abi yavaş yavaş ağır ağır hafif hafif yapacağız :D

yakında savaş çıkmıyo :D çıkarsa da profilleri sana gönderirim ağızları sen açarsın artık :D:D

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 12 Mart 2012, 15:19:20 »
Hayırlı olsun bu makinaların en büyük sıkıntısı bantları. Uygun ölçüde satan hiçbiryer bulamadım. Ebayde bantların 5  tanesine 36 £ gibi bir fiyat görüp makinayı resetlemişliğim vardır. O yüzden atıl durumda yatıyor benimkisi.

barbarosreis

« Yanıtla #6 : 12 Mart 2012, 15:27:03 »
ısta zımpara şeridini kendin yapsan daha iyi olmaz mı yapılamayacak bir şey gibi durmuyor ben ileride kebndim yapmayı düşünüyorum

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #7 : 12 Mart 2012, 16:14:21 »

yakında savaş çıkmıyo :D çıkarsa da profilleri sana gönderirim ağızları sen açarsın artık :D:D

savaş la alakası yok bendeki durum profesyonellerin kulandığı makinadan yapmaktı önceleri 1kw düşündüm abaktım arada fiyat farkı fazla yok 2,2 kw motor taktım :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #8 : 12 Mart 2012, 17:23:57 »
Hayırlı olsun bu makinaların en büyük sıkıntısı bantları. Uygun ölçüde satan hiçbiryer bulamadım. Ebayde bantların 5  tanesine 36 £ gibi bir fiyat görüp makinayı resetlemişliğim vardır. O yüzden atıl durumda yatıyor benimkisi.

Sanayilerde sadece zımpara satan dükkanlara sor mutlaka yapan vardır. Tahminim 50TL ye 10 tane filan alırsın. Yada ölçleri yaz ben de burada bir bakayım.

yukselenturk

• 144
  • YÜKSEL
  • Meslek: polis
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #10 : 13 Mart 2012, 10:46:49 »
https://www.724magaza.com/EINHELL-BT-US-400-COK-AMACLI-TEZGAH-ZIMPARA,PR-21609.html

bu makina biraz daha güçlü sanırım ama bunların zımparası tedarik edilirmi yada bant zımpara alacam nasıl bi şey önerirsiniz
çırak arayan varmı

barbarosreis

« Yanıtla #11 : 13 Mart 2012, 11:22:47 »
https://www.724magaza.com/EINHELL-BT-US-400-COK-AMACLI-TEZGAH-ZIMPARA,PR-21609.html

bu makina biraz daha güçlü sanırım ama bunların zımparası tedarik edilirmi yada bant zımpara alacam nasıl bi şey önerirsiniz

abi bu tabiki bizim dediklerimizden çok çok iyi hem şekil olarak hem kuvvet olarak ama benim için mühim olan aradaki 110 120 tl lik fiyat farkı :D
 ama sana uygunsa kaçırma al derim

yukselenturk

• 144
  • YÜKSEL
« Yanıtla #12 : 13 Mart 2012, 11:35:53 »

abi bu tabiki bizim dediklerimizden çok çok iyi hem şekil olarak hem kuvvet olarak ama benim için mühim olan aradaki 110 120 tl lik fiyat farkı :D
 ama sana uygunsa kaçırma al derim

niye 120 TL fiyat farkı sizinn dediğiniz 190 TL benim dediğimde 221TL
çırak arayan varmı

barbarosreis

« Yanıtla #13 : 13 Mart 2012, 12:11:26 »
ustadım benim dediğimi 80 tl ye aldım ben sıfır kullanılmamış paketinde

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #14 : 13 Mart 2012, 12:18:27 »
Bunların zımparasından şimdilik bende fazla olarak var gerekirsede yaptırabiliriz...

yukselenturk

• 144
  • YÜKSEL
« Yanıtla #15 : 13 Mart 2012, 13:10:22 »
Bunların zımparasından şimdilik bende fazla olarak var gerekirsede yaptırabiliriz...
915x100mm ölçüsünde değişik kumlarda bulunurmu yada yaptırabilirmiyiz kaça mal olur adet
çırak arayan varmı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #16 : 13 Mart 2012, 13:47:11 »

Bence bu makinaları almak yerine eğer vaktiniz varsa eğe kullanın, aynı sürede aynı aşamaya gelirsiniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

yukselenturk

• 144
  • YÜKSEL
« Yanıtla #17 : 13 Mart 2012, 14:17:30 »

Bence bu makinaları almak yerine eğer vaktiniz varsa eğe kullanın, aynı sürede aynı aşamaya gelirsiniz.
ege kullandık ama zorlandık yada ikinci el uygun bant zımpara satan varsa öyle bişey almam lazım bilen varmı
çırak arayan varmı

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #18 : 13 Mart 2012, 17:01:32 »
915x100mm ölçüsünde değişik kumlarda bulunurmu yada yaptırabilirmiyiz kaça mal olur adet

3-4 tl arasında yaparlar..