Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi)
Katlanır namlu
İlk çakı denemem
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
Aşağı git
İlk çakı denemem
16 Yanıt
4238 Gösterim
Yunus Emre TOK
1005
1971
Yer: İZMİR
İlk çakı denemem
«
:
07 Mart 2012, 17:39:33 »
merhaba sevgili üstadlar foruma yeni üye oldum fakat imal ettiğiniz şaheserleri görünce dayanamadım elimdeki imkanlar doğrultusunda bir çakı yapma girişimine kalkıştım.
sn. sefa usta'nın çakı projesine bakarak nasıl yapılır diye işe giriştim malzemeleri ise
hurdacıdan tedarik ettim.
ne tür bir çelik malzeme bilemiyorum fakat uzun zaman yağmur altında kalmasına rağmen paslanmaması beni cezbetti hurdacı ya sorduğumda oda bilmediğini belirtti.
elimden geldiği kadar becermeye çalıştım ve bu beni iyice gaza getirdi daha sonra bir bıçak yapma girişiminde bulunmak istiyorum bakalım hayırlısı.
sayın üstadlar biraz göz zevkinizi bozabilir lütfen mazur görünüz.
balçak kısımlarını parlatacaktım fakat zımparadan çıkan izleri görünce eski bir hava kattığını düşündüğüm için öyle bıraktım.
ahşap kısım ise daha önce kırılan bir tüfek kundağından kestiğim parçaları kullandım
Yunus Emre TOK
1005
1971
Ynt: İlk çakı denemem
«
Yanıtla #1 :
07 Mart 2012, 17:45:56 »
fotoğraflarda netli güzel çıkmamış flaşta yansıma yapmış ilk heyecan bir daha tripod kurup çekmek en güzeli.
biraz takım taklavat edindikten sonra bir bıçak yapmak istiyorum fakat şunu da belirtmek isterim maşallah bu zamana kadar üye olduğum en seviyeli ve paylaşımcı site kuranların yönetenlerin üyelerin üstadların ellerine emeklerine sağlık
Ertarda
1033
Ertuğrul ARDA -1967
Meslek: İnşaat Müh.
Yer: Bornova-İzmir
«
Yanıtla #2 :
07 Mart 2012, 17:51:29 »
Zor olandan başlamışsın. iyi kotarmışsın.
Başlangıç buysa ileride çok güzellerini de göreceğiz demektir.
Tek problem namlunun çeliği. Sanırım o 300 serisinden bir paslanmaz çelik. Çok çabuk körelecek.
Biraz metalurji ve ısıl işlem konularını okursan konuya daha hakim olabilirsin.
Eline sağlık.
Be yourself, no matter what they say...........
Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!
meteoravcısı
475
ORKUN
Meslek: işletmeci
Yer: izmir
«
Yanıtla #3 :
07 Mart 2012, 17:53:10 »
Bu ne arkadaşım, sen kitabı okumaya sondan başlamışsın, emeklemeden koşmaya başlamışsın.
Ben uzun sredir forumu takip ediyorum, ilk iş olarak çakı yapanına ilk defa denk geldim. Eline sağlık çok da güzel olmuş.
Yunus Emre TOK
1005
1971
«
Yanıtla #4 :
07 Mart 2012, 18:05:38 »
Çok teşekkürler ertuğrul üstad ve sn orkun beğeniniz beni çok mutlu etti.ertuğrul hocam okudum fakat öyle bir gaza geldim ki kullanmasam bile yapmaya çalışmak çok keyif verici okuduğum her konudan bir ders çıkarıyorum fakat okuduktan şekerci dükkanında harçlıksız kalan çocuk gibi baka kalıyorum. bir hafta sonu bütün sitedeki yazıları okumaya çalışacağım sevgi ve saygılarımla
sefaçabuk
14086
«
Yanıtla #5 :
07 Mart 2012, 18:12:56 »
Çeliği belli olmayan bir çelik seçmek, bu işte kendine ve emeklerine yaptığın en büyük haksızlık. Neyse ki sadece namluyu değiştirerek bir yenilemeye gitmek mümkün. Bunun dışında söylenecek bir şey yok sadece çok güzel olmuş denilebilir. Belli ki çok özenli çalışmış ve bu işi de çok sevmişsin. Bundan sonra yapacakların nasıl olacak kimbilir. Tebrik ediyorum, ellerine kollarına sağlık.
http://www.sefacabuk.com/tr/
Mehmet GENÇ
2368
Mehmet GENÇ-1969
Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
Yer: Giresun Merkez
«
Yanıtla #6 :
07 Mart 2012, 19:31:10 »
Güzel bir çakı olmuş çakı zordur ilk bıçağın çakı olması bu işi ileride mükemmel yapacağın anlamına gelir.Kısacası araba sürmeyi ferraride öğrenmek gibi birşey olmuş seninkisi .Birde çeliği seçerken dikkat edersen çok daha güzel olacak Eline sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''
muratkucuk
483
Meslek: Serbest
Yer: Kütahya
«
Yanıtla #7 :
07 Mart 2012, 19:44:27 »
İlk çakı sizi çok zorlamamış gibi elinize sağlık çok güzel bir başlangıç olmuş.
bora atalay
1515
bora atalay 1969 5366888999
Meslek: esnaf
Yer: samsun
«
Yanıtla #8 :
07 Mart 2012, 20:46:40 »
eline sağlık daha da güzel şeyleri göreceğimiz garanti...
salolcay
145
Meslek: tekniker
Yer: kocaeli
«
Yanıtla #9 :
07 Mart 2012, 21:02:11 »
elinize sağlık çok güzel bir çakı olmuş.
Salih Olcay ERGÜN
deserteagle
Eylem Cengiz, 49
9533
Meslek: elektronik ve hab. müh.
Yer: İstanbul, Kırklareli
«
Yanıtla #10 :
07 Mart 2012, 23:56:12 »
Ooh, gözlerim yine bayram etti.
Bu namluyu işe yarar bileşime getirebileceğini düşündüğüm tek bir ısıl işlem var o da Nasrettin Hoca'nın "Ya tutarsa?"sı gibi bir yöntem; o da namluyu odun kömürü tozu dolu kapalı bir kap içinde ateşin içinde yüksek sıcaklıklarda bekletmek. Hani öyle belki yüzey ve biraz altına bir miktar karbon nüfuz eder de sertleştirilebilir.
Hurdalıktan bıçak için çelik seçme konusunda tavsiyem öncelikle üzerinde pas olan ya da paslanmaz gibi durmayan çeliklerle ilgilenmek ve bunlara bir bozuk para ya da kapı anahtarı ile vurup verdiği çınlamayı dinlemektir. Uzun ve tiz çınlama sulu bir çelik kısa ve tok bir ses de susuz bir çelik ya da demir demektir. Siz sulu çeliği tercih edin. Susuz bir çeliği demirden ayırt etmek daha zor olacağından sulu çelik dışındakilere itibar etmeyin.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben
Yunus Emre TOK
1005
1971
«
Yanıtla #11 :
08 Mart 2012, 07:47:05 »
sayın üstadlar beğenmenize çok sevindim çocuklar gibi mutlu oldum sağ olun var olun.
aslında biraz ısıl işlem görmüş gibi fakat bu işleri gerçekleştirmeye çalışırken öyle bir gaza geldim ki fotoğraflamayı unuttuğum çok yer oldu. evde balkonda duran 12 kg tüp vardı bir şaloma ile bu sarı turuncu arası bir renk alana kadar tavladım sonra tornacıların kullandığı yağ ile suyu karıştırdığım kabın içerisine daldırma gerçekleştirdim. ortaya çok güzel bir renk çıktı menevişi çok iyi tuttu iyi bir eğe yada kesici kalem ile çizdiğimde anca çıkıyordu bir denemem daha olacak inşallah tekrardan teşekkürler sevgi ve saygılarımla
emin albayrak
3909
Meslek: grafik tasarımcı - 1979
Yer: istanbul / üsküdar
«
Yanıtla #12 :
08 Mart 2012, 09:28:42 »
ilk deneme için gerçekten iyi cesaret. ben hala gelecek projelerim arsına çakıyı katmaya çekiniyorum. gayet güzel olmuş hasılı. tebrik ediyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...
www.instagram.com/mim_emin/
ali rıza
1066
geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
Meslek: Eczacı Kalfası
Yer: SAKARYA
«
Yanıtla #13 :
08 Mart 2012, 09:48:00 »
çakıyla başlamak bikitabı sonran okumak gibibişi olsa gerek
şaka bi yana çok güzel olmuş ama ustalarımızın dediği gibi kullandığınız çeliğin menşei gerçekten çok önemlidir
birde kabzenin köşeleri hafif yuvarlarsan daha hoş durur
İki Kişilikliyim İkiside Canavar
Kul,elaltı.
246
Mustafa.
Meslek: muhasebe
Yer: istanbul fındıkzade fatih
«
Yanıtla #14 :
08 Mart 2012, 10:22:48 »
Çok güzel olmuş,birşeyler ortaya çıkarabilmek çok zevkli olsa gerek.Elinize sağlık.Saygılar.
tian92
«
Yanıtla #15 :
08 Mart 2012, 12:58:53 »
Bu gidişle çok şey öğreneceğiz. İleride bende yapmaya başlarım heralde
Ustam eline sağlık. Güzel bir çalışma olmuş.
gecmisgelecek
573
Mustafa Tekin
Meslek: Memur
Yer: Ankara
«
Yanıtla #16 :
08 Mart 2012, 15:16:42 »
Ustam elinize sağlık hem namlu hemde sap formu çok güzel olmuş. İlk denemeye göre baya iyi görünüyor devamınıda bekliyorum. Tebrikler
Yazdır
[
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi)
Katlanır namlu
İlk çakı denemem