Bıçak Sanatı - Forum

Türkiye'de çelik ustura yapımı

Ynt: Türkiye'de çelik ustura yapımı
« Yanıtla #40 : 29 Mayıs 2010, 01:30:13 »
Yalnız direkt erkek muhabettine bağladık olayı, usturalar jiletler :D

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2010, 14:57:09 Gönderen: ferroburak »

skull25

« Yanıtla #42 : 29 Mayıs 2010, 16:53:19 »
Valla ben Ülkemizde yapıldığını sanmıyorum, geçmişte sık sık traş olduğum ama şimdilerde arada bir ancak zaman bulduğum bir usturam var, Solingen marka, çeliği konusunda bir fikrim yok ama öyle bilemesi filan uzun değil, doğal Arkansas taşına biraz sürttüğümde ve ardından deri masat çektiğimde "ustura" gibi :)) oluyor. Bir ara ( AEB-L geldiğinde)yapmaya başlayıp biryerlere bıraktığım bir ustura vardı, aklıma gelmişken bitireyim olmazsa.

sefa usta ezdin beni :-[ Bi forumda okuduklarımı paylaşmıştım sadece demek ki iş ustadaymış bilemesini bileceksin dimi O:-)

« Yanıtla #43 : 29 Mayıs 2010, 20:00:05 »
Yok yok hiç ezermiyim seni :( Doğal Arkansas taşı gerçekten sağlam bir taş ve hızlı biliyor olay bu sadece ;)

ferroburak

• 539
« Yanıtla #44 : 30 Mayıs 2010, 00:19:39 »
Merhaba,
Bu işle uğraşan Richard Harner isimli arkadaşa mesaj yolladım (straightrazorplace sitesinde açtığım konuya mesaj yazmıştı oradan keşfettim kendisini ayrıca kendi sitesi de var: harnerknives.com, burada da satıyor: classicshaving.com/harner.html)  Bana ustura için 1084 çeliği uygundur dedi sadece kargosunu ödersem gereken ısıl işlemden geçirip göndermeyi teklif etti. Bileme(honlama) işi için de yurtdışından temasa geçtiğim birkaç kişi oldu  :)

İleti 16'da en üstte dünyanın en büyük ustura üreticisi Dovonun sıfırdan ustura yapım videosu var. Çok dehşet cihazlar kullanmıyorlar gibi. Ne dersiniz muhabbeti koyulaştırayım adamla yapmaya gönüllüyseniz bende gereken aletler yok ve de daha önce bıçak üretmedim o nedenle tek başıma hareket edemiyorum. İsteyeyim mi çeliği  yerli üretim (tam olmasa da) usturaya imza atalım :)

« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2010, 00:51:56 Gönderen: ferroburak »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #45 : 30 Mayıs 2010, 00:57:24 »
Tamam Burak yaa üsteleme, yapacağız birkaç tane zamanı gelince  ;). Gerek yok dışardan çeliğe filan, daha harbi ustura çelikleri var, mesela 1095, AEB-L, hatta en kıyağı RWL-34, malzeme ve ekipman da var  8)  :D
1084 aslında özellikle yeni başlayanlar için tam olarak mükemmel bir çelik, ülkemizde yok bildiğim kadarıyla. Tam olarak sertleştirmede demleme istemiyor, sertleştirmesi, dövmesi, zımparalaması, sonuçta çıkan ürün her açıdan mükemmel. Eğer getirtebiliyorsan ve ilerde bıçak yapmak gibi bir hayalin varsa bu çelikten daha iyisini bulamazsın...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #46 : 30 Mayıs 2010, 01:23:56 »
başka çare kalmadı artık yapılacak mecburen :(

ferroburak

• 539
« Yanıtla #47 : 30 Mayıs 2010, 15:35:43 »
başka çare kalmadı artık yapılacak mecburen :(

Ya tamam ısrar etmiyorum ama aldığım usturalar Haziran sonlarına doğru elime ulaşınca resimlerini koyacam  nihaha >:D  :)

skull25

« Yanıtla #48 : 30 Mayıs 2010, 23:52:58 »
Yok yok hiç ezermiyim seni :( Doğal Arkansas taşı gerçekten sağlam bir taş ve hızlı biliyor olay bu sadece ;)
Ya elinde şöyle eskimiş artık kullanmadığın arkansas varsa bana gönderirmisin.Hani ihtiyacımda yok değil.

« Yanıtla #49 : 30 Mayıs 2010, 23:56:48 »
Olsa lafını etmeye bile değmez, ama elimde zaten iki tane Arkansas taşı birisi kombine birisi de doğal ;)

skull25

« Yanıtla #50 : 31 Mayıs 2010, 00:04:12 »
Canın Sağolsun.

ferroburak

• 539
« Yanıtla #51 : 31 Mayıs 2010, 13:46:31 »
Tamam Burak yaa üsteleme, yapacağız birkaç tane zamanı gelince  ;). Gerek yok dışardan çeliğe filan, daha harbi ustura çelikleri var, mesela 1095, AEB-L, hatta en kıyağı RWL-34, malzeme ve ekipman da var  8)  :D
1084 aslında özellikle yeni başlayanlar için tam olarak mükemmel bir çelik, ülkemizde yok bildiğim kadarıyla. Tam olarak sertleştirmede demleme istemiyor, sertleştirmesi, dövmesi, zımparalaması, sonuçta çıkan ürün her açıdan mükemmel. Eğer getirtebiliyorsan ve ilerde bıçak yapmak gibi bir hayalin varsa bu çelikten daha iyisini bulamazsın...

Richard Harner'a "ben  bir sorayım buralarda o çeliği bulabilirsem göndermenize gerek yok" dedim adam bana "hangi çelikten istiyorsan söyle hazırlayıp göndereyim" diyor!.. Zorla bana ustura yaptıracak  >:D

ferroburak

• 539
« Yanıtla #52 : 31 Mayıs 2010, 13:54:09 »
Zımparalama işlemiyle ilgili resimli ayrıntılı bilgiler buldum İngilizce koysam işinize yarar mı yada boş olunca Türkçe'ye de çevirebilirim.

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #53 : 31 Mayıs 2010, 17:29:00 »
Arkansas taşını o kadar çok duydum ki almadan edemedim :) emrenin önerdiği siteden aldım
ama 3 ay bekledim ne yalan söylim :)

ama fiyat oldukça uygun sayılır sadece beklemek gerek :)

açıkçası gelen taşlar çok güzel görünüyor daha henüz kıyıp kullanamadım  ;D
kaba bileylemesi biten bıçaklarda son noktada kullanmayı planlıyorum bakalım..

aldığım yer :  http://www.takimmarket.com/?_args=catsel,2712,promar

ben küçük doğal 2 tane de yapay aldım oldukça güzel görünüyorlar :)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

skull25

« Yanıtla #54 : 01 Haziran 2010, 10:44:34 »
iyi güzelde ailede kimsenin kredi kartı yokki :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #55 : 01 Haziran 2010, 11:54:31 »
o zaman zımpara kağıdı + deri metodu göründü sana  ;)
http://www.bicaksanati.com/forum/nasil-yapilir-(adim-adim)/elde-bileyleme-yontemim/

Kipmen Sanat web sitesi

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #56 : 01 Haziran 2010, 14:14:08 »
Ben havale ile aldım herhangi bi bankadan havle yapabilirsin ama 3 ay beklemen mümkün :)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #57 : 01 Haziran 2010, 14:20:48 »
Metin bey 3 ay bekleme kısmını anlayamadım. Ellerinde ürün mü yok yoksa ciddiyetsiz mi çalışıyorlar? Ben de o siteden alışveriş yapmayı düşünüyorum.

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #58 : 01 Haziran 2010, 14:23:51 »
Sorun ürünlerin almanyadan gelmesi en az 2 hafta diyorlar
bende 3 taş aldım 1 tanesinin gelmesi uzun sürdü gümrükte çıktı çıkacak derken
3 ay oldu ben 1 ay da gelir derken 3 ü buldu hazırlıklı ol :D

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #59 : 01 Haziran 2010, 14:27:41 »
Baya uğraştırmışlar sizi, teşekkürler. Bir an önce siparişi vermeli o zaman  :)