Bıçak Sanatı - Forum

#38 --- Bowie ........... (Adım Adım)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: #38 --- Bowie ........... (Adım Adım)
« Yanıtla #60 : 20 Mart 2012, 16:34:30 »
hocam ellerine emeklerine sağlık. gözlerimiz bayram etti sayende mükemmel uygulamalar söylenecek fazla söz bulamıyorum kılıf ile  birlikte dahada güzel görüneceğine eminim sevgi ve saygılarımla

« Yanıtla #61 : 20 Mart 2012, 18:11:15 »
Ertuğrul Usta, bakınca insanın gözü gönlü açılıyor, çok şık ve düzgün bir iş oldu. Namlu üst kavisi bana da biraz yukarıya kalkık geldi ama bu tamamıyla görsellikle ilgili bir durum, yapanın hoşuna nasıl gidiyorsa doğru odur. Saptaki her ayrıntı göz doldurucu, çok tertemiz bir iş. Aklıma geldi, yüzey hafiften kararsa, hani eski mauser tüfeklerin bolt kolu, fişek yatağının dışı kullanılmaktan aşınır da, hafif grimsi bir renk oluşur, aynen onun gibi bir karartma sözünü ettiğim.Acaba nasıl olurdu.
Sonuçta ellerine sağlık çok doyurucu bir iş oldu, işin dışında adım adım anlatımı ayrıca tebrik etmek gerekiyor.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #62 : 20 Mart 2012, 18:39:57 »
Bu forumla ilk tanıştığımda yurtdışında üretilen bıçaklara bakıp "vay beee " diye iç geçirirdim. Artık aynısını buradaki ustalara da diyorum.Bıçakçılık adına çok güzel gelişmeler oldu bu forumda. Bu başlık da o gelişmelerden biri. Ellerine sağlık Ertuğrul Usta.

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #63 : 20 Mart 2012, 18:59:27 »
Ertuğrul abi finali sabırsızlıkla bekliyodum. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #64 : 20 Mart 2012, 21:10:28 »
Ertuğrul Usta, bakınca insanın gözü gönlü açılıyor, çok şık ve düzgün bir iş oldu. Namlu üst kavisi bana da biraz yukarıya kalkık geldi ama bu tamamıyla görsellikle ilgili bir durum, yapanın hoşuna nasıl gidiyorsa doğru odur. Saptaki her ayrıntı göz doldurucu, çok tertemiz bir iş. Aklıma geldi, yüzey hafiften kararsa, hani eski mauser tüfeklerin bolt kolu, fişek yatağının dışı kullanılmaktan aşınır da, hafif grimsi bir renk oluşur, aynen onun gibi bir karartma sözünü ettiğim.Acaba nasıl olurdu.
Sonuçta ellerine sağlık çok doyurucu bir iş oldu, işin dışında adım adım anlatımı ayrıca tebrik etmek gerekiyor.

Hocam, çok iyi fikir. O iş nasıl yapılır? Şimdiye kadar hiç metal renklendirmekle ilgilenmedim.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

« Yanıtla #65 : 20 Mart 2012, 21:37:21 »
Bıçağın yüzeyini hiç yağ kalmayacak şekilde temizle ( tercih olarak saf su kullan) ardından %2-3 lük nitrik asit çözeltisi hazırla ( çözeltiyi yaparken de saf su kullan). Bıçağı bu çözeltiye daldır ve gözle, yüzey kapkara olacaktır. kararma oluşur oluşmaz çıkar çok beklemesin. Ardından bıçağı karbonatlı suya daldır ( yine saf su) ki asit nötralize olsun. Kararn yüzeyi ince odun talaşıyla ovuştur, istediğin bir renk olmadıysa, istediğin tonu yakalayana kadar işlemi tekrarla. Burada dikkat etmen gereken son işlem, en son silah yağıyla yüzeyi sileceksin ama yağla silmeden önce bıçak üzerindeki gri-siyah ton senin istediğinden bir ton koyu olsun, çünkü yağla silme sırasında renk bir ton daha açılacaktır. hepsi bu. Seni tanıyorsam bu rengi beğeneceksin  ;)

barbarosreis

« Yanıtla #66 : 20 Mart 2012, 21:49:44 »
muazzam derecede güzel olmuz ertuğrul abi :2up

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #67 : 20 Mart 2012, 21:51:50 »
Bıçağın yüzeyini hiç yağ kalmayacak şekilde temizle ( tercih olarak saf su kullan) ardından %2-3 lük nitrik asit çözeltisi hazırla ( çözeltiyi yaparken de saf su kullan). Bıçağı bu çözeltiye daldır ve gözle, yüzey kapkara olacaktır. kararma oluşur oluşmaz çıkar çok beklemesin. Ardından bıçağı karbonatlı suya daldır ( yine saf su) ki asit nötralize olsun. Kararn yüzeyi ince odun talaşıyla ovuştur, istediğin bir renk olmadıysa, istediğin tonu yakalayana kadar işlemi tekrarla. Burada dikkat etmen gereken son işlem, en son silah yağıyla yüzeyi sileceksin ama yağla silmeden önce bıçak üzerindeki gri-siyah ton senin istediğinden bir ton koyu olsun, çünkü yağla silme sırasında renk bir ton daha açılacaktır. hepsi bu. Seni tanıyorsam bu rengi beğeneceksin  ;)

Hocam bu yöntem paslanmaz çeliklere de uygulanabilir mi?

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

« Yanıtla #68 : 20 Mart 2012, 22:12:42 »
Paslanmaz çeliklere de uygulanabilir, ama çözeltiyi biraz arttırıp %5 yapmak gerekir. Paslanmaz çelikler için daha iyisi demir üç klorür ve perhidrol karışımı daha iyi iş görüyor. Yapacak olursan detaylandırırım.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #69 : 20 Mart 2012, 22:27:04 »
Paslanmaz çeliklere de uygulanabilir, ama çözeltiyi biraz arttırıp %5 yapmak gerekir. Paslanmaz çelikler için daha iyisi demir üç klorür ve perhidrol karışımı daha iyi iş görüyor. Yapacak olursan detaylandırırım.

Hocam bu bıçak için değil ama, karartılmış bir D2 bıçak istiyordum. O projede uygulayacağım. Fe3Cl var perhidrol dediğimiz H2O2 mi? Derişimleri detaylandırırsanız sevinirim.

« Yanıtla #70 : 20 Mart 2012, 22:37:41 »

Hocam bu bıçak için değil ama, karartılmış bir D2 bıçak istiyordum. O projede uygulayacağım. Fe3Cl var perhidrol dediğimiz H2O2 mi? Derişimleri detaylandırırsanız sevinirim.
Aynen, perhidrol dediğimiz H2O2. 500ml Fe3Cl ye 10ml  H2O2 yeterli gelecektir. İşlemi yapmadan önce yüzeyi skoç keçeyle ovuşturmak sonucu güzelleştirir. Ayrıca işlemi yaparken dikkat etmek ve açık havayı tercih etmekte yarar var.

Enes78

• 79
  • Beyin bedava
  • Meslek: Okutman
  • Yer: Karabük
« Yanıtla #71 : 14 Mayıs 2012, 15:12:53 »
Ustam öncelikle eline sağlık. Forumu takip etmeye devam ettikçe ben de başlayacam heralde bıçak yapmaya :) Her gün sabah akşam kontrol ediyorum gözümü alamıyorum eserlerinizden.
"Without deviations from the norm, progress is not possible." Frank Zappa

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #72 : 14 Mayıs 2012, 15:31:41 »
Ustam öncelikle eline sağlık. Forumu takip etmeye devam ettikçe ben de başlayacam heralde bıçak yapmaya :) Her gün sabah akşam kontrol ediyorum gözümü alamıyorum eserlerinizden.

Teşekkür ederim.

pumpingiron

• 105
  • Erman
  • Meslek: Mekanik
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #73 : 08 Kasım 2012, 19:27:49 »
ellerine sağlık abi çok imrendim sana. bıçağın sapında bayıldım gerçekten harikasın

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #74 : 02 Aralık 2012, 18:59:27 »
Ertuğrul bey mükemmel bir sanat icra etmişsiniz elinize emeğinize sağlık bir İzmirli olarak gurur duydum.
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #75 : 04 Aralık 2012, 19:52:15 »
Ertuğrul bey mükemmel bir sanat icra etmişsiniz elinize emeğinize sağlık bir İzmirli olarak gurur duydum.

Bu bıçağın hala gündemde olması inanın gururumu çok okşadı.
Çok teşekkür ederim.
Ama geçen zaman içinde forumda çok çok iyi örnekler yayımlanmaya başladı. Ben asıl foruma katkısı olan tüm ustaları tebrik ediyorum.

« Yanıtla #76 : 04 Aralık 2012, 20:23:29 »
Özledik seni Ertuğrul  ^-^

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #77 : 05 Aralık 2012, 12:22:22 »
+1 özledik valla...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Sipahi

• *
  • 2
  • Meslek: Yeminli Tercüman
  • Yer: İstanbul,Kartal
« Yanıtla #78 : 18 Ocak 2013, 09:21:36 »
Muhteşem bir işçilik tebrik ederim

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #79 : 08 Eylül 2014, 21:54:48 »
Ertuğrul abi bu ne yaaa :)))
abi beni bıçak yapımından soğuttun abi bu nasıl bir amatorluk bu nasıl bir hobi anlayışı :)
1. Teknik ekipman cok iyi cok profösyönelce
2.  bu nasıl bir bilgi
3. bıçak yapıcaktım artık bundan sonra vaz gectim :)
paylaşmayı bile cesaret edemem..
Ertuğrul abi gerçekten hayran kaldım sap yapımı olsun bıcağın kendi yapmında kulandığın alet ve ekipmanlar olsun süperdi. Piyasada bıcak diye ucuk fiyata satılan markaların bile senin eline su dökeceğini sanmıyorum. Çok sade anlatım çok güzel püf noktalar ve çok güzel orataya çıkan el emeği göz nuru sanat eseri.
devamını beklerim.. bu bilgiler benim gibi acemi cırak için milad değerinde