Bıçak Sanatı - Forum

TENDON KESİĞİ

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
TENDON KESİĞİ
« : 29 Şubat 2012, 12:32:58 »
Yaklaşık 1,5 ay önce bir müşteri bilemem için döner bıçağını getirdi,bant zımparada ağzını açtım sonlayıp temizliğini yapmak için scoct keçe ile çalışırken bir anlık dalgınlıkla bıçak ters dönüp dalgınlıkla keçeyi yardı sonrasında sağ el orta parmağın ikinci boğumuna saplandı.Gerekli pansuman yapıldı sonuçta yara iyileşti derken parmağın boğumunda bir sertlik oluşmaya başladı doktor söylediği tendon kesiği tendon orda toplanmış parmağım şu anda tam bükülemiyor güç kaybı yok yumruk yaptığımda boğumda acı var...sonuç olarak her zaman dediğimiz gibi dikkat etmek malzemeyi iyi tanımak olası bütün kaza risklerini ortadan kaldırmak lazım...ve en önemlisi böyle bir kesikte acilde dikiş yaptırıp geçer demeyip uzman doktorunda tendon kesiği varmı diye araştırmak gerekiyor aman arkadaşlar bıçak şakaya gelmiyor.. :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ozeraslan

• *
  • 9
  • Meslek: teknisyen
  • Yer: mersin
Ynt: TENDON KESİĞİ
« Yanıtla #1 : 29 Şubat 2012, 12:34:20 »
Çok geçmiş olsun ustam ALLAH birdaha yaşatmasın.
Yuri Orlov: Dünyada 550 milyon ateşli silah bulunmaktadır. Buda her 12 kişiden birinin silahlı olduğunu gösterir. Tek soru: Geri kalan 11 kişiyi nasıl silahlandırabiliriz?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 29 Şubat 2012, 12:43:29 »
Geçmiş olsun Sinan, umarım tam performans kullanabilirsin...
Bıçağın ağzını keçenin dönüşünün tersine mi tuttun?  ??? Amanın, hiç şakası yok valla...

Kipmen Sanat web sitesi

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #3 : 29 Şubat 2012, 12:46:15 »
yok üstadım klasını aldırayım derken bıçak avcumun içinde döndü...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #4 : 29 Şubat 2012, 12:49:46 »
Geçmiş olsun :(
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #5 : 29 Şubat 2012, 13:08:39 »
Geçmiş olsun, ALLAH beterinden korusun....

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #6 : 29 Şubat 2012, 13:18:32 »
Çok geçmiş olsun ALLAH acil şifa versin.Saygılar.

Erol Ekici

• 80
  • Erol Ekici / 1979
  • Meslek: Memur
  • Yer: Diyarbakır
« Yanıtla #7 : 29 Şubat 2012, 13:47:57 »
Geçmiş olsun. İnşaallah ilerleyen zamanlarda tam performans ile kallanabilirsniz.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #8 : 29 Şubat 2012, 13:51:44 »
geçmiş olsun sinan...

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #9 : 29 Şubat 2012, 14:19:54 »
çok çok geçmiş olsun sinan abi Allah beterinden saklasın
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #10 : 29 Şubat 2012, 14:38:37 »
geçmiş olsun başka bi doktora daha gösterin bence bu işlerin uzmanı olan bi doktora.
Si vis pacem, para bellum.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #11 : 29 Şubat 2012, 16:15:17 »
Çok geçmiş olsun kendinize dikkat edin..

2010 baharında yayla dağlarında gezerken motorsikletle kaza yaptım. Hissettiğim acıyı ilk defa hissediyordum. Galiba ayağım kırıldı dedim. Motorsikletle iki kişi idik . Lakin arkadaşım kullanmasını bilmiyordu.  iş başa düşünce hemen heybemde bulunan iple bir atel yapıp o dağdan motorsikleti indirdik güç bela.

Kırık olma ihtimaline karşın ayağımın üzerine basmamaya çalışarak hastane merdivenlerini çıktım. Fiziki muayene ve film. Netice kırık yok tendonlar zedelenmiş istirahat et geçer....

Kırık olmadığına göre ayağımın üzerine basabilirdim. Çivi çiviyi sökermiş mantığı ile birde yaptıkları ağrı kesici ile hastaneden aksakda olsa tek başıma ve yürüyerek çıktım. Beni gelirken gören hemşirenin bir tanesi" demek ki bir şeyi yokmuş bak hemen iyileşti " diye konuşuyordu.

Neyse, gün geçtikçe ayağımda hiç bir iyileşme olmadı ve ağrılarım gittikçe arttı.bende inadına üzerine bastım ayağımın. sonunda dayanamayıp  Tekrar hastaneye gittim, tekrar filim çekildi kırık yok... Doktora çok ağrıdığını söyledim. MR çekelim birde dedi. MR için bir hafta sonrasına gün verdi. Bir hafta sonra MR çekildi sonucu bir hafta sonra çıkar denildi. Sonuç haftasıda patronumun düğünü olduğu için internetten aldığım mr sonucunu burda ki bir pratisyen hekime gösterdim. Kırık yok, sadece ezilen bölgelerde ödem var dedi...
Aradan bir ay daha geçti....
Dayanamayıp tekrar ortopedi uzmanına gittim ve durumu anlattım.
doktorun dediği:
 ayak bileğinde iki ayrı noktadan kırılma varmış ama zamanında müdahale edilmediği için yanlış kaynamış. Düzeltmek için amaliyat gerekir. ama amaliyat sonrasıda ayağın asla eskisi kadar sağlıklı olamaz....sizin anlayacağınız 3 ay kırık ayakla gezmişim...

Netice: her soğuk havada her uzun yürüyüşte hemen şişip ağrı yapan bir ayakla ömrümü tamamlamak zorundayım.

Velhasıl kelam ustalar, bu tür olaylarda bir sağlık kuruluşuna muhakkak gitmeli ve en az iki ayrı hekimin görüşü alınmalı. Bize bir şey olmaz demeye gelmiyor.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #12 : 29 Şubat 2012, 18:10:13 »
İkinizede ayrı ayrı geçmiş olsun dikkat etmek lazım. 3 Gün önce balıklara yavruluk yapmak için dramel tarzı aletle seffaf saklama kabını deliyordum. Hanım geldi birşey sordu bu arada elimi kutunun altına koymuşum. Matkabın ucu bir yakaladı 3 gündür paprmağıma dokunamıyorum bile..Etini alıp çıkarmış Allaha şükür kemiğe gelmedi....

« Yanıtla #13 : 29 Şubat 2012, 18:29:59 »
Sinan çok büyük geçmiş olsun, çok çok ucuz atlatılmış bir kaza bence. Umarım tez zamanda eski haline kavuşursun.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #14 : 29 Şubat 2012, 18:34:14 »
sınan ustam gecmış olsun ALLAH beterınden saklasın  :(
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #15 : 29 Şubat 2012, 19:13:20 »
Geçmiş olsun Allah şifa versin.

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #16 : 29 Şubat 2012, 20:20:06 »
Önce geçmiş olsun dileğinde bulunaym.

Sorun:

Zımpara taşıyla çalışırken, taşladığımız parça eksene dik veya daha çokta taşlanan parçaya göre biraz yukarıya doğru, dönüşe dik tutulur.

Düz keçe veya üzerine zımpara tozu yapıştırılmış keçelere çalışılırken, iş parçası dönüş yönünde, aşağıya doğru tutulur.

Özet olarak keçeyle çalışırken iş parçası zımpara taşına göre ters olur.

Zımpara taşı ve keçe afetmez.............
« Son Düzenleme: 29 Şubat 2012, 20:41:02 Gönderen: Murat AKIN »

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17 : 29 Şubat 2012, 20:25:48 »
Hocam çok geçmiş olsun inşallah sanatınızı etkilemez bu

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #18 : 29 Şubat 2012, 21:58:39 »
Geçmiş olsun,Allah beterinden korusun. ???
Salih Olcay ERGÜN

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #19 : 29 Şubat 2012, 22:19:52 »
sinan usta geçmiş olsun   acil şifalar dilerim   saygılar