Bıçak Sanatı - Forum

Tahta kurusu sorunu

bünyamin balkaya

• 108
  • Bünyamin Balkaya / 1978
  • Meslek: Pazarlama
  • Yer: İstanbul / Beykoz
Ynt: Tahta kurusu sorunu
« Yanıtla #20 : 28 Şubat 2012, 01:41:22 »
Arkadaşlar tecrübeyle sabittir. Kurt girmiş parça küçük bir parçaysa eğer, çöp poşeti tarzı ağızını bağlayabileceğiniz  poşetin içine kurtlu malzemeyi koyup içine kimyasalcılarda satılan karbon tetra klorür adlı zehirli sıvıdan çok az dökerek ağızını bağlıyosun iki gün sonra olay tamam ahşabın içindeki kurt tamamen pert oluyor. Yanlız poşeti açınca malzemeyi 1-2 gün açık havada bekletmen gerek. Ben tablo ve çerçeve işiyle uğraşıyorum 2 yıl önce atölyede başımıza bu kurt olayı geldi. Çok değerli ahşap varak çerçevelere dadanmıştı bu kurtlar. İki ayrı firma gelip ilaçladı ama çare olmadı. Eskiden ahşap antika restorasyonuyla uğraşan bir tanıdığın tavsiyesiye kullanmış olduğumuz yöntemi anlatayım. 120 m2 lik deponun pencereleri kapıları bütün hava giriş ve çıkış yerleri mümkün olduğu kadar maskeleme bantı ile kapatılıp hava giriş çıkışı engellenmeye çalışıldı. Ortaya kova içine 5 LT kadar karbon tetra klorür döküldü depo kitlendi. Bu kimyasal çok uçucu bir madde idi. 2 gün sonra depo açılıp havalandırıldı. Yapılan kontrolde ahşabın içindeki kurtların bile öldüğü gözlemlendi.  2 yıldır kurttan en ufak bir iz yok. Bazen çerçeveleri keserken kurt delikleri ve ölmüş kurtlar ortaya çıkıyo. Ama canlı kurt yok. DİKKAT bu kimyasal zehirli olduğu için kullanılan yerin kullanımdan sonra iyi havalandırılması gerekli.

« Son Düzenleme: 28 Şubat 2012, 01:43:23 Gönderen: bünyamin balkaya »
Bilirsin ki bilmezsin, Bir bilene sormazsın, Bilirsin ki sorarsan, Bilirler ki bilmezsin !

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #21 : 28 Şubat 2012, 03:13:18 »
Bünyamin usta sağol güzel bir şeye benziyor :2up
yıl 2012 herşeye çare buluyorlar bir kurtçuğa çare bulamadılar(cem yılmaz repliği)  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 29 Mayıs 2013, 10:07:22 »
Buzluğunuza sığacak boyutta bir nesnedeki kurdu öldürmek için bu nesneyi streçle falan sarıp buzluğa koymayı deneyebilirsiniz. Kurt donmak suretiyle vefat edince derdiniz biter.

Bunu mobilyalar için büyük dolaplar kullanarak uyguluyorlarmış. Ben de İnternetin yalancısıyım.  O:-)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #23 : 28 Haziran 2013, 18:22:41 »
merhaba.tahtakurdunu şans eseri buldum çıkardım.7-8 cm.di terlikle vurdum,kauçuk gibi zer zor ezdim.o bölümdeki taban tahtasından 2 sene ses gelmedi ama sonra tekrar başladı.salon kapı kasasıda vardı onu da kaza kaza çıkardım,6-7 cm.di terlikle vurdum,hemen ezildi.komple evi ilaçladım,nafile.yiyor yürüyor yumurta bırakıyor.yalnız ben çocukken annemin dedesi marangozdu,o deliklere kızgın tel sokuyordu.ben doğramaları ve taban tahtalarını bozmuş oldum tamir etmek bayağı bir uğraştırdı,rengide tutmadı.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.