Ertuğrul abi seri imalata ne zaman geçiyon. Eee herşey tamam.
İlk yaptığım bıçakların birinde bir arkadaşımız sormuştu 'bu bıçağın yapım aşamaları nedir?' diye. Ben de forumda cevap olarak kalem kalem yapım aşamalarını ve yanlarına o iş ayırdığım zamanı sıralamıştım. Alt toplamda yanlış hatırlamıyorsam 15-16 saat gibi bir rakam çıkmıştı.
İnsan ustalaştıkça işlerin daha hızlanacağını falan zannediyor, oysa tam tersi. Artık 1 haftadan önce (minimum 50 saat mesaiden önce) bıçak bitiremez oldum.
Bu da demektir ki , ben seri imalatın tam tersi yönde ilerlemekteyim.
Bıçak işi insana sabrı öğretiyor. Eskiden bir kaç saat zımpara yaptığımda sıkılır işi bırakırdım, bahanem de hazırdı 'nasıl olsa kullanırken çizilecek'. Eskiden, diyelim ki balçak deliğini delerken yanlış yaptım boşluk oldu, ikinciyi yapmaz, boşluklu da olsa o balçağı takardım. Şimdi bir bıçağın zımparası için 10-15 saat uğraştığım oluyor. Yaptığım balçağı beğenmeyip ikinciyle üçüncüyle değiştirdiğim oluyor.
Ne dersiniz sizce seri üretime doğru gidiyor gibi mi gözüküyorum?

Ama daha güzel, daha kusursuz bıçaklar yapmak adına veya işin sıkıcı prosedürünü kısaltıp kazandığım zamanı daha estetik uğraşılara kaydırmak adına, her türlü aparat ve makineye yatırım yapmaya hazırım.
Zaten eminim bundan sonra ürettiğim bıçaklarda ki farkı da hissedeceksiniz.