Ben anlamıyorum gerçekten, bu fiyatlar kötü bir işçilik-malzeme bile olsa aşırı düşük. Sadece damaskus malzemeyi üretmenin işçiliği bu kadar olabilir, daha bıçak haline getireceksin, çakı ise mekanizma işi var, kabzayı yapacaksın, perdah, ısıl işlem. Buna biraz da kar eklediğinde küçük bir damaskus çakının makul fiyatı 250 liralardan başlamalı. Bence burada toplu üretim çin mallarına bakıyoruz. Ne olursa olsun sadece 10 tane bıçağı bu fiyata satan el sanatçısı hemen iflas ederdi. Ciddiyim bunların hepsinin çin malı olduğunu düşünüyorum, hepsinin de fabrika çıkışlı olması çok muhtemel. Sadece gerçek el yapımı bir çakının en ustası tarafından dahi düzgün bir şekilde yapılması 20 saat kadar iş gücü gerektirir. Düşünün bu tip bir çakının malzemesini çıkarın zaten 10 - 20 lira fazlası var, saati 1 liradan mı çalışır bir bıçak sanatçısı. Bu mantıkla bu adam ayda 200 - 250 lira kazanıyor, hem de tam anlamıyla robot gibi çalışarak, günde 10 saat deliler gibi damaskus dövecek, sonra hızla bıçağı yapacak, hiç dinlenmeden mekanizma ile uğraşacak filan. Kusura bakmayın, eğer bu bıçaklardan birisi bile gerçekten kaliteli ise ben yaptığım işi bırakırım...