Bıçak Sanatı - Forum

Kırık Katana.

Kırık Katana.
« : 22 Şubat 2012, 18:24:11 »
Evet, macera nihayet bitti  ;) Elimde oyalanıp duruyordum epeydir, döv katla, döv katla.. 1.310.700 küsür katlı bir çelik elde etmiştim. Malzeme 1095. En son dövdüğüm çelik, tufal kayıplarından ötürü öçlüyü kurtarmayacak duruma gelince, yeniden bir beş kat malzemeyi daha dövüp ikiye katladım ve bu barı ortada kullandım. Birinci dövdüğüm 1.3 milyon katıda ikiye bölüp 10 katlının her iyi yanına ocak kaynağıyla birleştirdim. Yüzey işlemleri bitti, dün de oluklarını açmıştım ( her iki tarafa da) Bugün de zamanım vardı su verme işlemini yapayım dedim. Soğutmada su kullandım, göreceğiniz gibi çok güzel bir sori aldı ve su verme işleminden çatlaksız çıktı. Menevişini hızlıca verip ufak tefek eğrilikleri düzeltmek için epeyce çekiçledim, tam düzeltme bitmişti ki malzeme kırıldı. Yüzey ve çatlak fotoğraflarından da göreceğiniz gibi, lokal olarak yapışmamış katmanlar var. Çatlak gözlemimden, buradan kırılma nedeni olarak,  yapışmamış bölgelerden gerilimin tahliye olması izlenimi edindim, doğal sonucu da karşımızda zaten. Uzatmayayım, bu arkadaş bundan sonraki görevine ısıl işlemler dersinde bir örnek olarak devam edecek. Yeni deneyimimizi alıp cebimize koyduk iyi mi ^-^

« Son Düzenleme: 22 Şubat 2012, 22:16:19 Gönderen: sefaçabuk »

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Kırık Katana.
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2012, 19:33:46 »
Abi valla çok üzüldüm. Uzun parcadan bir ufak katana olabilir... Çöpe atacaksan ben alırım. ;D :D Nazar değmişte olabilir...
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2012, 19:37:36 Gönderen: damascus »

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2012, 20:08:20 »
Geçmiş olsun hocam.Sağlık olsun.Edindiğin tecrübe kılıçtan çok daha değerli.
Salih Olcay ERGÜN

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2012, 20:15:00 »
Sefa hocam çok üzücü bir durum.Harcadığın emeğe yazık olmuş.Acaba diyorum,iki parçayı iyi bir kaynak ile(argon gibi) kurtaramazmısın?

« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2012, 20:20:53 »
Muammer Ustam, uzun olan parçadan Wakizashi yapmayı düşündüm önce ama sonradan vazgeçtim. Bu boşluk varsa bir başka boşluk daha olabilir ve ikinci bir emek yeniden boşa gidebilir. Kırık kuyrukta olsaydı belki bir çözüm olurdu ama bu ana gövdenin neredeyse en kritik yerinde, güvenemem doğrusu.
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2012, 21:02:50 Gönderen: sefaçabuk »

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2012, 20:26:48 »
Haklısın boşluklar başka yerlerde de olabilir. Canın sağolsun. Böyle sıkıntılar maalesef oluyor.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 22 Şubat 2012, 20:42:16 »
ben üzülmedim ;) şayet kırılmasaydı ve  bu kılıç tamamlanıp sergılenırken bır ıkı deneme sonucu kırılsaydı hem Sefa ustayı üzecekti hemde bır kazaya sebebıyet verebılırdı. 
çekıçleme esnasında en zayıf yerınden kırılması  daha ıyı olmuş dıyebılırım  ,Sefa ustanın yaptığı bu kılıcın  kabzeye yakın yerden kırılması ,    verilen emeğin   heba olmayacağının kanıtı  ;)

O   artık bir  Vakizaşi  olarak hayatına devap edecek bence  :)       bu arada   gözlerim hamonları arar oldu Sefa usta  ^-^ 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2012, 20:44:10 »
Sefa ustam geçmiş olsun. hakikaten üzüldüm.  :(

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #8 : 22 Şubat 2012, 20:44:48 »
hocam sizin cebinize koyacağınız deneyim de böyle olur, 2,6 milyon kat...

uf... benim bile içim cız etti..?

büyük geçmiş olsun...

« Yanıtla #9 : 22 Şubat 2012, 21:01:54 »
Sağolun, işin açığı harbiden de üzülmedim. Bu işle uğraşan herkesin başına her zaman gelebilecek bir durum. Taner haklısın, tüm iş bittikten sonra kırılmış olması çok kötü olurdu, ona üzülürdüm doğrusu, kaza riski de cabası. Üzerinde hamon var, test ettim. Ama dediğim gibi Wakizashi düşüncesinden de vazgeçtim, testlerde kullanacağım. Bu durumu da genel olarak bu forumun deneyimlerine katkı sayabiliriz aslında. Her olumsuz işte kollektif olarak yol almış oluyoruz.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 22 Şubat 2012, 21:18:05 »
İlk 1.3 milyon lafı geçtiğinden beri bir keyifsizlik vardı zaten içimde bu çalışmana karşı, aslında belki de bana yansıttığın dile getirilmemiş bir içe sinmeme olayı vardı sanki ustam. Çok üzüldüm harbiden, onlarca saatlik emek sonuçta  :( Bu işimizin handikapı da bu maalesef...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #11 : 22 Şubat 2012, 21:23:16 »
Abi geçmiş olsun. Bir sonraki sefer atomları tek tek mi dizeceksin?  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #12 : 22 Şubat 2012, 21:38:40 »
Abi geçmiş olsun. Bir sonraki sefer atomları tek tek mi dizeceksin?  8)
Bir daha yaparsam ( haftaya başlarım sanırım  ^-^) bu kadar abartmayacağım. Taner usta 5. fotoğrafta hamon aslında kesit olarak görünüyor dikkat ettiysen.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #13 : 22 Şubat 2012, 21:43:33 »
1.3 milyon  ??? ???  Hocam ne yaptın sen  :)  başlığı okuduğumda önceden yaptığın katana kırıldı zannettim değilmiş.  :)  Geçmiş olsun hocam.

Saygılar...

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #14 : 22 Şubat 2012, 23:00:50 »
geçmiş olsun hocam...üzüldüm emeğinizin boşa gitmesine...
saygılar

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #15 : 22 Şubat 2012, 23:08:39 »

Acemilikde olur böyle şeyler, yavaş yavaş ve zamanla daha iyilerinide yaparsınız, ayrıca saydım resim üzerinden 1.243 milyon, 1.3 değil  :) 
One for All, All for One...

« Yanıtla #16 : 22 Şubat 2012, 23:31:34 »

Acemilikde olur böyle şeyler, yavaş yavaş ve zamanla daha iyilerinide yaparsınız, ayrıca saydım resim üzerinden 1.243 milyon, 1.3 değil  :) 
^-^  :D

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #17 : 23 Şubat 2012, 09:46:27 »
Geçmiş olsun Sefa hocam :)  ben d3 ten yaptığım tantomsu şey çatlayınca ne kadar üzüldüğümü hatırladım, senin yerinde olmayı pek istemezdim doğrusu. İnşallah bundan sonraki çalışmalarında böyle sıkıntılar yaşamazsın.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #18 : 23 Şubat 2012, 13:48:20 »
ben de isi sakaya dokeyim dedim ama , sonra saka yapamayacak kadar uzuldugumu fark ettim. Aslinda katlamalara harcanan emekten cok beni uzen sey , herseyin sasilacak dercede  dogru gozukmesi . Hamonun yeri , sori , yan yuzlerdeki disbukeylik , bo-hi ,  kissaki vb. butun  geometri ders kitabina konulacak bir bicimde  dogru gozukuyor. Bir sene once neredeyse hic ilgilenmedigin bir tarzi simdi bu kadar dosdogru yapabilmis olman buyuk kaabiliyet  dogrusu.

Keske konustugumuz gibi daha dusuk derecelerde sulasaydin diye dusunmeden edemedim. Gecmis olsun.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #19 : 23 Şubat 2012, 15:49:31 »
sefa hocam gecmiş olsun elden ne gelir ama eniyisi tekrarının hayırlı olmasını dilerim