Bıçak Sanatı - Forum

ısıl işlem

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
ısıl işlem
« : 18 Şubat 2012, 22:50:17 »
herkese merhaba uzun süredir bir calısma içerisinde idim sonunda kısmen bitti izmirde oturmaktayım ısıl işlem için firma aradım ama görüstügüm firmalardan sonuç alamdım fırınlarının 400 kg oldugunu ellerınde ck60 çelik olmadıgını bu yüzden beklememi soylediler artı ne zaman olucagıda belli degıl izmir  bildiginiz ısıl işlem fırması varmı veya bana yardımcı olabılecek bu konuda biri boy 1000 mm 1 metre yani en 32 mm kalınlık 5mm simdiden ilgi ve alakanız için tesskur ederim

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
Ynt: ısıl işlem
« Yanıtla #1 : 18 Şubat 2012, 23:30:44 »
Kemalğaşa tarafında varmış ama elimdeki profiller at nalından daha hızlı sürede paslandığından birtürlü bitiremedim gidip görmek nasipolmadı. Bornovadan kemalpaşaya doğru giderken yol üzerinde kalıyomuş. Kemalpaşada kime sorsan gösterirler demişti yol tarifeden.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2012, 00:33:01 »
batı ısıl işlem olması gerekiyor konustum ora ıle ama sonuc alamadım

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2012, 00:01:25 »
 Elimdeki profillerin yapımını tamamlayınca bende nereye su verdiricem bilmiyorum açıkçası. 3.sanayiden 1.sanayiye giden yok üzerinde bıçak satır v.s. yapan bi atolye vardı sanırım. Gıda çarşısına ck60 kestirmeye giderken uğruyacam eğer işeyarar bişey çıkarsa bildiririm. Forumda Emre ustada ışıl işlem yapıyo onunla irtibata geçseniz? Kargoyla işi halledersiniz belki?
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2012, 10:25:39 »
Emrah Bey, bence o tip bir ısıl işlemin sorumluluğunu çok kişi alamaz. Özellikle 1 metre boyunda bir kılıç için. Açıkçası kişisel olarak ben bu tip bir projeyi başkasının adına yapmak, bu sorumluluğu almak istemezdim. Kılıç ısıl işlemini bıçaklara nazaran farklı bir deneyim gerektirir. Çalışmanız çok güzel görünüyor, ancak kılıç ısıl işlemi konusunda forumumuzda çok az kişinin deneyimi var.

Kipmen Sanat web sitesi

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2012, 16:31:28 »
4. sanayide buldum batı ısıl işlem diye firma izmirde oturan ve su vermek isteyen kişiler isterse sayet gidip görüse bilirler ben yakın zamanda oraya vericem bakalım sonuç ne olucak iyi düsün iyi seyler olsun diyer bakıcam artık :)

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #6 : 21 Şubat 2012, 16:35:15 »
emre bey en azından yaptıgım calısma bosa gitmiş bile olsa umarım olmaz  :-[ en azından bizim içinde deneyim olmus olur inan 2 buçuk ayda yaptım tek tek detay calısarak sadece eğe ile yaptım cok az elektirikli alet kullandım kullanmasamda olur aslında :) sırf elınde takım malzeme eksıgi olan varsa görsünler azmi kırılmasın insanların olursa hepımıze hayırlı olsun ne diyeyim :)

« Yanıtla #7 : 21 Şubat 2012, 17:59:22 »
Hatırlarsan sen bu işi ilk dile getirdiğinde, " eline önce 1m boyunda bir çelik silme al ve buna su ver" önerisinde bulunmuştum  ;) işte şimdi o cümle yerini bulmuş gibi  ;) ne dersin?

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2012, 21:57:11 »
bitmiş halini de görmek istedim...
kolay gelsin   :)

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #9 : 22 Şubat 2012, 18:18:13 »
evet  hocam haklısın :) ama su var birde hem kılıcı yaptım hemde sımdı dedıgınızı yapıcam 1 tasla ıkı kuş vuracam  :2up

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #10 : 22 Şubat 2012, 18:19:31 »
bora bey nasipse hepimiz görücez :) tesskurler ılgı ve alakanız için

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #11 : 23 Şubat 2012, 13:33:57 »
İnşallah sorunsuz bir şekilde tamamlayıp,bizede güzel resimlerini izletirsiniz.Saygılar.

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #12 : 24 Şubat 2012, 19:50:18 »
herkesten çok ben istiyorum bunu açıkçası  emin ol :)  umarım bir aksilik cıkmaz